Uçak Bileti

Fulbeler, Malinkeler, Susular, Kpelleler, Kissiler ve Lomalar’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 20 farklı etnik gruba ev sahipliği yapan Gine’de, ortalama 12 milyon kişi yaşıyor. Nüfusunun büyük bölümü ülkenin başkenti ve en gelişmiş yerleşim yeri olan Conakry‘de yaşayan bu Batı Afrika ülkesi, farklı etnik grupların etkisiyle oluşan zengin kültürel dokusu ve ilginç gelenekleriyle de öne çıkıyor. 1891 yılından, bağımsızlığını ilan ettiği 1958 yılına kadar Fransız sömürgesi altında kalan bu ülke; geçimini tarım, madencilik ve hayvancılık üzerinden sağlıyor. Ülkenin üzerine kara bulut gibi çöken Ebola salgını nedeniyle zor yıllar geçiren Gine, doğası ve kültürel yapısıyla turistleri cezbetmeye devam ediyor.

Gine’de Görmeniz Gereken 4 Yer

1. Nimba Dağı Yasaklı Doğa Siti

Göz kamaştıran güzellikteki doğası ve tertemiz havasıyla büyüleyen Nimba Dağı Yasaklı Doğa Siti, UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alıyor. 17 bin 540 hektarlık bir alan üzerine kurulu olan bu sit alanının beş bin hektarlık bölümü Fildişi Sahilleri topraklarında kalıyor. Doğa yürüyüşü yapanların ve dağcıların gözde ziyaret adresleri arasında olan bu doğa alanını görmeden Gine’den ayrılmamalısınız.

2. Gine Ulusal Müzesi

Başkent Conakry’nin Sandervalia bölgesinde hizmet veren Gine Ulusal Müzesi (Gine National Museum), 1960 yılında ülkenin geleneksel eserlerini sergileme amacıyla açıldı. Fransız sömürgesi döneminden kalma eşyalar, yerel kıyafetler, etkileyici masklar, kültürel dokuyu yansıtan antik nesneler gibi pek çok parçanın bulunduğu bu müze, hafta içi her gün ziyarete açık.

Mobil Uygulama

3. Fouta Djallon

Ülkenin nefis doğal güzelliklerini keşfetmek istiyorsanız Fouta Djallon sizin için harika bir ziyaret noktası olabilir. Rengarenk çiçekler ve yeşilin bin bir tonunu gözler önüne seren ağaçlarla çevrili bir yayla bölgesi olan Fouta Djallon, Labe kasabası yakınlarında bulunuyor. Nehirleri, şelaleleri ve göz kamaştıran manzaralarıyla nefes kesen bu bölge, sizi şehir yaşamının stresinden uzaklaştırıp, masal diyarlarını andıran yerlere götürecek.

4. Soumba Şelaleleri

Huzur dolu atmosferi, berrak suları ve şahane manzarasıyla kartpostal karelerine benzeyen görüntüler oluşturan Soumba Şelaleleri, şehir merkezine yaklaşık iki saat uzaklıkta konumlanıyor. Yolunuz Soumba Şelaleleri’nin olduğu bölgeye düşerse yanınıza fotoğraf makinenizi alıp, bu eşsiz anları ölümsüzleştirmeyi de ihmal etmeyin.

Birbirinden harika doğal güzelliklere ve kültürel değerlere sahip olan bu ülkeyi yakından tanımak ve az bilinen yönlerini öğrenmek için Gine uçak bileti fırsatlarına göz gezdirerek, seyahat planlarınız için ilk adımı atabilirsiniz. Gine, ülkesini ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarından vize talep ettiği için yola çıkmadan önce vize işlemlerinizi tamamlamayı unutmayın.

Turna.com üzerinden Gine vizesi hakkında detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here