Uçak Bileti

Louisiana ya da Luisyana eyaleti ABD’nin güneyinde Meksika Körfezi’nin kıyısında kalıyor. Teksas, Arkansas ve Missisipi ile komşu olan eyalet bataklıkların ve çiftliklerin yaygın olduğu bir bölge. Fransız, Afrika ve Amerikan kültürlerinin karışımı olan Louisiana, kendine özgü baharatlı mutfağı, festivalleri ve müziği ile ziyaretçileri kendine çekiyor.

Eyaletin güneybatı kesimindeki Cajun Cuntry, yemek ve kültür açısında popüler. New Orleans bölgesinde ise sizi meşgul edecek, bir hafta sonunu dolduracak kadar çok şey bulabilirsiniz. Baton Rouge’yi çevreleyen Plantation Country bölgesi de ilgi çekici olabilir.

Yürüyüş, balık tutma ve kuş gözlemciliği gibi açık hava gezileri arıyorsanız, Crossroads ve Sportsman’s Paradise olarak bilinen daha kuzey bölgeleri en uygun olanı.

Louisiana’da Görebileceğiniz 6 Yer

1. New Orleans

New Orleans
New Orleans Jackson Square

New Orleans, Louisiana eyaletinin en büyük şehri. 300 yılı aşkın tarihi, kültürü, sunduğu eşsiz deneyimleri, lezzetli yemekleri ile Louisiana’nın en iyi tatil yerleri arasında. Meksika Körfezi ile Pontchartrain gölü arasında yer alan dünyanın en hareketli liman şehirlerinden olan New Orleans’da, Jakson Meydanı gibi bazı ikonik yapıları görebilir, St. Louis Katedralini gezip, Vieux Carre’de bir mola verebilirsiniz.

Mobil Uygulama

Fransız mahallesi, Bourbon Caddesi’ndeki eğlence yerleri, Royal Caddesi’ndeki antika alışverişçileri ve şehirdeki en iyi Cajun yemeklerinden bazılarını arayan gurmeler için bir cennet. Şehrin en iyi ve en popüler restoran ve barlarından bazılarının yanı sıra büyük ve süslü tarihi konaklara ev sahipliği yapan Garden District’de dolaşıp Steamboat Natchez’de bir tekne gezintisine çıkın.

En ucuz New Orleans uçak bileti fiyatları için turna.com uçak bileti sayfasını ziyaret edin. New Orleans için en düşük fiyatları bulabileceğiniz aylar Şubat, Kasım ve Mart ayları.

2. French Quarter, New Orleans

French Quarter, New Orleans

New Orleans’ın Fransız Mahallesi, Louisiana’nın kültürünü ve tarihini en iyi hissedebileceğiniz yer. Fransız tarzı evleri ve ferforje balkonların sıralandığı mahallesinde Fransız Kreol mimarisini görüp, canlı sokak performanslarını dinleyebilir, Jackson Square ve St. Louis Katedralini gezebilirsiniz.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ilk eczacının eski eczanesinde kurulan Eczane Müzesi, New Orleans’ın Voodoo tarihi ve kültürünün mirasını korumayı amaçlayan Vodoo Müzesi, ceset çantaları, tabutlar ve kafatası koleksiyonlarının sergilendiği Ölüm Müzesi de ilginizi çekebilir.

3. Lake Martin, Breaux Bridge

Lake Martin, Breaux Bridge

Yaban hayatı ve doğa fotoğrafçılığı ile ilgilenenler, Lafayette’in hemen dışındaki Martin Gölü‘nü gezilecek yerler listesine eklemeli. Cypress Island Doğa Koruma Alanı’nın bir parçası olan bu su havzası, bataklıklarla dolu ilginç bir bölge.

Bu vahşi ortamın tam merkezinde Martin Gölü var. Binlerce su kuşu, birkaç balıkçıl ve ak balıkçıl türünü de koruma alanında görebilirsiniz. Bataklık aynı zamanda Amerikan timsahlarına da ev sahipliği yapıyor.

4. Baton Rouge

Baton Rouge

Baton Rouge, ABD’nin orta-güney kısmında yer alan Louisiana eyaletinin başkenti. Eyaletin nüfus bakımından ikinci büyük şehri. Meksika Körfezi’ne yakınında, Mississippi Nehri kenarına kurulmuş olan Batın Rounge’da, yarı-tropikal iklim hakim. Baton Rouge, çarpıcı nehir manzarası, tarihi simge yapıları, harika restoranları ve çeşitliliği ile dinamik bir yerleşim.

Şehrin en çok ziyaretçi alan yeri LSU Museum of Art, Louisiana Eyalet Üniversitesi’nin resmi maskotu olan Mike the Tiger Habitatı, Magnolia Mound Plantation, Old State Capitol Building, Red Stick Farmers Market, Baton Rouge Zoo. BTR Baton Rouge Ryan Havalimanı’na Luthansa Havayolları ile 2 aktarma yaparak ulaşabilirsiniz.

✈️ En ucuz Amerika uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. En uygun Baton Rouge uçak bileti fiyatlarını yakalamak için en az 61 gün öncesinden uçak biletinizi satın almalı ya da rezervasyon yapmalısınız. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme ve daha fazla bilgi turna.com sayfalarında ✔️

5. Natchitoches

Natchitoches kasabası, Louisiana’daki en eski yerleşim yeri. Eğlenceli, küçük ve tarihi bir yer olan Natchitoches, Cane River Lake, bölgesel tarihi sergileyen Cane River Creole Ulusal Tarih Parkı, Louisiana African American Heritage Trail’in bir parçası olan Oakland ve Magnolia adlı iki plantasyon müzesi mutlaka gezi listenizde olsun.

Hediyelik eşyalardan oyuncaklara, var olduğunu bile bilmediğiniz, bulunması zor eşyalara kadar her şeyi bulabileceğiniz Kaffie-Frederick General Mercantile Store, Modernist, uzay çağı benzeri mimarisinin tek başına görülmeye değer Louisiana Sports Hall of Fame ve keşfedilecek çok keyifli yerler sunuyor.

6. Toledo Bend Reservoir

Toledo Bend Reservoir

Açık havada bir Louisiana kaçamağı için, North Toledo Bend Eyalet Parkı’ndaki Toledo Bend Rezervuarı‘na gidin. Güneydeki en büyük insan yapımı göl olan rezervuar, eyaletteki en iyi balıkçılık noktalarından biri olarak biliniyor. Gölde rehberli bir balık tutma gezisine çıkabilir, kendi olta ve makaranızla avlanabilirsiniz.

Doğa yürüyüşü, bisiklet, golfe kadar pek çok aktivite yapabilirsiniz. Günlük kullanım için parktan kano, kano ve düz tabanlı tekneler de kiralanabilir. Toledo Bend Reservoir, yerli ve göçmen türler için yürüyüş yapmak için 900 dönümden fazla olan harika bir kuş gözlem yeri.

Eyalet parkında birinci sınıf kamp alanları ve daha ilkel kamp alanları mevcut. Altı kişiye kadar uyuyabileceğiniz kabinleri ya da aileler için daha büyük grupları barındıran orman evlerini de seçebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here