Uçak Bileti

Asya kıtası denince akla gelen ilk imajlardan biri de egzotik adaları oluyor. Devasa kıtanın her bir yanına serpilmiş, görenleri büyüleyecek ve her şeyi geride bırakıp oraya yerleşme duygusunu ortaya çıkaran çokça ada var.

Herbirinin kendisine göre çekiciliği ve baştan çıkarıcılığı var. Deniz, güneş, kum, sosyal hayat, plajlar, gece hayatı, restoranlar, hizmet ve otel seçenekleri, havalimanı gibi ulaşım alternatifleriyle öne çıkan muhteşem adalar var. Hepsini bir bütün olarak düşünüp de keşfet listesinde en zirveye koyacağımız enfes adaları listeledim.

Dünyanın En Güzel Adaları

1. Palawan, Filipinler

asyanın en güzel adaları

Bozulmamış güzelliği, sayısız türde canlı barındıran vahşi yaşamı, nereye bakarsanız bakın karşınıza çıkacak nefes kesici deniz manzaraları ve T+L okuyucularının ikinci sıraya inmesine asla izin vermeyeceği bin 780 adadan oluşan bir takımada olan fazla kalabalık olmayan Palawan, dünyanın en en iyi adaları sıralamasında tartışmasız liderliği elinde bulunduruyor.

El Nido sahillerinin huzurunu, tropikal balıklarla dolup taşan mercan resiflerini yada dünyanın üzerinde seyahat edilebilen en uzun yeraltı nehrini mutlaka denemelisiniz.

Mobil Uygulama

Kalınacak Yer: Tropik yağmur ormanının köşesinde, palmiye ağaçlarından yapılmış lüks villalarda ve hemen önünde deniz kaplumbağalarıyla beraber yüzebileceğiniz El Nido kumsallarının bulunduğu bir yer. Elnidoresorts.com

En ucuz Puerto Princesa uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

2. Boracay Adası

Boracay. Filipinler

Boracay Adası, geçen sene listenin 1 numarasıyken bu yıl liderliği yine Filipinler‘den Palawan Adaları’na kaptırdı ancak halen tutkunları üzerinde çok güçlü bir etki yaratmaya devam ediyor.

Boracay daha küçük, her yere ulaşımı daha kolay ve daha hareketli bir gece hayatına sahip. Bembeyaz kumsalları dünyanın en yumuşak kumu özelliğine sahip ve ayrıca Puka kumsalı romantizmin en doruk noktasının yaşanabileceği birbirinden güzel deniz kabuklarıyla dolu bir kumsal olmasıyla meşhur.

Boracay Otel: 2013 yılının en iyileri sıralamasında Asya’nın 1 numaralı SPA hoteli olarak seçilen Discovery Shores Boracay yada iki özel sahile ve Sulu denizinin muhteşem görüntüsüne sahip olan Shangri-La Boracay Resort& Spa kalınabilecek yerler arasında yer alıyor.

3. Bali, Endonezya

Bali, Endonezya

Bali, en şirin sahil görüntülerinden birine sahip olmasının yanında elmas yeşili pirinç tarlaları, antik tapınakları: Ye, Dua et, Sev filminden çok daha öncesine dayanan fiziksel ve ruhsal güzelliği ile ziyaretçilerini büyülüyor.

Sanur kumsalında oturup gün batımını izleyerek kendi içinize doğru yapacağınız ruhsal seyahate başlayabilir sonrasında da dünyaca meşhur Bali masajıyla fiziksel dinginliğe ulaşabilirsiniz.

Bali Otel: Yeni açılan Regent Bali, meditasyon için en mükemmel yer. 10 hektarlık alan üzerinde ve kumsalın hemen dibinde bulunan 94 adet ultra-lüks süitler size maksimum konfor ve huzur yaratmak için tasarlandı. Regenthotels.com

Bali uçak bileti kampanyalarını turna.com uçak bileti sayfasından takip edebilirsiniz.

4. Koh Samui, Tayland

Koh Samui, Tayland

Biraz kafa dinlemek isteyenler, kumsal sevenler, golf tutkunları, sırt çantalılar ve parti arayanların hepsi bu 15 km uzunluğundaki hindistan cevizleriyle dolu, bir zamanlar eski balıkçılarının bulunduğu Koh Samui Adası’na akın ediyordu.

Deli dolu gece hayatı ve turkuaz rengi deniziyle Chaweng Sahili çılgın bir eğlence sunuyorken, biraz daha sakin zaman geçirmek isteyenler için palmiye ağaçlarıyla dolu Bophut daha nezih bir cennet vaat ediyor.

Koh Samui Otel: Tam 88 tane özel havuzuyla Banyan Tree, yamaç üzerinde kurulu villalarla Lamai Sahili üzerinde harika bir yarımada oluşturuyor. banyantree.com

5. Phuket, Tayland

Koh Samui, Tayland

Tam Andaman denizinin ortasında, Tayland’ın en büyük ve en gelişmiş adası olan Phuket ziyaretçileri olağanüstü su altı turları, her bütçeye uygun restoranları, gösterişli tatil yerleri ve günden güne artan sanat gösterileriyle karşılıyor.

Phang Nga koyuna yada Mai Khao Sahiline ufak bir kaçamak yapıp denizin üzerinde duran dev kireçtaşlarını görebilirsiniz.

Phuket Otel: Six Senses Yao Noi’de bulunan sazdan yapılmış çatıları olan 56 villanın her birinde bulunan sonsuzluk havuzları ile merkezden çok uzaklaşmadan tüm güzellikleri yaşayabileceğiniz bir yer (Phuket’den botla 45dk uzaklıkta).

6. Maldivler

Maldivler

Maldivler deniz seviyesinin altında bulunan birçok adası ile sonsuz bir cennet vaadeden masmavi gökyüzü…

Mercan resifleriyle dolu göller, palmiye gölgesinde sahilleri ve birçoğu hint okyanusu üzerine bulunan adalarda ki tatil merkezleriyle dünyanın en bilinen destinasyonlarından biri.

Maldivler Otelleri: Kuzey Male Atoll, en büyük adada üzerinde bulunan, 130 villa ve bir sürü özel havuzuyla kalınabilecek tek yer.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here