Uçak Bileti

Tam anlamıyla bir açık hava müzesi olan Zaanse Schans, Amsterdam’a gelen her turistin mutlaka görmesi gereken bir yer. İyi şekilde korunmuş tarihi yel değirmenleri ve evleriyle muhteşem manzaralara ev sahipliği yapan kasaba, Hollanda kültürünü yansıtıyor.

Amsterdam’ın 20 km kuzeyinde yer alan Zaanse Schans’e tren, otobüs ya da özel araçla ulaşılabiliyor. Birçok tur şirketinin Amsterdam’dan günübirlik geziler organize ettiği bu kasaba masalsı görünümüyle büyüleyici bir durak.

Zaanse-Schans

Zaanse Schans, Hollanda

Hollanda’nın başkenti Amsterdam, ülkeyi ziyaret edenlerin en çok zaman geçirdiği turistik destinasyon. Şehir merkezindeki müzeler, meydanlar, yeşil alanlar ve kanallarıyla ünlü Amsterdam’ın çevresinde de çok sayıda büyüleyici kasaba bulunuyor.

Amsterdam’ın 20 km kuzeyinde yer alan Zaanse Schans kasabası, Hollanda kültürünü yansıtan tarihi yel değirmenleri ve evleriyle birbirinden güzel fotoğraf karelerine hayat veriyor.

Eskiden yüzlerce yel değirmeninin bulunduğu Zaanse Schans’de günümüze ulaşmayı başaran 6 yel değirmeni var. Her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği kasabadaki ‘De Kat’ yel değirmeninin kanatlarına kadar çıkılıp, yel değirmeninin nasıl bir sistemle çalıştığına tanık olunabiliyor.

Mobil Uygulama

Kasabanın tarihi dokusunda Hollanda’nın geleneksel el sanatları konusunda uygulama yapılan atölyeler de bulunuyor. Bu atölyelerde Hollanda’nın meşhur ahşap takunyalarının nasıl yapıldığı öğretiliyor.

Zaanse-Schans

Oldukça ilginç ve keyifli deneyimler sunan bu kasabada müzeler, peynir satış noktaları, tarihi evler ve restoranlar da bulunuyor. Yılın her günü ziyarete açık kasaba Amsterdam çevresinde en çok ziyaretçi ağırlayan yerlerden biri.

Zaanse Schans’e nasıl gidilir

Amsterdam Tren İstasyonu Amsterdam Centraal’in üst katından kalkan 391 ve 817 numaralı belediye otobüsleri ile Zaanse Schans’e 40 dakikada ulaşılıyor. Otobüs bileti tek yön 5 euro. Biletler tren istasyonunun içerisindeki EBS ofislerinde satılıyor.

Turna’nın birçok havayolu ile özel fırsat anlaşmaları bulunuyor. Belli dönemlerde yapılan özel kampanyaları kaçırmayın. En ucuz Amsterdam uçak bileti için turna uçak bileti sayfasını takip edin.

Amsterdam şehir merkezinden Zaanse Schans’e ulaşmanın en ucuz ve en hızlı yöntemlerinden biri de tren yolculuğu. Amsterdam Merkez Tren İstasyonu Centraal’den kalkan Zaanse Schans treni ile kasabaya 15 dakikada ulaşılıyor.

Tren, çikolata fabrikasının yakınındaki durakta yolcu indiriyor. Durakta indikten sonra köprüyü geçip 15 dakikalık bir yürüyüşün ardından yel değirmenlerinin olduğu bölgeye ulaşılıyor. Tren bileti gidiş-dönüş 8 euro.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here