Uçak Bileti

Doğu ve güneyde Brezilya, batıda ise Surinam ile komşu konumda bulunan Fransız Guyanası’nda yaklaşık 275 bin kişi yaşıyor. Güney Amerika’da Kuzey Atlantik Okyanusu kıyısında kurulan bu küçük Fransız bölgesi, tropik yağmur ormanlarından oluşan bakir doğası, sakin ve huzurlu kasabaları, tarihi yapıları ve gelenekleriyle görülmeye değer bir coğrafyaya sahip. Siz de farklı ve yeni bir yer keşfetmek istiyorsanız, seyahat rotanıza bu ülkeyi ekleyebilirsiniz.

Fransız Guyanası’nda Görebileceğiniz 7 Yer

1. Cacao

Başkent Cayenne’nin güneyindeki Comté Nehri üzerinde yer alan Cacao, şirin bir tatil kasabası. Birçok doğal güzellik ve tarihi yapıyı görebileceğiniz bu kasabada, tekne turlarına katılıp romantik geziler yapabilirsiniz. Ayrıca bakir doğa alanlarında keyifli yürüyüşler de yapılabilir.

2. Kourou

Cayenne’nin 60 kilometre kuzeyinde yer alan Kourou, ülkenin en önemli şehirlerinden. 17 ve 18. yüzyıldan kalma birçok tarihi yapıya ev sahipliği yapan bu şehirde, ülkenin mimarisi ve tarihi hakkında ilginç bilgiler öğrenebilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Hattes Plajı

Ülkenin en kuzeyinde, Kuzey Atlantik Okyanusu kıyısında bulunan Hattes Plajı, yaklaşık üç kilometre uzunluğunda. Dev Leatherback kaplumbağalarının da dünyadaki en önemli yumurtlama alanlarından olan bu plaj, yumurtlamak için gelen kaplumbağaları görmek isteyenler nedeniyle oldukça kalabalık hale geliyor. Eğer siz de bu kaplumbağaları görmek istiyorsanız, ülkeyi ziyaret için nisan ve temmuz aylarını seçebilirsiniz.

4. Pirogue Nehri

Ülkenin önemli nehirlerinden biri olan Pirogue Nehri, bölgedeki doğal yaşamı keşfetmek ve hoş manzaralar izlemek için oldukça cazip. Çevresinde çok sayıda bitki ve hayvan türünün yer aldığı bu nehir üzerinde düzenlenen tekne turlarına katılabilirsiniz.

5. Kurtuluş Adaları

Kourou’dan yaklaşık 11 kilometre uzaklıkta yer alan Kurtuluş Adaları (Iles du Salut), Kuzey Atlantik Okyanusu içerisinde yer alıyor. Eskiden hapishaneleriyle popüler olan bu adada, 1930’lu yıllarda ağır suç işleyen kişiler kalıyordu. Günümüzde ise turistik bir yer haline gelen ada, masmavi sulara sahip plajlarıyla da biliniyor.

6. Le Vieux Bourg

Le Vieux Bourg, Fransız Guyanasi’nın sınırlarında bulunan şirin bir yerleşim yeri. Burası daha çok alışveriş ve gece hayatı ile ünlü. Yaşamın oldukça hareketli olduğu bu şehirde, geleneksel yemekleri deneyip, yerel halka sohbet edebilirsiniz.

7. Tresor Tabiatı Koruma Alanı

Ülkenin doğusundaki Kaw şehrinde yer alan Tresor Tabiatı Koruma Alanı’nda birçok hayvan ve bitki türü bulunuyor. Siz de tekne turlarıyla ve rehberler eşliğinde bu etkileyici bölgeyi gezebilir, vahşi hayvanları doğal yaşam alanlarında görebilirsiniz.

Bonus: Guyana Uzay Merkezi

Astronomi ve uzay alanına merakınız varsa Avrupa Uzay Ajansı’nın Ekvator’daki en önemli fırlatma merkezi olan Guyana Uzay Merkezi’ni ziyaret edip, Uzay Müzesi’ni görmeden bu ülkeden ayrılmamalısınız.

Eğer siz de bu şirin ülkeyi görme planları yapıyorsanız, Fransız Guyanası uçak bileti fırsatlarına göz atmayı ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here