Uçak Bileti

Siz de benim gibi gittiğiniz yerlerden hem kendinize hem sevdiklerinize hediye almayı seviyor musunuz? Bu bazen magnet oluyor bazen el emeği bir ürün bazen yöresel bir yiyecek. Düzce’den ne alınır sorusunun yanıtları da hep yeme-içme seçenekleri üzerinde şekilleniyor. Düzce’ye yolunuz düştüğünde bu listedeki ve Düzce’de ne yenir yazımdaki lezzetleri tatmadan dönmeyin. Çok beğendiklerinizden de satın alıp eve götürmeyi ihmal etmeyin.

Düzce’den Ne Alınır?

Listemizde bulunan ürünlerin hemen hepsi Düzce’nin coğrafi işaretli ürünleri. Hem mutlaka tadına bakmanız gereken hem de sevdiklerinize hediye olarak götürebileceğiniz lezzetlerle buluşturacağım sizi.

Düzce’den Ne Alınır?

  1. Akçakoca Sarı Fındığı
  2. Tütün Kolonyası
  3. Kestane Balı
  4. Konuralp Pirinci
  5. Düzce Şırası
  6. Şeker Kamışı Pekmezi
  7. Fındıklı Tahinli Helva
  8. Kestane Kabağı

Akçakoca Sarı Fındığı

Akçakoca Sarı Fındığı

Karadeniz olur da fındık olmaz mı hiç alınacaklar listesinde. Akçakoca Sarı Fındığı Düzce’den ne alınır sorusunun ilk cevabı. Özellikleri bakımından diğer fındık türlerinden farklı olan bu fındık içi epey sarı renkli ve oldukça lezzetli. Sevdiklerinize götürebileceğiniz en güzel hediyelerden de biri.

Mobil Uygulama

Tütün Kolonyası

Düzce’de yetişen tütünlerden yapılan Düzce Tütün Kolonyası Düzce’nin simgelerinden biri. Tütün kolonyası diğer kolonya çeşitlerine göre daha keskin kokulu ve alkol oranı daha fazla. Turuncu renkli ve hoş kokulu bu kolonya birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Düzce tütün kolonyası Servet Bucurgat tarafından üretiliyor.

Kestane Balı

Kestane Balı

Düzce Kestane Balı Düzce’de yetişen kestane ağaçlarında filizlenen kestane çiçeklerinden elde edilen bir bal. Ağızda acı buruk bir kestane tadı bırakan bu balın kendine özgü aroması ve kokusu var. Düzce’den alınacaklar listenize ekleyin derim.

Konuralp Pirinci

Konuralp Pirinci Düzce'den ne alınır

Düzce’nin nesi meşhur diye sorarsanız bir çok şey sayabilirim. Onlardan biri de Konuralp pirinci olur. Halk dilinde kasaba pirinci olarak da anılan bu pirincin tarihi 1800’lü yıllara dayanıyor. Osmanlı Saray Mutfağında da kullanılmış ve yemeklere lezzet vermiş. Asırlardır sofraların vazgeçilmezi.

Düzce Şırası

Düzce etnik ve kültürel bir çeşitliliğe sahip. Bu durum Düzce’nin mutfağına da yansımış. Şıra Osmanlı’dan günümüze gelen bir kültür. Daha çok köftenin yanında sunulan Düzce Şırası tatlandırıcı ve kimyasal koruyucu maddeler barındırmayan tamamen doğal bir içecek. Siyah üzümlerin çekirdeklerinin ezilmesi ve su ile fermantasyonuyla elde ediliyor.

Şeker Kamışı Pekmezi

Şeker Kamışı Pekmezi

Düzce Şeker Kamışı Pekmezi, Düzce’de üretilen şeker kamışının öz suyunun kaynatılarak koyulaştırılması ile elde edilen pekmez. Şeker kamışı, hasat edildikten sonra çabuk bozulduğu için kısa sürede işlenmesi gerekiyor. O nedenle Düzce’de pekmez, uzun yıllardır şeker kamışı kullanılarak üretiliyor. Yöre ile özdeşleşen bu lezzet coğrafi işaretli tescilli bir ürün.

Fındıklı Tahinli Helva

Düzce'den ne alınır Fındıklı Tahinli Helva

Düzce Fındıklı Tahinli Helva da Düzce’den ne alınır sorusunun okkalı yanıtlarından biri. % 100 susamdan elde edilen tahin, bölgenin fındıkları ve ustasının mahareti ile buluşunca ortaya mükemmel bir lezzet çıkıyor. Pancar şekeriyle hazırlanan bu doğal lezzet ağızda dağılıyor. Alın, yiyin ve bana teşekkür edin. 😍

Kestane Kabağı

Düzce'den ne alınır Kestane Kabağı

Kabak tatlısı sever misiniz? Lokum gibi kıvamıyla, üstüne ceviziyle tahiniyle benim en sevdiğim tatlılardan biri. Tabi tatlının güzel olması kabağın cinsine bağlı. Düzce Kestane Kabağının içi etli ve turuncu renkte. Bölgenin tescilli ürünlerinden biri olan kestane kabağının ağırlığı ortalama 5-25 kg arasında oluyor. Düzce’de ‘Kabak Festivali’ ve ‘Düzce Kabağı Lezzet Şenliği’ etkinlikleri düzenleniyor. Mevsiminde denk gelirseniz almanızı tavsiye ederim.

Bu harika lezzetleri yerinde tatmak isterseniz tek yapmanız gereken Düzce otobüs bileti almak. Ayrıca Düzce ile ilgili yazdığım diğer yazılarımı da mutlaka okuyun.

Fakıllı Mağarası

Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı

Düzce Gezilecek Yerler

Efteni Gölü

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here