Uçak Bileti

Ülkemizde her bölgenin her şehrin kendine has bir mutfağı olduğu gibi Batı Karadeniz’de oldukça lezzetli yemeklere sahip. Düzce mutfağı da birbirinden nefis tatlarla ziyaretçilerini mest ediyor. İlde Çerkez mutfağından lezzetlerle de bol bol karşılaşacaksınız. Düzce’de ne yenir listemizde, denemeden dönmemeniz gereken Düzce yemekleri yer alıyor.

Düzce’de Ne Yenir?

Düzce’de Ne Yenir?

  1. İsli Balığı
  2. Hamsili Börek
  3. Mamalika
  4. Mamursa
  5. Akçakoca Melengücceği Tatlısı
  6. Boşnak Böreği
  7. Çerkez Tavuğu
  8. Hamsi Pilavı
  9. Buğulama
  10. Bazlama
  11. Tembel Karı Makarnası
  12. Sebzeli Kaygana

İsli Balık

İsli balık, Düzce’de ne yenir sorumuzun ilk cevabı. Bu lezzet burada sıklıkla tüketiliyor. Melen çayından tutulan balıklar 1 gün tuzlu suda bekletilip daha sonra tütsüleniyor. Çok farklı bir aroma ve kokuya sahip bu lezzet genelde meze olarak yeniyor. Mutlaka tadına bakmanızı öneririm.

Hamsili Börek

Hamsili Börek

Düzce’nin meşhur yemekleri içinde hamsili börek bizi selamlıyor. Yörede oldukça meşhur olan bu börek çeşidi acayip lezzetli. Soğanlı ve hamsili iç harç, elde açılan hamurun içine konulup muska şeklinde katlanıyor. Kızgın yağda iki tarafı da nar gibi kızarana kadar pişiriliyor ve afiyetle yeniyor.

Mobil Uygulama

Mamalika

Mamalika, Düzce mutfağında bir Tatar mezesi olarak karşımıza çıkıyor. Mısır unu ve kaşar peynirinin uyumu damaklarda şenlik yaratıyor. Sıcak olarak yenilen bu mezeyi bir çok restoranda bulabilirsiniz.

Mamursa

Düzce’de Çerkez yemeklerinin karşımıza sık sık çıkacağını söylemiştim. Bu lezzetlerden biri de Mamursa. Bu eşsiz lezzet; mısır unu, su ve yumurta ile hazırlanıyor. Mısır unundan bir hamur hazırlanıyor ve tepsiye yayılıyor. Mısır ununun tam ortasına yumurta kırılıyor, isteğe göre peynir ya da kıyma da konulabiliyor.

Melengücceği Tatlısı

Melengücceği Tatlısı Düzce'de ne yenir

Düzce’nin meşhur tatlısı denildiğinde akla gelen ilk isim Melengücceği Tatlısı olur. 700 yıldır damaklarda iz bırakan bu tatlı halk için oldukça önemli. Asırlık tarihe sahip bu tatlı Osmanlı saray mutfağında da yer almış.

Bu yöresel lezzet bombasının içinde manda kaymağı, süt, yumurta, fındık yağı, buğday unu ve bol miktarda ceviz, fındık, bal yer alıyor. Oldukça da besleyici. Melengücceği Tatlısı’nın adı size de enteresan geldi mi? Melen Nehri, Akçakoca ilçesinden Karadeniz’e dökülüyor. Geçmiş dönemlerde bu tatlı şerbetsiz olarak tüketiliyormuş. Eski Türkçede “güccek” olarak kullanılan “küçük ekmek” manasına geldiği ve “Melen küçük ekmeği” anlamında “Melengücceği” adı verildiği rivayet ediliyor.

Melengücceği tatlısı nerede yenir diye sorarsanız Akçakoca’da Tarihi Yukarı Mahalle Pazarında tadabilirsiniz. Yemeden dönmemeniz gerekenlerin başında geliyor.

Boşnak Böreği

Boşnak Böreği Düzce'de ne yenir

Boşnak Böreği, farklı yerlerde de bulabileceğiniz harika bir lezzet. Ama hazır gelmişken bir de Düzce’de bakın tadına. Peynirli, kıymalı, patatesli gibi çeşitleri var. Hepsi birbirinden lezzetli. Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık olan bu böreği Düzce’de börekçilerde bulabilirsiniz.

Çerkez Tavuğu

Çerkez Tavuğu Düzce yemekleri


Düzce Çerkez
 yemekleri içinde en bilinen lezzetlerden birine geldi sıra. Çerkez Tavuğu Bir Çerkez mezesi. Ceviz ve tavuk ana malzemeleri. Muhtemelen başka yerlerde de yemişsinizdir zaten. Gayet lezzetli olan çerkez tavuğunu ana yemek olarak da meze olarak da tüketebilirsiniz.

Hamsi Pilavı

Hamsi Pilavı

Hamsi Pilavı Karadeniz’in diğer şehirlerinde olduğu gibi Düzce için de önemli yöresel lezzetlerden biri. Hamsi zamanı geldiğinde kentte hamsili pilav pişmeyen ev yok desem yeridir. Lezzetli bir iç pilav ve etrafına dizilen tazecik hamsilerin tadına bakmanızı öneririm.

Buğulama

Buğulama

Karadeniz denildiğinizde aklımıza ilk gelen şeylerden biri de balık oluyor. Düzce’de de balığın birçok çeşidini sofralarda görebilirsiniz. Ancak en çok buğulama şeklinde seviliyor ve yeniyor. Soğan, sarımsak, domates, soğan ve limon gibi sebzeler eklenerek fırına sürülüyor. Her tür balıkla buğulama hazırlanıyor. Mevsim balıklarıyla pişmiş bu nefis lezzet Düzce’de ne yenir sorusunun yanıtlarından biri.

Bazlama

Bazlama Düzce

Düzce’nin vazgeçilmez bir lezzeti bazlama. Sevmeyeni var mıdır bilmiyorum ama bir Karadeniz’li olarak bizim evde de yapılır ve sıcak sıcak arasına tereyağı sürülüp yenir. Düzce’de taş yapımı saclara tereyağı sürülüyor ve pişiriliyor bu lezzetli hamur işi. Tercihe göre patatesli, otlu ve kıymalı harç da eklenebiliyor.

Tembel Karı Makarnası

Kaşık makarnası olarak da bilinen bu Düzce yemeği oldukça basit olmasından dolayı tembel karı makarnası adını almış. Un ile hazırlanan makarna hamuru kaşıkla parça parça tencereye atılıp haşlanıyor. Pişen makarnalara keş, fındık ya da ceviz eklenerek servis ediliyor.

Sebzeli Kaygana

Sebzeli kaygana Düzce yemekleri içinde mutfaklarda sıklıkla pişen tatlardan biri. Sebzeli krep gibi düşünebilirsiniz. Hamura iç harç olarak yeşil soğan dereotu ve maydanoz ekleniyor. Önceden kızdırılmış tavada pişiriliyor ve afiyetle mideye indiriliyor.

Düzce en meşhur yemeği nedir?

Her lezzeti birbirinden güzel olsa da Düzce’nin en meşhur yemeği isli balık.

Düzce hangi meyvesi meşhur?

Coğrafi işaretli olan Akçakoca sarı fındığı Düzce’nin meşhur meyvesidir.

Düzce neyi meşhur tatlı?

Akçakoca Melengücceği Tatlısı Düzce’nin en meşhur tatlısı.

Bu harika lezzetleri yerinde tatmak isterseniz tek yapmanız gereken Düzce otobüs bileti almak. Ayrıca Düzce ile ilgili yazdığım diğer yazılarımı da mutlaka okuyun.

Fakıllı Mağarası

Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı

Düzce Gezilecek Yerler

Efteni Gölü

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here