Uçak Bileti

Kadın ve erkek evlenmeden önce uygulanan sıradan gelenekler olduğu gibi düğün sırasında karşılaşabileceğiniz bazı ilginç gelenekler de mevcut. Alışılagelmiş basit beklentilerin biraz dışında kalan bu düğün gelenekleri, konudan haberi olmayan davetlilerin yanı sıra gelinle damat için bile sürpriz olabiliyor.

Dünyada Karşılaşabileceğiniz 4 İlginç Düğün Geleneği

1. İsveç

İsveç‘te bir düğüne katılacaksanız kıyafetinizin rengi oldukça önemli. Özellikle kırmızı renk sizin için büyük bir tehdit olabilir zira, düğünde bu kırmızı giyen kişinin damatla eski bir gönül bağı olduğu düşünülüyor. Eğer siz hala, ‘ben kırmızıyı çok severim ve vazgeçemem’ diyorsanız, üzerinize yönelen delici bakışlara razı olmak zorunda kalabilirsiniz.

2. Pakistan

Mobil Uygulama

Gelinin tarafıysanız ve eniştenizi sevmiyorsanız bu gelenek sizi cezbedebilir çünkü Pakistan‘da kız tarafının düğün öncesinde damada küfür ve hakaret etmesi serbest. Bu gelenekteki mantık tuzlu kahve ile aynı amaca hizmet ediyor. Yani damadın sabır ve soğukkanlılığı test ediliyor. Her ne kadar küfür serbest denilse de, siz yine de bunun bir gelenek olduğunu unutmayın. Sonuçta tüm damatlar aynı soğukkanlılığı gösteremeyebilir.

3. İskoçya

İskoçya‘da, midesi kötü kokulara karşı hassas olan gelinler için felaketle sonuçlanması muhtemel olan bir gelenek uygulanıyor. Düğün öncesi gelinin yanında giden yakınları, onu evlilik sırasında yaşayabileceği zor ve kötü koşullara karşı hazırlamak için üzerine bozuk ve kokmuş yiyecekler döküyor. Gelinler bu geleneğin ardından üstlerindeki yemek artıkları ile sokakta gezdiriliyor.

4. Çin

Çin‘de, Türkiye’de de benzerleri yapılan bir geleneğe rastlayabilirsiniz. Düğün öncesinde gelin ve damadın yatağının üzerine çeşitli yemiş ve meyveler boca ediliyor. Daha sonra yatağa oturtulan çocukların bu yiyecekleri tüketmesi sağlanıyor. Yatağa çıkarılan çocuk sayısı ne kadar fazla olursa gelinin doğurganlığının da o derece artacağı düşünülüyor.

Uçak bileti fırsatlarına göz atarak, farklı ülkelerin birbirinden ilginç ve çarpıcı gelenekleri ile tanışabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here