Uçak Bileti

Türkiye’nin en kalabalık şehri, devasa metropol İstanbul, sık sık trafik sorunu ve kalabalık nüfusu ile gündeme geliyor. Tüm bu olumsuzluklara rağmen İstanbul kent merkezinin yanı başında birbirinden güzel nefes alınacak park ve bahçeler var.

İstanbul şehir merkezine çok yakın bir noktada bulunan Atatürk Arboretumu tabiatın içinde soluklanmak için en iyi seçimlerden. Aklınızda canlandırdığınız İstanbul’un çok dışında bir mekan olan Atatürk Arboretumu yemyeşil dokusu, binlerce türden bitki ve ağacının yanı sıra zengin yaban yaşamıyla da öne çıkıyor.

İstanbul uçak bileti seçeneklerine göz atın.

İstanbul’un Huzur Veren Köşesi: Atatürk Arboretumu

Ülkemizin en kalabalık şehri İstanbul’da yemyeşil dokusuyla doğa severleri ağırlayan Atatürk Arboretumu, tam anlamıyla bir açık hava ağaç müzesi. Cıvıl cıvıl kuş sesleri ve her mevsim doğanın dönüşümünü simgeleyen farklı renkteki atmosferiyle arboretum doğa severlerin olduğu kadar fotoğraf tutkunlarının da buluşma adresi.

Mobil Uygulama

İstanbul’un Sarıyer ilçesi sınırlarında, Bahçeköy-Kilyos Karayolu üzerinde yer alan Atatürk Arboretumu’nun tarihi geçmişi 1949 yılına dayanıyor. 296 hektarlık bir alanda bulunan Atatürk Arboretumu,dünyanın farklı bölgelerinden getirilen 2 binden fazla bitki ve ağacın görülebildiği muhteşem bir durak.

Aynı zamanda alanda çalışma yapan bilim insanlarının uygulama sahası olan Atatürk Arboretumu, halka açık bir açık hava müzesi statüsünde. İstanbul’un kalabalığından ve stresinden uzaklaşmak için tercih edebileceğiniz Atatürk Arboretumu’na her türlü yiyecek, içecek, top, uçurtma, evcil hayvan ya da tripod gibi profesyonel ekipmanla giriş yapmak yasak. Gündelik hayatta şikayet ettiğimiz birçok şeyden uzaklaşmak tam da bu sebeplerle mümkün aslında.

Atatürk Arboretumu, İstanbul

Adres: Bahçeköy, Sarıyer, 34450, İstanbul
Telefon: +90 (212) 226 19 29
Ziyaret Saatleri: Yazın 08.30-20.00, kışın 08.30-17.00 Pazartesi günleri kapalı.
Giriş Ücreti: Hafta içi: Öğrenci 2 TL, yetişkin 5 TL Hafta sonu: Öğrenci 5 TL, diğer 15 TL

Atatürk Arboretumu’nda profesyonel fotoğraf çekimi gerçekleştirmek isteyenlerin randevu almaları, fotoğraf çekim ücreti ve 6 kişilik giriş ücreti olan 295 TL’yi vezneye yatırmaları gerekiyor. Profesyonel fotoğraf çekimi yapmak isteyenlerin Atatürk Arboretumu’nun +90 212 226 23 29 veya +90 212 226 2335 numaralı telefonundan bilgi almaları şart.

İstanbul’a otobüsle seyahat etmek isterseniz İstanbul otobüs bileti seçeneklerine göz atabilirsiniz.

Atatürk Arboretumu’na nasıl gidilir

Sarıyer Bahçeköy’de bulunan Atatürk Arboretumu’na özel araç ve İETT otobüsleri ile ulaşmak mümkün. İETT’nin 42HM Bahçeköy-Hacıosman, 59RK Rumelihisarüstü Boğaziçi Üniversitesi-Arıköy, 153 Bahçeköy-Sarıyer, 42M Bahçeköy-4.Levent Metro, 42 Bahçeköy-4.Levent Metro, 42T Bahçeköy-Taksim hatları alanın önünden geçiyor. Özel araçla ulaşmak isteyenler için otopark alanı da mevcut.

İstanbul çevresinde gezilip görülebilecek en güzel rotalardan olan Atatürk Arboretumu, yüzlerce bitki ve ağaç türünü görebileceğiniz, huzurla vakit geçirebileceğiniz şehir merkezindeki az sayıda kaçış rotasından biri.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here