Uçak Bileti

‘Dünyanın en yüksek dağları’ sözü, ilk duyanlar için biraz korkutucu olsa da, bu dağlara tırmanıp, zirveye giden yolda nefes kesici manzaralara tanık olmanın verdiği haz, kelimelerle anlatılamayan bir duygu.

Eğer siz de, ‘Dünyanın çatıları’ olarak anılan yüksek dağların, tehlikeli ama bir o kadar da maceralı tepelerinde dolaşmayı düşünüyorsanız, daha bu listeyi okurken bile adrenalin seviyenizin yükseldiğini hissedebilirsiniz.

Dünyanın En Zorlu 5 Zirvesi

1. K2 (Karakurum) Dağı

K2 Dağı, 8 bin 611 metre ile Everest’ten sonra dünyanın ikinci en yüksek dağı olsa da, zorluk bakımından dünyada ilk sırada gösteriliyor. Dağın zirvesine giden yol, oldukça tehlikeli ve riskli olduğu için buraya ‘öldürücü dağ’ ya da ‘zalim dağ’ gibi unvanlar da verilmiş. Bu nedenle K2 Dağı’na tırmanmak isteyenlerin malzeme ve deneyim anlamında donanımlı olması gerekiyor.

Mobil Uygulama

2. Everest Dağı

Himalayalarda bulunan ve pek çok tırmanış tutkununun hayallerini süsleyen Everest Dağı, 8 bin 848 metreyi bulan yüksekliği ile dünyanın en yüksek dağı unvanına sahip. ‘Aman canım tırmanırız ne olacak’ diyenlere, Everest’in zirvesine yapılan zorlu ve bir o kadar da tehlikeli yolculuğu tamamlayabilen kişi sayısının, çok da fazla olmadığını hatırlatmak gerekiyor.

3. Kançencunga Dağı

8 bin 586 metre yüksekliğe sahip olan Kançencunga Dağı, Hindistan ve Nepal arasında yükseliyor. Dünyanın üçüncü en yüksek dağı olarak geçen Kançencunga, karlı tepelerinin eşsiz görünümüyle de dikkat çekiyor. 1955 yılına kadar kimsenin zirvesine ulaşmayı başaramadığı dağ, Oldukça dik yapısı ve değişken rüzgarlarının yarattığı çığ riski nedeniyle dağcıları zorluyor.

4. Lhotse Dağı

Çin ve Nepal’in Khumbu bölgesi sınırlarındaki Lhotse Dağı, 8 bin 516 metrelik yüksekliğiyle dünyanın dördüncü en yüksek dağı. Dağın, dünyanın en dik tırmanı alanı olarak bilinen güney yüzü, dağcıların kabusu haline gelmiş durumda. Bu noktaya kadar diğer dağlara kıyasla daha rahat bir tırmanış imkanı sunan Lhotse’nin zirvesine ulaşılan ilk tarih ise 1956 yılı olarak biliniyor.

5. Makalu Dağı

Himalayaların bir parçası olan Makalu Dağı da, 1955 yılına kadar zirvesine erişilemeyen dağlar arasında yer alıyordu. Daha sonra keşfedilen yeni bir tırmanış rotası sayesinde, dağcılara büyük bir kolaylık sağlanmış oldu. 8 bin 481 metre yüksekliği ile dünyanın beşinci en yüksek dağı olan Makalu, dağcıların en gözde tırmanış güzergahlarından biri.

Bu heyecanlı ve maceralı zirvelere doğru yola koyulmadan önce uçak bileti kampanyalarına göz atmayı unutmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here