Uçak Bileti

Köyleri severiz değil mi? İş ve şehir yaşamının stresinden uzaklaşmak istediğimizde kafa dinleyebileceğimiz güzel köyler, insanın doğayı ve toprağı hatırlayabileceği yerler. Ülkemizde ve dünyanın farklı yerlerinde tüm sıkıntıları unutturacak güzellikte gidilesi, görülesi, yaşanılası köyler var.

Şüphesiz gelişen teknoloji, hızla artan şehirleşme ve gündelik koşuşturmalar nedeniyle insanlar daha sakin, daha doğal yerlere özlem duyuyor. Seyahat etmek için planlar yapıyorsak, neden köyler listemizde olmasın? Farklı coğrafyalardan şaşırtıcı güzellikteki köyleri merak edenler için, buyurun Dünyanın en güzel köyleri listesi!

Dünyanın En Güzel 15 Köyü

1. Alberobello, İtalya

dunyanin-en-guzel-koyleri

Alberobello, Güney İtalya’da, Anadolu’da Harran ve kümbet evleri olarak tanıdığımız evlere benzeyen, ilginç mimari yapıya sahip Trulli evleriyle ünlü. UNESCO Dünya Mirası Listesi‘nde yer alan köyde yan yana sıralanan bu evlerin birçoğu butik otel ya da pansiyon olarak hizmet veriyor. Zamansızlık hissini veren Alberobello, her şeyden uzaklaşmak için bire bir.

2. Pariangan

Pariangan, Batı Endonezya‘da, dünyanın büyük anaerkil toplum olan Minangkabau’nun ilk yerleştiği yer olarak biliniyor. Aktif bir yanardağ olan Marapi Dağı’nın eteklerindeki köy doğal yaşama uyum sağlamış geleneksel yapıları, inanç merkezlerini ve oksijen dolu tertemiz hava vadediyor.

Mobil Uygulama

Sakin, sessiz ve dingin bir ortamda kendini dinlemek isteyenler, hiç alışık olmadıkları bir kültürel yapı içerisinde, hayata dair bildiklerini gözden geçirme fırsatı bulabilir.

3. Savoca, Sicilya, İtalya

koyler-savoca-sicilya

Savoca, Sicilya’nın doğu ucunda, Orta Çağ’ın izlerini taşıyan bir köy. Eski taş evleri, etkileyici kiliseleri ve Akdeniz hissi yaşatan sokaklarıyla tarihi köy, kaçış rotaları arasında.

Sicilya‘yı ve bölge kültürünü en iyi yansıtan yerlerden biri olduğu için Coppola’nın çok beğenilen Godfather II filmi de bu köyde çekilmiş. 1,600 kişinin yaşadığı yerleşim yerinde gürültü, araç kornası hatta insan sesi bile zor duyuluyor.

4. Göreme, Nevşehir, Türkiye

en-guzel-koyler-goreme-nevsehir

Göreme, tartışmasız Türkiye’nin en etkileyici yerlerinden biri. Orta Anadolu’da yer alıyor. Dünyaca ünlü peri bacalarını görmek isteyen binlerce insan bölgeyi ziyaret ediyor.

Kaya içine oyulan pansiyon ve butik oteller Kapadokya’nın bir parçası olmak için tercih ediliyor. Roma İmparatorluğu’ndan kaçan Hıristiyanların uzun yıllar sığınağı olan Kapadokya ve çevresi, yeraltı şehirleri, yer yüzü şekilleri ve balon turlarıyla akıllarda yer ediyor.

5. Meersburg, Almanya

Meersburg

Meersburg, Almanya’nın ünlü turistik rotalarından biri olan The German Timber-Frame Road (Deutsche Fachwerkstrasse) üzerinde, Orta Çağ kasabası atmosferinde bir köy.

Üzüm bağları, nefis göl manzarası, müzeleri, kültür programları, etkinlikleri ile her yıl binlerce ziyaretçi ağırlıyor. Almanya’nın en güneyinde, Friedrichshafen şehri yakınlarındaki kasaba, zamanda yolculuk yapmak isteyenler için ideal.

6. Júzcar, Endülüs, İspanya

Júzcar, İspanya’nın güneyindeki Endülüs Bölgesi yakınlarına kurulmuş, yakın zamana kadar kendi halinde bir köydü. 2011 yılında Şirinler filminin galasına ev sahipliği yapan köydeki tüm evlerin dış cepheleri maviye boyanınca köyün kaderi değişti.

Sony Pictures’ın evleri eski haline döndürme teklifini kabul etmeyen köylüler Şirinler Köyü’nü andıran evlerinde doğayla baş başa yaşıyor.

Turna’nın birçok havayolu ile özel fırsat anlaşmaları bulunuyor. Belli dönemlerde yapılan özel kampanyaları kaçırmayın. En ucuz İspanya uçak bileti için turna uçak bileti sayfasını takip edin.

7. Reine, Latofen Adaları, Norveç

Reine

Reine, Norveç’in kuzeyinde Lofoten Adaları’nın bir parçası. Kuzey Kutup Dairesi üzerinde bulunuyor. Dünyanın en kuzey bölgelerinden birinde olmasına rağmen yumuşak bir havaya sahip olan bu yerleşim yeri, özellikle doğa merakı olanlar için ideal.

Temiz su kaynakları, doğayla iç içe geçmiş evler, masmavi deniz ve ormanların olduğu köyde, yürüyüş, kayak ve su sporları hiçbir zaman kaygısı olmadan yapılabiliyor.

Sadece Turna’da bulunan Akıllı Uçuş sayesinde %70’e varan oranlarda daha ucuz Norveç uçak bileti bulmanızı sağlar.

8. Sidi Bou Said, Tunus

Sidi Bou Said, Tunus’un başkenti Tunus şehrinin kuzeyinde, muhteşem Akdeniz manzarasına nazır bir tepede kurulu. Nefes kesecek güzellikte bir manzaraya sahip olan bu yerleşim yerinde, beyaz ve mavi renk tonlarının hakim olduğu yapılar doğal uyum içerisinde. Özellikle yaz aylarında ziyaretçi potansiyeli artan bölge huzur arayanların adresi.

9. Wengen, İsviçre

Wengen

Wengen, İsviçre’de, dünyanın en güzel manzaralı ve büyüleyici köylerinden. Alp Dağları üzerindeki köyde yeşilin onlarca tonuna tanıklık etmek mümkün. Çoğu zaman bulutların eşlik ettiği patikalarda yürümek, tarifi çok kolay olmayan bir duygu. Kayak sevenlerin kış döneminde ilgi gösterdiği Wengen’de motorlu taşıt bulunmuyor.

10. Shirakawa-go, Gifu, Japonya

Shirakawa-go, Gifu, Japonya

Shirakawa-go köyü, Japonya’nın en büyük adası olan Honshu’nun Gifu eyaletinde. Köy UNESCO Dünya Mirası Listesine girmiş. Dünyanın en çok kar yağışı alan bölgelerinden birinde kurulu olan köyde, iklim koşullarından dolayı gassho-zukuri denilen bir yapılaşma modeli oluşmuş. Kalın, üçgen ve hasırdan yapılan dik çatılar, dua için birleşmiş elleri anımsatıyor.

11. Burano, Venedik, İtalya

Burano, İtalya’da Venedik Lagünü’ndeki dört adadan oluşan, en az Venedik kadar şöhrete sahip bir köy. Geçmişte kendi halinde bir balıkçı kasabası olan olan Burano, gece denizden dönen balıkçıların kendi evlerini rahat bulabilmesi amacıyla rastgele renklere boyanmış. O yıllardan günümüze sürdürülen gelenek, Burano’da gökkuşağını andıran bir atmosfer yaratıyor.

12. Bibury, İngiltere

Bibury

Bibury, İngiltere’nin kuzeyinde, tarihi 1,000 yıl geriye uzanan masalsı bir köy. Arlington Row boyunca uzanan bal rengi Cotswold evleri, köyde Orta Çağ esintisi yaratıyor. Etkileyici taş evler, köyün içerisinden geçen Coln Nehri ve yemyeşil tepelerle birleştiğinde hangi zaman diliminde olduğunuzu unutmak çok doğal. Zamanda yolculuk hissi için köyde kısa bir yürüyüş yeterli oluyor.

13. Hallstatt, Avusturya

avusturya-en-guzel-koyleri-halstatt

Hallstatt köyü, Avusturya’nın kalbinde, Salzburg’un güneydoğusunda hem şaşırtıcı derecede büyüleyici hem de köklü bir tarihe sahip. Zengin tuz madenleri sayesinde çok eski zamanlardan beri varlıklı olan bu köy, eski Keltler’le anılan Hallstatt kültürüne ismini vermiş.

Dünyanın en özgün yerlerinden biri olan Hallstatt’ın bire bir kopyası Çin’de inşa edilmiş. Göl kıyısında uzanan, doğayla bütünleşen yapılar arasında kaybolmanın keyfini yaşayın.

14. Oia, Santorini, Yunanistan

en-guzel-yunanistan-koyleri-santorini-oia

Oia köyü Yunan Adaları arasında en çok ilgi gören destinasyonlardan biri olan Santorini, adasının yerleşim merkezi. Volkanik bir ada olan Santorini’de, Ege Denizi’ni kesen dik bir tepede kurulu olan köy, manzarasıyla tanınıyor. Beyaz badanalı, mavi kubbeli az katlı evler, kilise ve rüzgar değirmenleriyle gün batımına tanıklık edip, tabloyu andıran görüntüye dahil olmak gerekiyor.

15. Eze

fransa-koyleri-eze

Eze, Fransız Rivieirası’nda bu güzel Orta Çağ köyü, denizden 1,400 metre yükseklikte bir tepe üzerine kurulu. Akdeniz’e hakim olan tepeden, her biri birbirinden güzel koylar görülüyor. Geçmişten günümüze korunarak ulaşan taş evler, manzara ile birleştiğinde zihni meşgul eden her şeyden uzaklaşılıyor.

Dünyanın dört bir yanında bir kısmını bildiğimiz, bazılarından ise haberdar olmadığımız çok sayıda etkileyici, yaşanılası köy var. Ucuz uçak bileti yakalayınca imkan ve fırsat bulduğunuzda gidin keşfedin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here