Uçak Bileti

Kimi meteor etkisi kimisi de devasa yanardağların yüzlerce hatta binlerce yıl önce püskürmesi sonucunda oluşan krater gölleri, günümüzde turistik gezilerin ilk adreslerinden oluyor. Genellikle yüksek dağların zirvelerinde oluşan bu göllerin bazılarının çevresinde hala aktif olan yanardağlar bulunuyor.

Etkileyici Görünümleri ile Büyüleyen 5 Krater Gölü

1. Mazama Dağı Krater Gölü, Oregon, ABD

Milattan Önce 5667 yıllarında yaşanan volkanik bir patlama ile oluşan Mazama Dağı Krater Gölü, günümüzde bir milli park içerisinde yer alıyor. Park çevresinde bulunan Hillman Peak Zirvesi ise göl etrafındaki en yüksek bölüm olarak biliniyor. Göl muhteşem manzarası ile fotoğraf meraklılarının da gözdesi.

2. Kawah lijen Gölü, Endonezya

Mobil Uygulama

Dünyadaki en büyük asitli göl olan Kawah lijen Gölü‘ne ulaşmak için sabah erken saatlerde yola koyulmak gerekiyor. Aksi halde esen rüzgarlarla çevreye savrulan kükürt ve sülfür kokusu oldukça rahatsız edici olabiliyor. Son yıllarda giderek daha popüler hale gelen bu gölün oluşmasını sağlayan Kawah lijen ise hala aktif bir yanardağ.

3. Kaali Gölü, Saaremaa, Estonya

Günümüzden yaklaşık 7 bin yıl önce dünyaya düşen bir meteorun meydana getirdiği Kaali Gölü çevresinde 7 tane daha krater bulunuyor. Göl çevresinde bulunan ormanlık alan ise muhteşem doğasıyla bölgeye gelen turistleri kendine hayran bırakıyor.

4. Katmai Dağı Gölü, Alaska

6.3 kilometre çapındaki Katmai Dağı Gölü, Katmai Ulusal Parkı ve Koruma Alanı içerisinde yer alıyor. 1912 yılında yaşanan Novarupta volkanının patlaması ile oluşan göl, Katmai Dağı’nın zirvesinde bulunuyor.

5. Okama Gölü, Zao Dağı, Japonya

Turkuaz renkli sularıyla Japonya’nın en popüler turizm noktalarından biri olan Okama Gölü, 18. yüzyılda meydana gelen volkanik bir patlama ile oluşmuş. Etkileyici bir görünüme sahip olan gölün derinliği ise 200 metre civarında.

Birbirinden çarpıcı ve hayranlık uyandıran görünümleriyle turistlerin ilgi odağı olan bu göllere doğru yola koyulmak için uçak biletinizi almayı unutmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here