Uçak Bileti

İbiza hiç şüphesiz Avrupa‘nın ve İspanya‘nın en meşhur, görülesi ve popüler destinasyonlardan biri. Adanın görece küçük olmasına rağmen yapılacak şeyler ve gidilebilecek yerler açısından oldukça zengin. Dünyaca meşhur olan gece hayatı dillere destan ama gün içerisinde de yapılacak şeyler de az sayılmaz. Tarihi İbiza şehrinden Cala Llenya’nın altın kumlu plajlarına kadar uzanan bir çok şey sizleri bekliyor.

İbiza’da Görmeniz Gereken 10 Yer

1. Cala Llenya

Eğer hem kumsal hem de biraz sessizlik arıyorsanız Cala Llenya tam sizin yeriniz. San Carlos’dan 10 dakika uzaklıktaki plaj adanın küçük bölgesinde kalıyor. Bu da daha az kalabalık anlamına geliyor. Düzinelerce gece kulüpleri yerine etrafınızda yeşil renginin muhteşem tonlarını görebilirsiniz.

Bu plajda yapılan en güzel etkinlik de plaj voleybolu ve tabiki sessiz ve huzurlu bir dinlence. Eğer Pazar günü gidecekseniz plaja gelmeden hemen önce her hafta kurulan pazarı ziyaret edebilirsiniz.

Mobil Uygulama

2. Playa d’en Bossa

İnsanların İbiza’ya gelme sebebi tabi ki muhteşem plajlar ve tatil merkezleri. Durum böyle olunca Playa d’en Bossa muhtemelen gidilebilecek en iyi yer. Her şey dahil paketleri sevenler için tam bir cennet diyebiliriz.

Adadaki en uzun plaj olmasının yanında şezlong bulma gibi bir sıkıntı da yaşamayacak olmanız da ayrı bir güzellik. Eğer gece hayatı meraklısıysanız da Playa d’en Bossa sahil şeridinde bolca bar ve kulüpler bulunuyor.

3. Santa Eulalia del Rio

Adanın doğu kıyısında yer alan Santa Eulalia del Rio, İbiza’nın en büyük tatil merkezlerinden biri ve deniz manzarasının yanında kültür ve damak düşkünlüğü de eklemek isteyenler için bire bir.

Santa Eulalia del Rio’nun en büyük özelliği de kıyı boyunca uzanan yürüyüş yolu. Palm ağaçlarının gölgesinde, bir yanınızda uzanan deniz ve alabildiğince kumsalın muhteşem görüntüsü bizleri çok etkiledi. Bu bölgede alışveriş ve yemek seçenekleri gece hayatının önüne geçiyor.

4. Cala Llonga

Cala Llonga muhteşem bir koyun etrafına tepelere konuşlanmış çam ağaçlarının oluşturduğu manzara ile bütünleşen cennet gibi bir yer. Özellikle aileler için kusursuz bir destinasyon olmasından ötürü çevrenizde çok sayıda aile ve çocuk görmeniz mümkün.

Çocuklu ailelerin burayı seçmeleri pek şaşırtıcı değil çünkü sahilde bir çocuk oyun alanı ve küçük bir lunapark bile bulunuyor. Cala Llonga, İbiza’dan sadece 10 dakika uzaklıkta olduğu için hem denizi hem tarihi şehri aynı anda görebilirsiniz.

5. Sant Antoni de Portmany

Aynı zamanda San Antonio olarak da bilinen Sant Antoni de Portmany İbiza’da ki en büyük ikince destinasyon. Açık ara İbiza’nın en gözde gece hayatı burada yaşanıyor ve sabahlara kadar içip dans etmek için gidilebilecek yerlerin sınırı yok.

Sunset Strip de güneşi batırabileceğiniz o kadar güzel manzaralı yerler var ki mutlaka görülmesi gerekiyor. Ardından bölgenin batısına doğru ilerlediğinizde gece hayatının yoğunlaştığı yerleri bulabilirsiniz. Gün içinde de bu bölgede sahilde ve Passeig de ses Fonts adı verilen kıyı şeridinde çok güzel vakit geçirebilirsiniz.

6. Es Vedra

İbiza’nın en ilgi çekici yerlerinden biri de Es Vedra. Batı yakasındaki Cala d’Hort kıyısında bulunan Es Vedra tamamiyle ıssız bir ada olmasına rağmen gizemi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Efsaneye göre ay tanrısı Tanit’in mesken tuttuğu bir yer.

Ada aynı zamanda Homer’in Odyssey kitabındaki meşhur deniz kızlarının Odysseus’u baştan çıkartmaya çalıştıkları yer. Kuzey kutbu ile Bermuda şeytan üçgeninin hemen arkasında bulunan konumu ile de aşırı derecede manyetik olma özelliğine de sahip.

7. Portinatx

Adanın en kuzeyinde yer alan Portinatx olağanüstü güzellikteki sahilleriyle bilinen bir tatil merkezi. En büyüğü S’Arenal Gros plajı. En az kalabalık olanlar S’Arenal Petit ve Playa Porto. Üçünde de sahil güvenlik, dükkanlar ve şezlonglar bulunuyor.

Uzanıp güneşin keyfini çıkartmak için muhteşem bir yer olmasının yanı sıra berrak suları şnorkelle yüzmek için de kusursuz denilebilir. Aileler için de çok ideal bir yer ve yürüyüş için çok uygun yolları var. Hepsinden güzeli de kalacağınız otellerin hepsi tek bir yerde toplanmış olduğundan bu üç ana plajdan en az birine yürüme mesafesinde bulunuyor.

8. Es Canar

Es Canar tatil merkezi adanın doğu kısmında yer alıyor. En meşhur yeri ise hippi pazarı ama kesinlikle sadece bundan ibaret değil. Es Canar her yanı çam ağaçları, harika kumsallarla çevrili bir yer ve haliyle nefes kesici manzaralara sahip. Doğa sporları, özellikle rüzgar sörfü ve deniz paraşütü, sevenler için de sınırsız seçenekler sunuyor. Her Çarşamba günü kurulan hippi pazarında yerel eşyalar ve her çeşit hediyelikleri bulabilirsiniz.

9. Ibiza Town

Bir liman şehri olarak da bilinen Ibiza Town adadaki en büyük ve en güzel destinasyon. Akdenize tepeden bakan Ibiza Town kale duvarları ve taş sokaklarıyla muhteşem bir atmosfere sahip. Yerel halk şehre Eivissa diyor. Ibiza Town, Dalt Vila ve Eixample olarak iki bölgeye ayrılıyor.

Denizden yüksekte yer alan Dalt Vila dünya standartlarında restoranlar ve barlar ile dolu. Aşağıya indiğinizde ise Eixample’a ulaşıyorsunuz. Burada da daha yeni binalar ve yerleşim bölgeleri bulunuyor. Gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yer ise tartışmasız en iyi manzaraya sahip olan Katedral olmalı.

10. Sant Josep de sa Talaia

Eğer İbiza’da farklı bir şeyler görmek istiyorsanız mutlaka Sant Josep de sa Talaia’yı görmeniz gerek. Adanın güneybatısında bulunan Sant Josep de sa Talaia, İbiza’nın en muhteşem manzaralarından birine sahip. Salines Doğa Parkı ve Vendranell Doğal Yaşam Bölgesi kesinlikle görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Neredeyse dünyada başka bir eşi olmayan yanardağlar ve kusursuz plajlar da cabası. Cala Comte’de kumsalda yatıp dinlenebilir ya da bölgenin yerel biralarının tadına bakabilirsiniz. Doğa severlerin ada üzerinde gidebilecekleri en güzel destinasyon.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here