Uçak Bileti

Geniş coğrafyası, tarihi geçmişi, kültürel dokusu ve kalabalık nüfusu ile Asya‘nın en önemli ülkeleri arasında yer alan Çin Halk Cumhuriyeti, UNESCO Dünya Mirası Listesine giren doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla da dikkat çekiyor. Her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilen ülke, giderek daha popüler bir turizm destinasyonu haline geliyor.

Çin Gezisinde Görmeniz Gereken 4 UNESCO Mirası

1. Çin Seddi

Yıkılmış kısımları ile birlikte yaklaşık 8 bin 852 kilometre uzunluğu bulunan Çin Seddi, dünyanın en uzun savunma duvarı olarak anılıyor. Yapılışı sırasında 20’den fazla krallığın katkıda bulunduğu bu tarihi eser, yaklaşık 4-6 metre yüksekliğindeki duvarlardan oluşuyor. Ülkenin dışarıdan gelen saldırılardan korunması ve ülkeden kaçışların önlenmesi için yapıldığı düşünülen yapının inşası ise M.Ö.608 ile M.Ö.221’li yıllara dayanıyor.

2. Wutai Dağı

Mobil Uygulama

Beş tepeden meydana gelen ve bu nedenle eski adı beş tepe anlamına gelen Wufeng olan Wutai Dağı, Çin Budizmi’ndeki dört kutsal dağdan biri olarak nitelendiriliyor. Ülkenin Şansi eyaletinde bulunan ve 3 bin 58 metre ile ülkenin kuzey bölümünün en yüksek noktası olarak bilinen dağ, uçurumları ve etkileyici manzaraları ile göz alıyor.

3. Tarihi Makao Şehri

Ülkenin güney kıyısında yer alan Tarihi Makao Şehri, 1999 yılına kadar Portekiz’e bağlı bir sömürgeymiş. Daha sonra ise Çin Halk Cumhuriyeti’ne bağlı özel yönetim bölgesi haline gelen şehir, uzun yıllar ticaret üssü olarak kullanılmış. Makao, tarihi dokusu ile hayranlık uyandıran eski şehir merkezinin yanı sıra dünyanın dört bir yanından turist çeken kumarhaneleriyle de adından söz ettiriyor.

4. Cennet Tapınağı

Başkent Pekin sınırları içerisinde kalan Cennet Tapınağı, Orta Çağ döneminden bu yana ayakta kalmayı başaran önemli bir dini yapılar kompleksi. Zamanında bir Taocu tapınağı olarak inşa edilen bu eşsiz ibadethane, günümüzde ülkenin turizm anlamındaki en önemli adreslerinden biri olarak gösteriliyor.

Siz de Çin uçak bileti fırsatlarına göz atarak, ülkenin muhteşem kültürü ve etkileyici atmosferi ile tanışabilirsiniz.

NOT: Çin vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti