Uçak Bileti

Chiang Mai Old City, Eski Lanna Krallığının tarihi başkenti Chiang Mai’nin kültürel mirası açısından zengin en zengin yeri. Kuzey Tayland’ın en büyük şehri ve Tayland’ın en önemli kültürel merkezlerinden biri olan Chiang Mai’nin eski şehir yerleşiminde surların ve hendeklerin hem içinde hem de dışında birçok tapınak, müze ve ilginç yerler var.

Kendine has gelenek ve görenekleriyle çok sayıda etnik kökenden insanın yaşadığı Chiang Mai Old City, her yıl 5 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlıyor. El yapımı eşyalar, şemsiyeler ve özellikle gümüş mücevher işçiliği ve hammadde üretimi alanında önemli bir merkez olan Chiang Mai Old City, Tayland ve Uzakdoğu kültürünü deneyimlemek için muhteşem bir yer.

Chiang Mai Old City Gezilecek Yerler

Chiang Mai Old City, gezilecek görülecek çok sayıda alternatife sahip. Yerel kültürü deneyimlemek için müzeler ve tapınakları ziyaret etmek şart. Müzeleri gezdiğinizde hem Kuzey Tayland coğrafyası hem de kültürü ve kabileleri hakkında bilgiler edinmiş olursunuz.

Chiang Mai Historical Centre, Lanna Folklife Museum ve Chiang Mai City Arts and Cultural Centre müzelerini kapsayan kombine bileti alarak (180 THB) tarihi şehirdeki müzelerin hepsini ziyaret ederseniz daha ekonomik olur.

Mobil Uygulama

1. Wat Phra Singh

Wat Phra Singh

Wat Phra Singh, ünlü Wat Phra That Doi Suthep’den sonra belki de Chiang Mai’deki en çok saygı duyulan ikinci tapınak. Üç ana yapıya ev sahipliği yapıyor ama asıl ilgi göreni zarif bir şekilde dekore edilmiş Lai Kam toplantı salonu. Halkın yüzlerce yıl önceki yaşamlarını tasvir eden şahane duvar resimlerine sahip.

Eski şehir surlarının içinde, Ratchadamnoen Yolu’nun batı ucunda yer alan tapınağın imzası olan Lanna tarzı çatılar ve ışıltılı viharn (toplantı salonu) ziyaretçileri davet ediyor. Duvarlarla çevrili tapınak kompleksi ziyaretçiler ve ibadet edenlerle yılın her dönemi cıvıl cıvıl. Tarihi geçmişi 1367 yılına uzanan tapınak, son olarak 2002 yılında restore edildi.

? Wat Phra Singh ziyaret saatleri 06.00-17.00. Tapınak, haftanın 7 günü ziyarete açık. ? Wat Phra Singh giriş ücreti 100 Baht.

2. Wat Chedi Luang

Wat Chedi Luang

Wat Chedi Luang, Mengrai hanedanının yedinci hükümdarı Kral Saen Muang Ma döneminde 1385 ve 1402 yılları arasında inşa edilmiş. Heybetli tapınağın sivri kule şeklindeki pagodası Chiang Mai siluetinin bir parçası. Şehrin en yüksek yapılarından biri, bulmanız kolay olur. Yapı, bir zamanlar Tayland’ın en kutsal dini kalıntısı Emerald Buddha’nın eviydi. Orijinali Bangkok Kraliyet Sarayı içerisinde olduğundan burada bir kopyası var.

Kötü durumdaki tapınak 1990’da UNESCO’nun fonları sayesinde yeniden inşa edildi. 1545 depreminde hasar gören chedi’nin yüksekliği orijinal büyüklüğünün neredeyse yarısı boyutlarında şimdi ama dev fil oymaları ile yine de etkileyici bir yapı. Hemen yanındaki Wat Phan Tao’ı da ziyaret edin.

? Wat Chedi Luang ziyaret saatleri 06.00-17.00. Tapınak, haftanın 7 günü ziyarete açık. ? Wat Chedi Luang giriş ücreti 100 Baht.

3. Wat Chiang Man

Wat Chiang Man

Wat Chiang Man, şehrin en eski tapınağı. 1296 yılında inşa edilmiş tapınak bir süre Chiang Mai’nin kurucusu Kral Mengrai’nin evi olarak hizmet etmiş. Lanna tarzı mimarinin harika örnekleri kırmızı lak, altın varak ve renkli ayna mozaikleriyle ince bir zevkle dekore edilmiş. Tuğladan yapılmış gerçek boyutlarda 15 fil, yapının ikinci katını sırtlarında taşıyor gibi görünüyor.

Tapınak kristalden yapılmış Buda gibi bazı önemli Budist resimlerine sahip. Wat Chiang Man’de her ikisi de altın ve kırmızı renklerle kapsamlı bir şekilde Buda’nın imgeleri ile dekore edilmiş iki ana meditasyon salonu bulunuyor. Büyük salonun içinde Chiang Mai’nin en eski Buda görüntüsü, sadaka kasesi tutan ayakta duran bir Buda var.

Wat Chiang Man’ın girişinin yakınında iki önemli Buda’nın bulunduğu yükseltilmiş bir taht var. Daha büyük, ayakta duran Buda’ya, pirinç yetiştirmek için gereken yağmuru getirdiği söylendiği için Songkran festivalinden önce her Nisan ayında ibadet ediliyor.

? Wat Chiang Man ziyaret saatleri 08.00-17.00. Tapınak, haftanın 7 günü ziyarete açık. ? Wat Chiang Man giriş ücreti 100 Baht.

4. Lanna Folklife Museum

Lanna Folklife Museum, yöresel gelenekler ve dini inançlar, giyim şekilleri, tarım araçları ve uygulamaları hakkında ilginç bilgiler veren bir etnografya müzesi. Lanna halkının günlük yaşamı, tarihi ve kültürü hakkında sergilere sahip olan müze Linna Miras Merkezi olarak da biliniyor.

Müzede şehrin tarihi geçmişi hakkında İngilizce, Tayca ve Çince bilgiler bulunuyor. 18 farklı sergiden oluşan müzede, geleneksel kostümler giymiş gerçek boyutlu balmumu bebeklerle günlük hayatın ayrıntılı sahneleri var. Müze iki kattan oluşuyor, sergi alanının küçüklüğü nedeniyle bir saat gibi bir süre ayırmanız yeterli olur.

? Lanna Folklife Museum ziyaret saatleri 08.00-17.00. Müze, haftanın 7 günü ziyarete açık. ? Lanna Folklife Museum giriş ücreti yetişkinler için 90 Baht, çocuklar için ise 40 Baht.

5. Chiang Mai Historical Centre

Chiang Mai Historical Centre

Chiang Mai Historical Centre (Chiang Mai Tarihi Merkezi), şehrin tarihini yeni ve heyecan verici bir şekilde sunan bir şehir müzesi. Müze, Chiang Mai’deki Üç Kral Anıtı’nın karşısında, Chaing Mai Eski Şehrinin tam merkezinde konumlanıyor. Müze binası, Lanna tarzında ve gölgeli bir bahçe alanı ile çevrili.

Tarihi merkez, Tayland’daki geleneksel yaşamı sergileyen birçok interaktif ekran ve balmumu modeliyle özellikle çocuklar için öğretici bir yer. Müzenin bodrum katında, aslında inşaat sürecinde bulunan ve merkeze dahil edilen antik tapınak kalıntılarının bir sergisi var.

? Chiang Mai Historical Centre ziyaret saatleri 08.30-17.00. Müze, pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü ziyarete açık. ? Chiang Mai Historical Centre giriş ücreti yetişkinler için 90 Baht, çocuklar için ise 40 Baht.

6. Chiang Mai City Arts and Cultural Centre

Chiang Mai City Arts and Cultural Centre, video sunumları, birebir ölçekli modeller, büyütülmüş fotoğraflar, duvar resimleri içeren modern bir multimedya müzesi ve kültürel eğitim merkezi. Chiang Mai’nin hikâyesi, yerel hayat ve geleneksel sanat hakkında geniş bilgiler veriyor. Müzede geleneksel bir ahşap köyün küçük ölçekli bir kopyası bile var. Binanın önünde ikonik Üç Kral Anıtı var.

Üç Kral Anıtı’nın karşısındaki Sanat ve Kültür Merkezi’ne, yan taraftaki Tarihi Merkeze ve yolun karşısındaki Lanna Halk Yaşamı Müzesi’ne giriş sağlayan 180 Baht tutarında karma bilet alarak üç müzeyi de ziyaret edebilirsiniz.

? Chiang Mai City Arts and Cultural Centre ziyaret saatleri 08.30-17.00. Müze, haftanın 7 günü ziyarete açık. ? Chiang Mai City Arts and Cultural Centre giriş ücreti yetişkinler için 90 Baht, çocuklar için ise 40 Baht.

7. Lak Muang

Lak Muang, 1940 yılında daha eski bir ahşap bina üzerine inşa edilmiş hoş küçük bir tapınak. Chiang Mai’nin koruyucu ruhu Lak Muang’ın meskeni. Yanıbaşındaki devasa sakız ağacı 700 yıllık. İnanışa göre eğer bu ağaç yıkılırsa, şehri felaketlerin saracağına inanılıyor. Tapınak, 21 Nisan 1782’de Kral I. Rama Bangkok’u Tayland’ın başkenti olarak kurduğunda inşa edildi.

? Lak Muang ziyaret saatleri 08.00-17.00. Tapınak, haftanın 7 günü ziyarete açık. ? Lak Muang giriş ücreti 100 Baht.

Chiang Mai Old City nerede

Chiang Mai Old City, Bangkok’un 700 kilometre kuzeyinde yer alan Chiang Mai şehrinin tarihi merkezi. Bangkok’tan ulaşım için en ekonomik ve en keyifli yöntem tren. Zaman sıkıntınız varsa ve konfor düşkünüyseniz Bangkok’tan Chiang Mai’ye düzenli uçak seferleri yapılıyor.

Budget uçuşlar için Bangkok’un Don Mueang Havalimanı kullanılıyor, uluslararası Suvarnabhumi Havaalanı (BKK) ile karıştırmayın. Suvarnabhumi’den Bangkok Airways Chiang Mai’ye uçuyor, fiyatları daha yüksek tabi.

Thai Sriram Transport firması bu iki şehir arasında seyahatin en pratik imkanını sunuyor. Özel klimalı VIP otobüs yolculuğuyla 14 saate sizi Chiang Mai’ye ulaştırıyor. Yolun orta kısımlarında bir mola veriyor.

Chiang Mai Old City, kendine özgü gelenek ve göreneklere sahip çok sayıda etnik kabilelerin oluşturduğu zengin kültürlerin harmanlandığı, 700 yılı aşkın bir tarihiyle Tayland’ın en popüler turistik şehirlerinden Chiang Mai’nin tarihi yerleşim bölgesi.

En ucuz Chiang Mai uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here