Uçak Bileti

Tayland Körfezi’nin güneyindeki üç adanın en büyüğü olan Koh Samui, balayı çiftlerinin, romantik seyahat destinasyonu arayışında olanların ve doğa âşıklarının bir numaralı destinasyonu. Gözlerden uzak romantik ve huzurlu bir seyahat için uçsuz bucaksız kumsalları ve doğal hayatıyla yılın dört mevsimi egzotik bir film seti gibi.

Bembeyaz ve sıcacık kumları, meyve kokteylinizi dallarını denize uzatan palmiye ağaçlarının gölgesinde yudumladığınız, mavi ve turkuazın tüm renklerinin bir renk paleti gibi önünüze serildiği deniziyle gerçek bir cennet adası Koh Samui. Ada, günbatımlarında romantizmin en güzel anlarını, yemyeşil bitki örtüsü ile gerçek bir tabiatı, Big Buddha’sıyla tarihin en derinliklerindeki kültürel bir egzotizmi yaşatıyor.

Koh Samui

Doğa Harikası Koh Samui, Tayland

Egzotik bir ada olan Koh Samui’de huzurlu bir tatil ve balayının yanı sıra, yapabileceğiniz nefes kesici aktiviteler var. Örneğin filler üzerinde subtropik bölgeyi gezme imkânınız Koh Samui’yi diğer adalardan farklı kılan önemli özelliklerden.

Bir doğa harikası olan Namuang Şelalesi’ni görmek, Buddha‘nın Sihirli Bahçesi’ni gezmek ve Maymun Show’larını izlemek adanın diğer güzellikleri arasında. Adanın adeta simgesi haline gelmiş ve yerli halk ile birlikte yaşayıp onların Hindistan cevizi toplamasında yardım eden maymunları gözlemlemek, ziyaretçilere muazzam bir deneyim yaşatıyor.

Mobil Uygulama

Yerel bir ada pazarı deneyimi yaşamak ve adalıların günlük yaşamlarına tanıklık etmek isterseniz, Koh Samui’nin sebze meyve ve deniz ürünleri tezgâhlarının sıralandığı yerel pazarı, Deniz Çingeneleri Kasabası ve başkent Nathon vazgeçemeyeceğiniz yerler arasında.

Koh Tao Adası ile birlikte Koh Samui, dünyanın en popüler dalış bölgelerinden. Adaya gelmişken bu heyecanı mutlaka yaşayın. Padi Scuba dalış merkezleri bölgenin üstü kadar deniz altının da güzelliklerini gözler önüne seriyor. Koh Samui çevresinde yer alan yüzlerce farklı dalış noktasındaki dalış okulları, otellerle işbirliği halinde turistlere en rahat dalış imkânlarını sağlıyor.

Ko Samui

Koh Samui’yi dalış konusunda dünyanın en iyilerinden biri yapan en önemli özellik de, bu yüzlerce dalış noktasının bir diğerine kesinlikle benzememesi. Farklı dalış noktalarının getirdiği özelliklerden dolayı bölgede akıntı dalışı, derin dalış, batık dalışı, duvar dalışı, mağara dalışı, kovuk dalışı ve gece dalışı gibi pek çok alternatif bulunuyor.

Aynı zamanda tropik bölgenin şahane görüntülerini en renkli balıklar eşliğinde izleyebilir ve sualtı fotoğrafçılığı için mükemmel görüntüler yakalayabilirsiniz.

Koh Samui gece hayatı

Chaweng Beach’in son derece hareketli olan gece hayatı, sabahın ilk ışıklarına dek hız kesmiyor. Gecenin ilerleyen saatlerine dek sokaklarda gezen, eğlenen ve yemek yiyenler, gece yarısına doğru barları doldurmaya başlıyorlar.

Chaweng’deki en büyük, en kalabalık ve renkli bar, popüler müziklerin çalındığı Green Mango. Daha nezih bir eğlence yaşamak isteyenler ise Solo’yu tercih ediyor. Buradaki canlı performanslar sabahın ilk ışıklarını bulduğu gibi, elbette birbirinden güzel Rus dansçıların gösteri yaptığı gogo barlar ya da kapısında sizi Thai kızlarının karşıladığı ve müziğin sokaklara taştığı açık hava barları da mevcut.

Koh Samui Yeme-İçme

Tayland’ın genelinde olduğu gibi Koh Samui’de de yeme içme son derece uygun fiyatlı olduğu kadar seçenekler de sonsuz… Birbirinden leziz deniz ürünleri, tropik meyveler, enfes baharatlarla tatlandırılmış yerel Thai yemekleri, Türkiye’de hayal bile edemeyeceğiniz ucuzlukta yiyebilirsiniz.

Özellikle kavrulmuş, buharda pişirilmiş pirince ya da bir tür makarnaya eklenen deniz mahsulleri, tavuk, et ya da sebze ile yapılan noodle “Khao tom”; tatlı soya sosu, balık sosu ve domuz eti ya da tavukla kızartılmış pirinç eriştesi “Phat si-io”, acılı-karidesli çorba “Tom yam goong”u mutlaka deneyin.

Geleneksel Thai Mutfağı için Amrita, Japon-Thai lezzetleri için Namu, en iyi deniz ürünü restoranlarından Bang Po Seafood ve adanın en iddialı mekânlarından Banyan Tree Hotel’in roof’unda bulunan Saffron, keyifli ve şık ortamında sunduğu yaratıcı kokteylleriyle tercih edebileceğiniz yeme içme mekânları.

Koh Samui otelleri

Koh Samui, Tayland

Koh Samui, ister sınırsız eğlence, ister huzurlu bir tatil tercih edin, ziyaretçilerini mutlu edebilen bir yer. Hareketli bir gün ve renkli bir gece hayatı isteyenler, konaklamak için aynı zamanda adanın en güzel kumsallarına sahip olan Chaweng Beach ve Lamai Beach’i tercih edebilirler.

Bu plajlar lüks spa otellerinden şirin bungolovlara kadar her çeşit konaklama seçeneğine ev sahipliği yapıyor. Eğer tamamen romantik ve sessiz bir tatil geçirmek istiyorsanız, daha çok balayı çiftlerinin tercih ettiği Bophout Balıkçı Kasabası tam size göre. Buradaki oteller konfora önem verenler tarafından daha çok tercih ediliyor.

Koh Samui’ye nasıl gidilir

Güneydoğu Asya’nın en güzel adalarından olan Koh Samui’ye yalnızca aktarmalı uçuşlarla ulaşılabiliyor. Haftanın yed günü Türk Hava Yolları ile İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Suvarnabhumi Uluslararası Havaalanı‘na yaklaşık on üç saatlik bir yolculukla ulaştığınızda, aktarma yaparak bir saatlik uçuşun ardından Samui Havaalanı’na varıyorsunuz.

En ucuz Koh Samui uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Ayrıca diğer havayolları ile aktarmalı olarak Koh Samui’ye gidebilirsiniz. Son derece güzel bir havaalanına sahip olan Koh Samui’ye Bangkok Suvarnabhumi Havalimanı’nından gün içinde çok sayıda Bangkok Airways uçuşu yapılıyor. Bu uçuşlardan daha hesaplı olanları pervaneli uçaklarla bir buçuk, diğer yeni uçaklarla da bir saatte adaya ulaşmak mümkün oluyor.

Şehir merkezinden on yedi kilometre uzaklıkta bulunan Samui Havalimanı’ndan taksiyle merkeze ulaşım mümkün. Thai stili ahşaptan inşa edilmiş ve içi tamamen rengârenk tropik çiçeklerle ve ağaçlarla süslü olan Samui Havalimanı, adanın güzelliği hakkında fikir sahibi olabileceğiniz ilk adres.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here