Uçak Bileti

Kuruluşu 12. yüzyıla dek uzana oldukça eski bir yerleşim yeri olan Riga, günümüzde Avrupa‘nın etkileyici ülkeleri arasında gösterilen Letonya’nın başkenti olarak anılıyor. Şehrin ortasından geçen Daugava Nehri sayesinde Baltık Denizi’ne açılan Riga, aynı zamanda Baltık ülkeleri arasındaki en büyük şehir olarak da nitelendiriliyor. Resmi kuruluş yılı 1201 yılı olarak kabul edilen şehir, etkileyici tarihi dokusu ve kültürel zenginliği ile yerli ve yabancı turistlerin beğenisini topluyor. Turistik yapısının yanı sıra ülkenin siyaset, ekonomi, eğitim ve ticaret merkezi olarak da bilinen Riga şehri, her yıl çok sayıda turist tarafından ziyaret ediliyor.

Riga’da Mutlaka Görülmesi Gereken 5 Yer

1. Vecrīga

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Vecrīga, şehrin ilk kurulduğu yer olması bakımından önem taşıyor. Riga’nın tarihi merkezi olarak anılan ve şehrin etkileyici kültürel ve tarihi dokusunu gözler önüne seren Vecrīga, şehrin en ünlü turistik noktası olarak oldukça hareketli ve kalabalık bir yapıya sahip.

2. Özgürlük Anıtı

1918-1920 yılları arasında gerçekleşen Letonya Bağımsızlık Savaşı’nda hayatını kaybeden askerler anısına dikilen Özgürlük Anıtı, oldukça ihtişamlı bir görüntüye sahip. 1935 yılında dikilen ve 42 metre yüksekliğe sahip olan anıt, Letonya’nın simge yapılarından biri olarak kabul ediliyor. Anıt, Letonya tarihini anlatan on üç heykel ve rölyeften oluşuyor.

Mobil Uygulama

3. Riga Kalesi

1330 yılında Daugava Nehri kıyısında inşa edilen görkemli bir yapı olan Riga Kalesi, şehre gelen turistlerin uğrak adreslerinden biri. Günümüzde Letonya Başbakanı’nın resmi ikametgâhı olarak kullanılan bu tarihi kalede bulunan Ulusal Tarih Müzesi de, oldukça dikkat çeken tarihi eserlere ev sahipliği yapıyor.

4. St. Peter Katedrali

1660’lı yıllarda inşa edilen tarihi bir ibadethane olan St. Peter Katedrali‘nin bulunduğu tepe, şehrin en güzel manzaralarından birine sahip olmasıyla biliniyor. İlk yapıldığı yıllarda Gotik mimariyle tahta malzeme kullanılarak inşa edilen günümüzde ise çelik kullanılarak yeniden inşa edilen katedral, şehre gelen turistlerin beğenisini topluyor.

5. Alberta Caddesi

Art Nouveau’nun en güzel örneklerini taşıyan göz alıcı mimarisi ile dünyanın dört bir yanından turist çeken şehirde, bu etkileyici yapıların görülebileceği en popüler yer ise Alberta Caddesi oluyor. Şehrin en kalabalık turistik noktalarından biri olan cadde, büyüleyici atmosferi ile görenleri kendine hayran bırakıyor.

Muhteşem mimarisi ile hafızalarda yer eden Riga, kültürel zenginliğiyle de öne çıkıyor. Siz de bu şahane şehrin sokaklarında hoş hatıralar biriktirmek ve yeni keşifler yapmak için Riga uçak bileti fırsatlarına göz atmayı ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here