Uçak Bileti

Bir şehri ya da ülkeyi cazip kılan en önemli özelliklerinden biri de zengin mutfak kültürü. Hem kokusuyla hem de görüntüsüyle hafızalara kazınan onlarca yemek ve tatlı karşısında yelkenleri suya indirmeyen kaç kişi olabilir ki! Eğer siz de midenize ve yeni tatlar keşfetmeye düşkünseniz Kıbrıs‘ın birbirinden harika lezzetlerini denemeden bu ülkeden ayrılmamalısınız. İşte ‘Kıbrıs’ta ne yenir‘ diyenlere cevap olacak nefis tatlardan bazıları. Mekan önerileri için bu yazıya göz atabilirsiniz.

Kıbrıs’ta Tadına Bakmanız Gereken 8 Lezzet 

1. Hellimli

Hellim peyniri Kıbrıslıların en sevdiği ve en çok tükettiği yiyeceklerden biri. Hellim peyniri ve kavrulmuş soğan eklenerek hazırlanan bir kek türü olan Hellimli de sabah kahvaltıları ve beş çaylarının vazgeçilmez atıştırmalıkları arasında. Hellimlinin üzerine susam ve garacocco otu da serpiliyor.

2. Molehiya

Ülkede yetişen Molehiya bitkisinin kurutulup saklandıktan sonra kuzu ya da tavuk eti kullanılarak pişirilmesiyle ortaya çıkan Molehiya yemeği, Kıbrıs sofralarının en gözde lezzetlerinden biri.

3. Lalangı

Tavşan etinin mayalı hamurla oluşturduğu enfes uyumu gözler önüne seren ve damaklarda unutulmaz bir tat bırakan Lalangı, kimyon, karabiber ve tuz gibi baharatlarla zenginleştirilerek sofraya geliyor. Kızartılarak pişirilen bu yemeği denemeden ülkeden ayrılmamalısınız.

Mobil Uygulama

5. Kolakas

Toprakları fazla verimli olmadığı için tarım konusunda biraz geri kalan ülkede, patatese benzeyen Kolakas (Gölevez) bitkisi bol miktarda yetiştiriliyor. Tavuk ya da kuzu etinin Kolakas bitkisiyle harmanlanıp pişirildiği bu yemek, özellikle kış aylarında çok sık tüketiliyor.

6. Pilavuna

Ekşi ve tatlıyı bir araya getiren leziz bir hamur işi olan Pilavuna, daha çok sabah kahvaltılarında pişiriliyor. Nor (Lor) peyniri, talar peyniri veya hellimle hazırlanan bu hamur işinin içinde; kuru üzüm, damla sakızı ve yumurta gibi malzemeler de bulunuyor.

7. Şeftali kebabı

Asıl ismi Şef Ali kebabı olan Şeftali kebabı, kıymanın soğan ve çeşitli baharatlarla yoğurulup, koyun ya da keçi etinin yağlı iç zarına sarılarak köfte haline getirilmesiyle hazırlanıyor. İsminden dolayı içinde şeftali olduğu düşünülse de bu kebabın içinde şeftali bulunmuyor.

8. Pirohu

Eğer mantı yemeğini seviyorsanız Pirohu da sizin damak tadınıza hitap eden bir yemek olabilir. Bildiğimiz mantıdan farklı olarak içine; nor (lor) peyniri ya da tulum peyniri, tereyağı ve ceviz koyulan Pirohu yemeğinin geçmişi Osmanlı mutfağına dek uzanıyor.

Ülkeye girmek isteyen Türk vatandaşlarından 90 günü aşmayan seyahatleri için vize ve pasaport istemeyen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gitmek ve enfes lezzetlerini denemek için Kıbrıs uçak bileti fırsatlarına göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here