Uçak Bileti

Uzun yıllar Fransız sömürgesi altında yaşayan Burkina Faso, bağımsızlığını ilan ettikten sonra Volta Nehri’nin üst bölümünde konumlandığı için Yukarı Volta adını aldı. Bağımsızlık sonrası gelen siyasi dengesizlikler ve devrim neticesinde adı Burkina Faso olarak değişen bu Afrika ülkesinin başkenti ise Vagadugu (Ouagadougou) şehri. Ülkede gezilmesi gereken yerlerin büyük bölümüne ev sahipliği yapan bu şehir, Afrika’nın en büyük film festivali olan Vagadugu Sinema ve Televizyon Festivali (FESPACO) sayesinde dünyanın dört bir yanından turist çekiyor. İşte bu ülkede mutlaka görmeniz gereken turistik yerlerden bazıları.

Burkina Faso’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Moro-Naba Sarayı 

Moro-Baba Sarayı, kökleri Mossi İmparatorluğuna kadar dayanan bir seremoniye ev sahipliği yapıyor. Her hafta cuma günleri düzenlenen bu törene isteyen herkes katılabiliyor fakat tören sırasında fotoğraf ve video çekilmesi kesinlikle yasak. Eğer Moro-Baba Sarayına gitmeyi düşünüyorsanız tarihi cuma gününe denk getirmeyi ihmal etmeyin.

2. Monument des Martyrs

Şehitler Anıtı ve Ulusal Kahramanlar Anıtı olarak da anılan Monument des Martyrs, ilginç görüntüsüyle ülkenin en çok ilgi çeken yapılarından biri. Ouaga 2000 isimli kentsel dönüşüm projesi sonucunda meydana gelen bu tuhaf yapı, ülkede uzay çağı mimarisine örnek olarak gösteriliyor. Eğer mimariye meraklıysanız bu yapıyı mutlaka görmelisiniz.

Mobil Uygulama

3. Ulusal Müzik Müzesi

Ülkenin en önemli sergi alanlarından biri olan Ulusal Müzik Müzesi‘nde 200 yıllık müzik enstrümanları arasında keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Şehir merkezinde Oubritenga Caddesi üzerinde yer alan bu müzenin 1998 yılından bu yana toplanan zengin koleksiyonunda aerofon, membranofon, idiofon ve kordofon gibi enstrümanları da bulabilirsiniz.

4. Ouagadougou Pazar

Batı Afrika’nın en önemli pazar yeri olarak ünlenen Ouagadougou Pazar, 2003 yılında yaşanan büyük bir yangın sonucunda harabe hale geldi. Yangın sonrasında onarılarak yeniden eski görünümüne kavuşturulan bu etkileyici alışveriş noktası, ülkeye gelen turistlerin vazgeçilmez ziyaret adresleri arasında yer alıyor. Takı, kıyafet derken aradığınız her şeyi bulabileceğiniz bu pazardan hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz.

5. Burkina Faso Ulusal Müzesi

Ülkenin en popüler turistik mekanları arasında gösterilen Burkina Faso Ulusal Müzesi, ülkenin kültürel dokusunu, yaşam biçimini ve sanat eserlerini merak edenler için kaçırılmayacak bir nokta. Masklar, geleneksel kıyafetler, aksesuarlar gibi çok sayıda parçanın sergilendiği Burkina Faso Ulusal Müzesi, Ouagadougou şehrinde yer alıyor.

Siz de Burkina Faso uçak bileti kampanyalarını inceleyerek bu Afrika ülkesinin geleneksel yaşamını, zengin kültürünü ve misafirperver insanlarını tanıma fırsatı yakalayabilirsiniz. Yeni yerler görüp, Afrika’nın çarpıcı dünyasına dahil olmak için yola çıkmak gerek.

NOT: Burkina Faso vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here