Uçak Bileti

Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biri olan, muazzam Tuna Nehri manzarası ve kendine has mimarisiyle “Doğu’nun Paris’i” ve “Tuna’nın İncisi” olarak adlandırılan Budapeşte, şehir sınırları içerisinde kalan yerleri bir yana, çevresindeki doğal güzellikleri ve tarihi dokularıyla da büyüleyen bir şehir. Budapeşte çevresinde mutlaka görülmesi gereken yerler ise, kolay ulaşımı ve kısa seyahat süresiyle oldukça cezbedici.

Budapeşte Çevresinde Görülmesi Gereken Yerler

Estergon Kalesi

Budapeşte’nin altmış kilometre kuzey batısında ve Tuna Nehri kıyısında yer alan Estergon Kalesi, Esztergom kenti sınırları içerisinde bulunuyor. Macaristan’ın yalnızca eski başkenti olmakla kalmayıp dini merkez görevini de yapan bir kent olan Eztergom’da yer alan pek çok müze ve yapının en ünlüleri elbette Estergon Kalesi ve Estergon Bazilikası. Kalenin Osmanlı ve Macar tarihindeki yeri kuşkusuz oldukça önemli. Budapeşte’den ise ulaşım oldukça kolay, Nyugati Tren İstasyonu’ndan kalkan trenlerle, yaklaşık bir buçuk saatte; Árpád Köprüsü’nden kalkan otobüslerle de aynı sürede Estergon’da oluyorsunuz. Üstelik şahane yol manzarası ücretsiz!

Szentendre

Budapeşte’nin yaklaşık yirmi kilometre kuzeyinde yer alan, yemyeşil, huzurlu, sakin ve şirin güzeller güzeli bir kasaba Szentendre. Tuna Nehri’nin bir parçası üzerinde yer alan Szentendre, Osmanlıdan kaçan Sırpların yerleştiği bir bölge olarak da biliniyor. İki kilisesi bulunan kasaba, Ortodoks kültürünün izlerini taşıyor. Batthyány Meydanı’ndan ortalama her yarım saatte bir hareket eden banliyö trenleri veya yine Árpád Köprüsü’nden kalkan otobüslerle, yaklaşık otuz dakikada Szentendre’de olmanın en kolay yolları.

Mobil Uygulama

Visegrad

Tuna Nehri’nin kıyısında küçük bir yerleşim Visegrad, Türkiye çıkışlı turların da uğradığı bir adres. Oldukça dik ve yüksek bir tepede yer alan kasaba, Macar ve Türk tarihi bakımından önemli bir destinasyon. Diğer yandan eşsiz Tuna manzarası da ziyaret nedenlerinin en güzellerinden. Budapeşte’den Visegrad’a tren ulaşımı bulunmamakla birlikte, Árpád Köprüsü’nden hareket eden otobüslerle yaklaşık bir saatte Visegrad’da olabilirsiniz.

Budapeşte’ye Nasıl Gidilir?

Türkiye’den direkt uçuşların bulunduğu Budapeşte Ferenc Liszt Havalimanı’na, Türk Hava Yolları ve Pegasus Havayolları’nın uçuş seferleri bulunuyor. Yaklaşık iki saatlik bir seyahat sonunda ulaşabileceğiniz havalimanı, kentin yaklaşık 23 kilometre dışında yer alıyor. Budapeşte’yi, çevresindeki tarihi ve doğal güzellikleri keşfetmek bir Budapeşte uçak bileti almak kadar kolay.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here