Uçak Bileti

Nüfusunun büyük bölümü Boşnak, Sırp ve Hırvat kökenli vatandaşlardan oluşan Bosna-Hersek, Balkan coğrafyasının en turistik ülkelerinden biri. Türk turistlerin 90 günü aşmayan seyahatlerinde vizesiz olarak ziyaret edebildiği bu Balkan ülkesi, her yıl çok sayıda yabancı turisti ağırlıyor. 500 yıl boyunca Osmanlı himayesinde kalan, Birinci Dünya Savaşı döneminde ise Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti’ne katılan ülke, 1992 yılında bağımsızlığını ilan ederek yeni bir yapıya büründü. Siyasi geçmişinin etkisiyle zengin bir kültürel yapıya sahip olan Bosna-Hersek, günümüzde de Doğu ve Batı kültürünün etkileyici izlerini taşımaya devam ediyor.

Bosna-Hersek’de Görmeniz Gereken 4 Yer

1. Mostar Köprüsü

Mostar şehrini ikiye bölen Neretva Nehri üzerinde bulunan ve ülkede zor zamanlar yaşanmasına neden olan iç savaş döneminde Hırvat güçleri tarafından yıkılan Mostar Köprüsü, Türkiye, Hırvatistan, Hollanda, ABD ve İtalya’nın da katkısıyla hazırlanan bir proje kapsamında aslında uygun şekilde yeniden inşa edildi. Orijinali Mimar Sinan’ın öğrencisi Mimar Hayreddin tarafından 1655 yapılan bu tarihi köprü, 2005 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alıyor.

2. Bašcaršija

Ülkenin başkenti ve en büyük şehri olan Saraybosna’da kurulan Bašcaršija (Başçarşı), Bosna-Hersek seyahatlerinin popüler ziyaret yerlerinden biri. Şehir merkezinde yer alan 16. yüzyıldan kalma bu eski Osmanlı çarşısında, gıdadan giyime pek çok farklı ürünü bulmak mümkün. Çarşı çevresinde yer alan Saat Kulesi, Sebil, Gazi Hüsrev Bey Camii, Morica Han gibi tarihi yapılar ise Bašcaršija’ya ayrı bir renk ve önem kazandırıyor.

3. Kravica Waterfalls

Çevresini saran yemyeşil bitki örtüsünün yansıdığı berrak suları ve görkemli görüntüsüyle nefes kesen bir doğa harikası olan Kravica Waterfalls (Kravica Şelaleleri), Trebijat Nehri üzerinde bulunuyor. Buz gibi sularına rağmen şelalenin yarattığı nefis atmosfere kapılıp kendini nehrin sularına bırakan pek çok kişi görebileceğiniz Kravica Waterfalls, yaklaşık 25-23 metre yükseklikten dökülüyor. Yolu bu bölgeye düşenler, nehir üzerinde yapılan rehberli kano turlarına da katılabilir.

Mobil Uygulama

4. Sonsuz Ateş (Eternal Flame)

Sonsuz Ateş (Eternal Flame)‘i görmeye giderken çok büyük bir beklenti içine girmeyin zira sizi devasa bir ateş topu karşılamayacak ama ülkede savaş döneminde yaşanan acıları az da olsa hissetmek ve hayatını kaybeden masum insanları yad etmek isterseniz, Saraybosna’daki Ferhadiye Caddesi üzerinde bulunan bu sembolik ateşin yanına mutlaka uğrayın. Buraya, Başçarşı’dan yürüyerek yaklaşık 8-10 dakikada ulaşabilirsiniz.

Eşsiz güzelliklerle çevrelenen bu Balkan ülkesinin göz alıcı dünyasını keşfetmek isteyenler, Bosna-Hersek uçak bileti kampanyalarını değerlendirerek keyif dolu bir seyahat fırsatı yakalayabilir.

NOT: Bosna Hersek vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here