Uçak Bileti

Afrika‘nın güneybatısında konumlanan Angola Cumhuriyeti, doğuda Zambiya, güneyde Namibya, batıda Atlas Okyanusu, kuzeydoğuda ise Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile komşu. Uzun yıllar Portekiz sömürgesi altında kalan ülke, 1975 yılında bağımsızlığını ilan etmesinin ardından Portekiz hakimiyetinden kurtuldu. İç savaşlar ve mücadelelerle geçen siyasi tarihinin yanı sıra harika manzaralar saklayan doğal güzellikleri ve milli parklarıyla da adından söz ettiren bu ülkede, gezilip görülmesi gereken pek çok yer bulabilirsiniz. İste Angola’da görebileceğiniz turistik yerlerden bazıları.

Angola’da Görmeniz Gereken 4 Yer

1. Quiçama Ulusal Parkı

Yaklaşık 9 bin 960 kilometrekarelik bir alan üzerinde yer alan Quiçama Ulusal Parkı (Quiçama National Park), safari yapmak için Afrika coğrafyasına gelen turistler için oldukça cezbedici bir adres. 1957 yılında milli park unvanını alan bu doğa alanında çok sayıda hayvan ve bitki türünü görebilirsiniz. Geçmiş dönemlerde kaçak avlanma sebebiyle bölgedeki hayvanların nesli tükenme noktasına gelse de yıllar içinde alınan önlemlerle bu tehlike ortadan kalktı.

2. Kalandula Şelaleleri

Afrika’nın en büyük ve görkemli şelaleleri arasında kabul edilen Kalandula Şelaleleri (Calandula Falls), ülkenin başkenti olan Luanda’ya yaklaşık 361 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Ortalama 105 metre yüksekliğindeki bu harika şelaleler, Lucala Nehri üzerinden dökülüyor. Eski dönemlerde Duque de Bragança Şelaleleri ismiyle bilinen Kalandula Şelaleleri, her yıl ülkeye gelen milyonlarca turist tarafından ziyaret ediliyor.

Mobil Uygulama

3. Tundvala

Ülkenin en etkileyici manzara noktaları arasında bulunan Tundvala, iki bin metreyi aşan yükseklikleriyle nefes kesen uçurumlarıyla ünlü bir bölge. Lubango şehir merkezine yaklaşık 18 kilometre uzaklıktaki bu dağlık bölge, ‘Serra da Leba’ ismiyle de anılıyor. Adrenalin meraklısı dağcılar ve fotoğraf sanatçıları için enfes bir ziyaret adresi olan Tundvala, özellikle günbatımına yakın saatlerde oldukça kalabalık oluyor.

4. Miradouro da Lua

Başkent Luanda’ya 40 kilometre mesafede olan Miradouro da Lua, rüzgar ve yağmurun sebep olduğu erozyonun etkisiyle meydana gelen dağlık bir bölge. Ülkenin en popüler turistik yerlerinden biri olarak anılan ve enteresean görüntüsüyle filmlere bile konu olan Miradouro da Lua, tırmanış sporuyla ilgilenenlerin de en sık ziyaret ettiği yerlerden.

Eğer siz de bu Orta Afrika’nın bu etkileyici ülkesini daha yakından keşfetme planları yapıyorsanız, Angola uçak bileti kampanyalarına göz atarak seyahat planlarınıza hız kazandırabilirsiniz. Ülkeyi ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarından vize talep eden bu ülkeye gitmeden önce vize işlemlerinizi tamamlamayı da ihmal etmeyin. Türkiye’den direkt uçuş olmayan Angola’ya gitmek için İstanbul üzerinden yapılan aktarmalı uçuşları kullanabilirsiniz. Angola’ya Luanda uçak bileti, Lubango uçak bileti alarak da ulaşabilirsiniz.

NOT: Angola vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here