Uçak Bileti

Bodrum Muğla’nın en gelişmiş ilçesi. Yalnızca yaz tatillerinin gözdesi değil, büyük şehirden göç edip yaşamak için gelenlerin de adresi. Her mevsim ayrı güzel olan Bodrum aklınızda, hayalinizde nasıl bir tatil varsa size onu vadediyor. Bi lahmacunu 75 liraya satan mekanlar son zamlardan sonra 300’e de çıkarmış olabilir ama gözünüz korkmasın. 😀 Zaten aradığınız lüks bir tatilse burada aradığınızı fazlasıyla bulursunuz. Yok ben daha ekonomik bir şeyler bakıyorum derseniz o da olur. Ama zaten yolunuz bu yazıya düştüyse gezgin ruhunuz şezlongda uzanıp tüm gün yatmaya razı gelmemiş ve nereleri gezsek görsek diye sizi dürtmüş demektir. Ben de size Bodrum merkezde gezilecek yerler rotası oluşturup keşif aşkınızı besleyeyim istedim.

Bodrum yarımadası oldukça geniş bir alanı kaplıyor. Hal böyle olunca da farklı bölgelerdeki birçok belde, mahalle, köy çevresinde şekilleniyor turizm. Siz konaklamanızı nerede yapıyor olursanız olun yolunuz Bodrum merkezden geçecek. Zira Bodrum’un tek bir girişi var. Mutlaka 1 gününüzü Bodrum merkeze ayırın ve bu tarihi yarımadayı keşfe çıkın. Sizi hem tarihe hem doğaya doyuracak Bodrum merkezde gezilecek yerler listesi bu keşifte çok işinize yarayacak.

Bodrum Merkezde Gezilecek Yerler

Türkiye’nin en turistik ilçesi Bodrum’a hoşgeldiniz. Bodrum merkez gecesi ayrı gündüzü ayrı keyifli bir bölge. Barlar sokağı ve gece kulüpleri ile eğlencenin dibine de vurabilirsiniz sahilde püfür püfür esen Bodrum rüzgarında yürüyüş de yapabilirsiniz. Ama Bodrum sebzeli dönerinin tadına bakmadan, Bodrum mandalina dondurması yemeden, bembeyaz Bodrum evlerinin önünde deklanşörü eskitmeden buradan ayrılmayın. Bir de mutlaka görmeniz gereken yerleri ziyaret etmeden tabiki.

Bodrum Merkez Gezilecek Yerler

Mobil Uygulama
  1. Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi
  2. Zeki Müren Sanat Müzesi
  3. Bodrum Deniz Müzesi
  4. Kumbahçe Sahili
  5. Bodrum Amfi Tiyatrosu
  6. Bodrum Halikarnas Mozolesi
  7. Bodrum Yel Değirmenleri
  8. Bodrum Marina
  9. Bodrum Barlar Sokağı

Bodrum Kalesi/Sualtı Arkeoloji Müzesi

Bodrum Kalesi, “St. Jean Şövalyeleri’nin Kalesi” olarak 1406-1523 yılları arasında kurulmuş.
İç kalenin içinde farklı ülkelerin adlarını taşıyan kuleler yer alıyor. En yüksek kule Fransız Kulesi olmakla birlikte diğer kuleler İtalyan Kulesi, Alman Kulesi, Yılanlı Kule ve İngiliz Kulesidir.

6 Kasım 1964’te “Bodrum Müzesi” olarak ziyarete açılmış. Müzede sergilenen eserlerin büyük bir kısmının sualtı buluntusu olması nedeniyle 25 Mart 1981 tarihinde “Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi” adını almış. Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi dünyanın sayılı sualtı arkeoloji müzeleri arasında yer alıyor.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nde 14 adet sergi salonu bulunuyor. Müzede sergilenen dünyanın en eski batık gemi kalıntısı kesinlikle görülmeye değer.

  • Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi giriş ücreti 90 TL. Müze kart geçerli.
  • Her gün 08.30-17.30 saatleri arasında açık.
  • Telefon: 02523162516

Zeki Müren Sanat Müzesi

Zeki Müren Sanat Müzesi; Bodrum!a geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken bir yer. Sanat güneşimiz Zeki Müren ölmeden önce hayatının son yıllarını Bodrum’da bu vede geçirmiş. Burası Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yeniden düzenlenmiş ve 8 Temmuz 2000 tarihinde müze olarak ziyarete açılmış.

Müzede; Zeki Müren’in sahne kostümleri, çizdiği resimler, hayranlarından gelen mektupları, kazandığı ödüller ve evinde kullandığı eşyalar sergileniyor. Müzenin bahçesinde ise yine sanatçının kendisine ait olan Buick Regal marka bir araba ve Tankut Öktem tarafından yapılan bronz heykeli yer alıyor.

  • Zeki Müren Sanat Müzesi giriş ücreti 12,5 TL. Müze kart geçerli.
  • Her gün 08.30-17.30 saatleri arasında açık.
  • Telefon:02523131939

Bodrum Deniz Müzesi

Bodrum merkezde gezilecek yerler listemizde yeni rota oluşturuldu: Bodrum Deniz Müzesi. Bodrum merkezinde bulunan eski bedesten binası müze olarak tahsis edilmiş ve 15 Ekim 2011 tarihinde halkın hizmetine açılmış.

“Bodrum tipi” teknelerin orijinallerine sadık modellerinin Bodrumlu usta Ali Kemal Denizaslanı tarafından yapılmasıyla başlamış müze projesi. Günümüzde 48 adet model tekne sergileniyor.
Müzenin üst katında Hasan Güleşçi’nin 40 yıl boyunca dünyanın çeşitli bölgelerinden topladığı 168 aileye ait 6.000’e yakın deniz kabuğundan oluşan “Hasan Güleşçi Deniz Kabukları Koleksiyonu” sunuluyor.

  • Bodrum Deniz Müzesi giriş ücreti 20 TL. Müze kart geçerli değil.
  • Telefon: 0252 316 33 10

Kumbahçe Sahili

Müzelere bir ara verip biraz da Bodrum deniziyle tanışalım. Kumbahçe sahili Bodrum’da nerede denize girilir sorusunun da cevabı. İlçe merkezinde yer alan sahil halk plajı olduğu için ücretsiz şekilde faydalanabilirsiniz. Plajda duş, tuvalet, sezlong, şemsiye, restoran, market gibi olanaklar mevcut. Ayrıca Bodrum Kalesi buradan harika görünüyor ve nefis fotoğraflar çekiliyor. Aklınızda bulunsun. 🙂

Bodrum Antik Tiyatrosu

Bodrum Antik Tiyatrosu Anadolu’nun en eski tiyatroları arasında yer alıyor. 1970’li yıllarda bir grup Türk tarafından restore edilmiş. Tiyatronun son restorasyonu ise Bodrum Belediyesi, Ericsson ve Turkcell iş birliği ile gerçekleştirilmiş.

Tiyatro 13.000 kişi kapasitelidir ve her yıl burada çok sayıda konser ve nice etkinlik yapılıyor. Sevdiğiniz bir sanatçının konserine denk gelirseniz kaçırmayın derim. Biletlere biletix’den bakabilirsiniz.

  • Bodrum Antik tiyatrosu girişi ücretsiz.
  • Pazartesi hariç her gün 08.30-17.30 saatleri arası açık.

Halikarnas Mozolesi/Bodrum Mausoleium Anıt Müzesi

Antik dünyanın 7 harikasından birisi Halikarnas Mozolesi. Dönemin en önemli yöneticisi olan Maussollos, kendi ölümsüzlüğünü ve büyüklüğünü sembolize etmesi için bu mozoleyi yaptırmaya karar vermiş. Maussollos tarafından, kendi adına daha hayatta iken yapımına başlanmış. Ölünce karısı ve aynı zamanda kız kardeşi olan Artemisia tarafından yapımına devam edilmiş.

Anıt 1500 yıl ayakta kalmış ve 1304 depremi ile yıkılmış. Ne yazık ki günümüze sağlam ulaşmayı başaramayan bu antik dünyanın 7 harikasından birinin kalıntılarını Bodrum’a geldiğinizde ziyaret edebilirsiniz.

  • Bodrum Mausoleium Anıt Müzesi giriş ücreti 17,5 TL. Müze kart geçerli.
  • Pazartesi hariç haftanın her günü 08.30-17.30 saatleri arasında açık.
  • Telefon: 02523161219

Bodrum Yel Değirmenleri

Bodrum Yel Değirmenleri Bodrum merkezde gezilecek yerlerin olmazsa olmazı. Bodrum’a yolu düşen her gezgin buraya mutlaka bir kez bile olsa gitmiştir sanıyorum. Yel değirmenleri adeta Bodrum’un simgesi olmuş. Bodrum’daki yel değirmenleri ilk defa 1850’li yıllarda, bol rüzgâr alan tepelerde yapılmıştır. Yel değirmenlerinin ulunduğu tepe Bodrum’u ikiye bölüyor. Bir yanda Bodrum merkezi diğer yanda Gümbet ile seyrine doyulmaz bir manzara vadediyor. Görmeden dönmeyin.

Bodrum Marina

Bodrum Marina hem bir açık alan alış veriş merkezi hem de adı üstünde marina. Oldukça şık restoranlar ve kafeler yer alıyor burada. Bodrum merkezin en işlek bölgelerinden biri. Akşam saatlerinde epey canlı oluyor. Restoranlar için rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Kesinlikle ziyaret etmeye değer.

Bodrum Barlar Sokağı

Bodrum barlar sokağı da Bodrum gece hayatının nabzının attığı yer. Bodrum barlar sokağını duymayan yoktur sanırım. Asıl adı Cumhuriyet Caddesi olan sokak birbirinden güzel barlara ev sahipliği yapıyor. Mandalin, Kule Rock City, Karpuz buranın en popüler mekanlarından. Eğlenmek için adres burası. Sabahın ilk ışıklarına kadar açık olan mekanlarda sınırsız eğlence var.

Bodrum merkezde gezilecek yerler yazımın sonuna geldik. Size yalnızca Bodrum uçak bileti alarak seyahatin ilk adımını planlamak kaldı. 🙂 Çok keyifli bi tatil olsun. Benim yerime de yüzün, gezin, eğlenin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here