Uçak Bileti

Horma Kanyonu adını son yıllarda sık sık duyduğumuz bir yer. Yolu Karadeniz’e düşenlerin görmeden dönmediği hatta bu saklı hazineyi ve dahasını görmek için tekeri kuzeye doğru döndürdüğü saklı bir hazine. Trekking için oldukça elverişli bir yapıya sahip olan kanyon, doğa fotoğrafçılığı için de bulunmaz bir yer. Yalnızca kanyonu izlemek bile huzur veriyor insana.

Batı Karadeniz’in tüm güzelliklerini gözler önüne seriyor Horma Kanyonu. Dev taş kazanları ve bölgeye özel endemik bitki çeşitleriyle gören herkesi kendine hayran bırakıyor. Gözümüzü yeşile, ciğerlerimizi oksijene doyurmaya ne dersiniz ? O halde istikamet Horma Kanyonu. E takılın peşime, ben yolu biliyorum. 😊

Horma Kanyonu Hakkında Bilgiler

Horma Kanyonu çevrede yaşayanlar tarafından su çıkaran kayası olarak anılıyor. Nefes kesici bir güzelliğe sahip olan kanyon Batı Karadeniz’e seyahat edecek olanların mutlaka rotasında olmalı. Burada rahatlıkla yürüyebileceğiniz 3 km’lik bir ahşap platform bulunuyor. Eğer kanyonu suyun içinden yürüyerek geçmeyi planlıyorsanız mutlaka buraya hakim yerel bir rehberden yardım almalısınız.

Bu 3 kilometrelik yürüyüş yolu sizi Ilıca Şelalesi’ne ulaştırıyor. Kanyon Zarı Çayı’nın üzerinde uzanıyor, bu çayın döküldüğü yer de Ilıca Şelalesi’ni oluşturuyor zaten. Birbirine bağlı 2 doğa harikasını bir arada görebileceğiniz bir yer yani. Yolu şelaleye ulaşmak için yürümeyecek, yolun kendisini yürümekten keyif alacaksınız burada benden söylemesi. Yeşilin bin bir tonu, envai çeşit ağaç, bitki ve kuş sesleri ile bitmesini istemediğiniz bir doğa gezisi sizi bekliyor.

Mobil Uygulama

Horma Kanyonu Nerede ?

Horma Kanyonu Batı Karadeniz Bölgesi’nin Kastamonu ilinde Pınarbaşı ilçesinde bulunuyor. Kanyon, Küre Dağları Milli Parkı sınırları içerisindedir. Kastamonu uçak bileti alarak seyahatin ilk aşamasını halledebilirsiniz.

  • Horma Kanyonu – Kastamonu arası 99 km.
  • Horma Kanyonu konumu burada.

Horma Kanyonu’na Nasıl Gidilir ?

Pınarbaşı ilçesinden Ilıca Şelalesi’ne doğru giderken, şelaleye gelmeden önce sağ tarafta yer alan Küre Dağları Milli Parkı kapısından içeri giriyorsunuz. Yolu takip ederek Horma Kanyonu’na ulaşabilirsiniz.

Kanyonda 3 km’lik parkuru yürüyüp şelaleye ulaştıktan sonra aynı yolu yürüyerek aracınızı park ettiğiniz noktaya dönebilirsiniz. Yürümek istemezseniz şelalenin olduğu yerden çıkarak taksi ile başlangıç noktanıza ulaşabilirsiniz.

Horma Kanyonu Giriş Ücreti

Horma Kanyonu giriş ücreti bilgisini arattığınızda ücretsiz olduğuna dair bilgilere denk gelebilirsiniz. Buranın giriş ücreti bulunuyor.

  • Horma Kanyonu giriş ücreti 7 TL.
Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here