Uçak Bileti

Van Gölü’nün içerisindeki ikinci en büyük ada olan Akdamar Adası, üzerinde bulunan ve aynı adı taşıyan kilisesiyle, bölgenin en çok turist çeken yerleri arasında. Van’ın Gevaş ilçesi sınırlarındaki Akdamar Adası 70,000 metrekare genişliğinde. Kıyı uzunluğu 3 km’yi bulan ada, deniz seviyesinden 1,912 metre yükseklikte.

Ermenilerden kalan Akdamar Kilisesi, adayı turistik bir çekim merkezine dönüştüren en önemli sembol.

Akdamar Adası’nın İsminin Kökeni

Akdamar-Van

Adanın adının kökenine ait çok sayıda efsane ve hikaye bulunsa da bu hikayelerden yalnızca biri halk tarafından benimseniyor. Bu hikayeye göre, zamanında adada yaşayan Ermeni başkeşişin güzelliği ile dikkat çeken ve adı Tamar olan kızına adanın çevresindeki köylerde çobanlık yapan bir genç aşık olur. Tamar’la buluşmak için her gece adaya yüzen gence yönünü bulması için yardım eden Tamar, elinde fenerle bekler. Bu durumu farkeden kızın babası fırtınalı bir gecede elinde fenerle adanın kıyısına iner. Sürekli yer değiştirerek çobanın adaya gelmesini engeller. Yüzmekten yorulan ve boğulmadan önce son sözü Ah Tamar olan gencin haykırışını duyan Tamar da kendini gölün sularına bırakır. O günden sonra ada Ah Tamar ismiyle anılmaya başlar.

Türkçeleşmiş biçimi Akdamar olan adada bulunan Surp Haç Kilisesi, Kral I. Gagik’in talimatıyla 915-921 yılları arasında Mimar Manuel tarafından yaptırılmış. Orta Çağ Ermeni sanatının en iyi örnekleri arasında gösterilen kilise kızıl andezit taşından inşa edilen dış cephesi ve rölyeflerle işlenmiş hayvan ve bitki motifleriyle büyüleyici güzellikte.

Mobil Uygulama

Akdamar Adası’na Nasıl Gidilir

Van-Akdamar

Akdamar Adası’nın bulunduğu Van’a ulaşım için en iyi seçenek havayolu. Ferit Melen Havaalanı’na, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Adana’dan her gün direkt uçak seferi var. Demiryolunu tercih etmek isteyenler için Van Gölü Ekspresi, İstanbul’dan ve Ankara’dan Tatvan’a haftada iki gün karşılıklı sefer yapıyor. Van, İstanbul’dan 1,702 km, Ankara’dan 1,259 km ve İzmir’den 1,816 km mesafede.

Meşhur Van kahvaltısıyla başlayacak güzel bir yolculuğu, Akdamar Adası’nın harika manzarasıyla taçlandırmak için Van uçak bileti almak yeterli. Türkiye’nin dört bir yanından hava yolu bağlantısı bulunan Van’ı ziyaret ederek, Akdamar’dan Van Gölü’nü selamlamak mümkün!

Otobüs Bileti