Uçak Bileti

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarının bulunduğu Anıtkabir, Ankara’nın sembolleri arasında. Eski adıyla Rasattepe, yeni ismiyle Anıttepe’de bulunan anıt mezarda dördüncü cumhurbaşkanı Cemal Gürsel ile ikinci cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün kabirleri de yer alıyor.

Anıtkabir Tarihçesi

Aslanliyol-Anitkabir

Yer tespitinin yapılmasının ardından düzenlenen proje yarışmasında Avrupalı ve Türk mimarların katılımına izin veren bir maddeyle yola çıkılan Anıtkabir'in proje jürisinde, Prof. Paul Bonatz, Prof. İvan Tenghom ve Macar Prof. Karoly Wickinger ile Türk sanatçıları Prof. Arif Hikmet Holtay, Mimar Muammer Çavuşoğlu ve Yüksek Mimar Muhlis Sertel yer aldı.

27 yabancı ve 20 Türk mimarın katıldığı yarışmada 3 eser ödül verilmeye değer bulundu. Bu eserler, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi hocalarından Prof. Dr. Emin Halid Onat ile Doç. Dr. Ahmet Orhan Arda, Tannenberg Anıtı’nı yapan Prof. Johannes Kruger ve Prof. Arnoldo Foschini’nin imzasını taşıyordu.

Mobil Uygulama

Üç projenin birçok yönden birbirine denk olduğuna vurgu yapılırken, ulusal konuyu daha başarılı anlattığı tespit edilen iki Türk mimarın projesine onay verildi.

Projenin belirlenmesinden sonraki süreçte ilk olarak kamulaştırma çalışmaları gerçekleştirildi. 9 Ekim 1944 tarihinde başlayan inşaat, 4 aşamada 1953 yılında tamamlandı.

Toplam 120,000 metrekarelik bir alanı kaplayan Anıtkabir Anıt Bloku Aslanlı Yol, Tören Meydanı ve Mozole’den oluşuyor. Resmi bayramlar ve özel günler ile Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde vatandaşların akın ettiği Anıtkabir, ülkemizin en kutsal yerlerinden biri.

Barış Parkı

Atatürk’ün Yurtta Sulh, Cihanda sulh sözünden ilham alınan Barış Parkı’nın da bulunduğu Anıtkabir Bahçesi, dünyanın ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden getirilen fidan ve bitkilerle yemyeşil bir görüntü sergiliyor. Parkın içerisinde Afganistan, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Avusturya, Belçika, Çin Halk Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hindistan, Irak, Birleşik Krallık, İspanya, İsrail, İsveç, İtalya, Japonya, Kanada, Kıbrıs, Mısır, Norveç, Portekiz, Yugoslavya ve Yunanistan olmak üzere 24 ülkeden, 104 ayrı tür ve 48,500 adet ağaç, bitki ve süs bitkisi bulunuyor.

Anıtkabir’e Nasıl Gidilir

Aslanliyol-Anitkabir-Ankara

Türkiye’nin başkenti Ankara’da bulunan Anıtkabir’e gitmek için en kolay seçenek hava yolu yolculuğu. Ankara Esenboğa Havalimanı’na Türkiye ve dünyanın farklı şehirlerinden uçak seferi bulunuyor. Türkiye’de İstanbul, İzmir, Antalya, Adana, Bursa, Alanya (Gazipaşa), Bodrum-Milas, Dalaman, Gaziantep, Batman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Hakkari, Muş, Kars, Edremit, Sivas, Antakya, Elazığ, Erzincan, Çanakkale, Kahramanmaraş, Mardin, Adıyaman, Samsun, Şırnak, Bingöl, Ordu-Giresun, Van, Trabzon, Iğdır ve Siirt’ten Ankara uçak bileti alarak Ankara Esenboğa Havalimanı’na ulaşılabiliyor. Ankara seyahati için tren ve otobüs seçenekleri de bulunuyor.

Harika bir atmosfere tanıklık edilen Anıtkabir, Türkiye Cumhuriyeti tarihine ismini altın harflerle yazdıran Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı. Bu anlamlı mekanı ziyaret için Ankara uçak bileti almak yeterli.

Otobüs Bileti