Uçak Bileti

İzmir’in kuzeyinde yer alan Foça, mavi bayraklı plajları, tarihi yel değirmenleri, taş evleri, şirin adaları, muhteşem denizi, lezzetli deniz ürünleri, birbirinden şık restoranları ve sıcakkanlı insanlarıyla keyifli bir sahil rotası.

Antik Çağ’da İyon yerleşimi olarak kurulan Foça’nın adı Ege Denizi’nde ve çevre kıyılarda yaşayan foklardan geliyor. Phokaia ismi yıllar içerisinde Foça’ya dönüşmüş. Dönemin usta denizcileri olarak tanınan, mühendislik ve kolonicilikte ileri seviyeye ulaşan Phokaialılar, Ege, Akdeniz ve Karadeniz’de çok sayıda koloni kurmuş.

Samsun, Lapseki (Çanakkale), Molivos (Midilli), Velia (İtalya), Alalia (Korsika) ve Massalia (Marsilya) Phokaialıların kurduğu yerleşim yerlerinden.

13.yüzyılda Çaka Bey’in egemenliğine giren şehir, sırasıyla Saruhanoğulları Beyliği ve Osmanlıların yönetiminde büyük bir değişim görmüş. Zengin arkeolojik eserlere ev sahipliği yapan ilçede 1953 yılından bu yana sürdürülen kazılarda çok sayıda tarihi eser ortaya çıkarılmış.

UNESCO Dünya Mirası’nın geçici listesindeki Foça, İzmir’in en önemli turistik yerleşim yerleri arasında gösteriliyor.

Mobil Uygulama

Foça Gezilecek Yerler

Foca-Gezilecek-Yerler

Foça gezilecek yerler açısından ziyaretçilerini etkileyecek büyük potansiyele sahip. Ünlü Tarihçi Homeros’un sözünü ettiği Siren Kayalıkları ilçe sınırlarında bulunuyor. İrili ufaklı çok sayıda ada ve kayalığın bulunduğu bölgede balıkçılık, avcılık, su sporları ve dalış yapılıyor.

Mavi turların, kısa süreli tekne turlarının da merkezi olan Foça’da yaz boyunca büyük bir hareketlilik görülüyor. Tertemiz, masmavi, serin bir suya sahip ilçede mavi bayraklı plajların sayısı da bir hayli fazla. Özel ve halka açık plajlar yaz döneminde ziyaretçi akınına uğruyor.

Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan Akdeniz Foku’nun doğal üreme alanları arasında bulunan ilçe kıyıları, zaman zaman kendilerini gösteren foklarla büyük bir doğal koruma alanı. Foça’nın sembolü olan foku, belediye logosundan yaşamın her bölümünde görmek mümkün.

Bölgede en korunmuş ve yapılaşmaya teslim olmamış yerler arasında bulunan Foça, yılın her dönemi ziyaretçi ağırlıyor. Tertemiz, bol oksijenli havası yaşam kaynağına dönüşüyor.

Foça’ya Nasıl Gidilir

Foca-Nasil-Gidilir

İzmir’e 70 km uzaklıkta olan ilçeye, İzmir-Çanakkale Karayolu’nun 39. km’sindeki kavşaktan döndükten sonra 26 km’lik yol izlenilerek ulaşılıyor. İlçe ile İzmir arasında yarım saatte bir karşılıklı otobüs seferi bulunuyor. İzmir Banliyö Sistemi’nin (İZBAN) devreye girmesiyle birlikte Hatundere ve Biçerova istasyonlarından aktarma otobüsleri ile ulaşım sağlanıyor.

İlçeye en yakın havalimanı İzmir Adnan Menderes Havalimanı. 85 km mesafede olan havalimanına İZBAN ile gidilebiliyor. Foça, Bergama’ya 90, Selçuk’a 140, Çeşme’ye 152, Ayvalık’a 133, Pamukkale’ye 303, Çanakkale’ye ise 317 km uzaklıkta.

İzmir’in şirin tatil beldesi Foça yılın her dönemi keyifli bir tatil seçeneği için cezbedici bir rota. İzmir uçak bileti alarak kısa sürede ulaşılabilen bu tatil merkezi, güzel anılar ve unutulmaz bir deneyim için ziyaretçi bekliyor.

Otobüs Bileti