Uçak Bileti

Bilecik 4307 kilometrelik bir yüzölçümüne sahip ve ülkemizin en küçük illerinden biri olma özelliği taşıyor. Coğrafi konumu dolayısıyla sahip olduğu doğal güzellikleri, tarihteki önemi ve günümüze ulaşan mirasları ile ziyaret edilmesi gereken bir şehir. Bilecik gezilecek yerler için 2-3 günlük mini bir seyahat yeterli olacaktır. Gitmeyi aklınıza koyduysanız Bilecik’e nasıl gidilir konusunu bana bırakın. Geze geze gidelim diyenler, klasik uzun otobüs yolculuklarından vazgeçemeyenler ya da yolda vakit kaybetmek istemeyenler için Bilecik’e ulaşmanın tüm yolları rehberimde.

Bilecik Nerede ?

Bilecik Nerede ?

Bilecik Marmara bölgesinin güneydoğusunda yer alan bir ilimiz. Kuzeyde Sakarya, güneyde Kütahya, batısında Bursa ve doğuda ise Bolu ve Eskişehir illeri ile komşu. Bilecik’in bazı ilçeleri Sakarya Nehri kıyısında bulunuyor.

Bilecik’e Nasıl Gidilir ?

Bilecik’e nasıl gidilir sorusunun 2 farklı cevabı var. Şehirde havalimanı olmadığı için karayoluyla ya da trenle ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Bilecik’e ulaşım konusunu hem karayolu hem de demiryolu ile ulaşım başlıkları altında detaylıca anlatacağım.

Bilecik’e Kara Yolu ile Ulaşım

Bilecik'e Kara Yolu ile Ulaşım

Bilecik’e karayolu ile gidecekseniz; kendi aracınızla ya da otobüs ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Otobüs ile Niğde Otogarına ulaşabilirsiniz. İstanbul’dan Bilecik’e giderken Gebze ve İznik’ten geçiyorsunuz. Bazı illerden Bilecik’e olan mesafeler ise şöyle;

Mobil Uygulama

Bilecik – Ankara arası 317 km

Bilecik – İstanbul arası 203 km

Bilecik – İzmir arası 441 km

Bilecik – Bursa arası 95 km

Bilecik otobüs bileti fiyatları için bu bağlantıya mutlaka göz atın.

Bilecik’e Tren İle Ulaşım

Bilecik'e Tren İle Ulaşım

Bilecik coğrafi konumu itibariyle Marmara Bölgesi’nin Anadolu’ya açılan kapısı durumunda. Bilecik, İstanbul-Ankara demiryolu bağlantısı üzerinde bulunuyor.

TCDD’ye ait hızlı Trenler ile Bilecik’e her gün seferler yapılıyor. Bu hızlı trenler 2+1 koltuklu pulman tip vagonlardan oluşuyor. Vagonlarda WC, klima ve elektrik prizi bulunuyor. İstanbul Bilecik arası hızlı tren ile yaklaşık 2 saat sürüyor. Bilet fiyatları ise 140 TL.

Bilecik’in İlçeleri

Bilecik iline bağlı 1’i merkez ilçe olmak üzere toplam 8 ilçe bulunuyor.

Bilecik’in İlçeleri

  • Bilecik
  • Bozüyük
  • Gölpazarı
  • İnhisar
  • Osmaneli
  • Pazaryeri
  • Söğüt
  • Yenipazar

Bilecik’e Ne Zaman Gidilir ?

Bilecik hem tarihi hem doğal yerleriyle ön plana çıkan bir ilimiz. Henüz görmediyseniz en kısa zamanda bir seyahat planı yapmalısınız bu şehre. Peki Bilecik’e ne zaman gidilir derseniz bence yaz ve kış aylarından ziyade ilkbahar ya da sonbahar döneminde plan yapın. Bilecik ile ilgili diğer yazılarımı da mutlaka okuyun.

Bozcaarmut Göleti

Harmankaya Kanyonu

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here