Uçak Bileti

Himalaya Dağları’nın doğusunda yer alan bir Güney Asya ülkesi olan Bhutan, muhteşem mimarisiyle hayranlık uyandıran tapınakları, enfes doğası ve kendine has kültürel dokusuyla öne çıkıyor. Resmi adı Butan Krallığı olan ülke kuzeyde Çin, batı ve güney bölümünde ise Hindistan ile komşu konumda. 20. yüzyılın ortalarına dek kendini dış dünyadan soyutlayan ve turizme kapalı bir imaj oluşturan bu ülke, günümüzde de turizm faaliyetlerini oldukça geliştiren bir görüntü oluşturuyor. Yerel halk tarafından ‘Gürleyen Ejderha’nın ülkesi’ anlamına gelen ‘Druk Yul’ ismiyle anılan Bhutan, kültürel ve doğal güzellikleri keşfetmek isteyen gezginlerin gözde ziyaret noktalarından.

Bhutan’da Görmeniz Gereken 3 Yer

1. Taktsang Monastery (Tiger’s Nest)

Taktsang Monastery (Tiger’s Nest), 1692 yılında inşa edilen görkemli bir manastır, Burası hiç şüphesiz ülkenin en popüler turistik noktası. Zira Google’a Bhutan yazdığınızda bile karşınıza ilk çıkan yer ve görsellerden biri Taktsang Monastery oluyor. Paro Vadisi’nde bin metre yükseklikte yer alan bu manastıra ulaşmak için uzun bir yürüyüş yapmanız gerektiğini de unutmayın. Rivayete göre Guru Rinpoche bir kaplan sırtında bu tepeye gelmiş ve burada meditasyona başlamış.

2. Büyük Buddha Heykeli

Kuenselphodrang Doğa Parkı’ndaki bir tepenin üstünde bulunan ve dünyanın en büyük Buddha heykellerinden biri olarak kabul edilen Büyük Buddha Heykeli (Buddha Dordenma Statue), şehri kuşbakışı izleyebileceğiniz manzarasıyla da ünlü. Bhutan’ın 5. Kralı zamanında yaptırılan bu heykeli görmek ve ülkenin muhteşem manzarasını seyretmek istiyorsanız Büyük Buddha Heykeli’ni ziyaret etmelisiniz. Bronzdan yapılan ve yaklaşık 51 buçuk metre yüksekliği olan bu heykelin içinde ise 120 binden fazla küçük Buda heykeli var.

Mobil Uygulama

3. Rinpung Dzong

Ülkedeki en büyük ve gösterişli tapınaklardan biri olan Rinpung Dzong, Bhutan’ın İkinci Kral’ı zamanında yaptırıldı. Budist rahipleri ibadet eden insanları görme imkânı bulacağınız bu tapınağa kısa kollu tişört ve şortla girmenin yanı sıra fotoğraf çekmek de yasak. Ülkenin batı bölümünde konumlanan bu tapınak, Paro şehrinde yer alıyor.

Din ve siyaset alanındaki özgürlükçü tavrı nedeniyle ‘Dünyanın en özgür ülkesi’ olarak anılan Bhutan aynı zamanda dünyanın en tehlikeli havaalanlarından birine ev sahipliği yapıyor. 5 bin 500 metre yüksekliğinde dağlarla çevrili derin bir vadi içinde bulunan Paro Havaalanı’na Türkiye’den direkt uçuş bulunmuyor. Bu ülkeye ulaşım için Yeni Delhi, Katmandu, Bangkok, Kalküta’dan yapılan uçuşlar kullanılabilir. Eğer siz de bu gizemli ve cezbedici ülkeyi ziyaret etek istiyorsanız Asya uçak bileti kampanyalarına göz atabilirsiniz.

NOT: Bhutan vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here