Uçak Bileti

Teknolojinin hayatımıza kazandırdığı en önemli şeylerden biri de seyahat uygulamaları. Evde, okulda, sokakta derken aklınıza gelebilecek her yerde erişebileceğiniz bu uygulamalar sayesinde; konaklama, ulaşım araçları, yol tarifi, ucuz bilet bulma ve restoran seçimleri konusunda yaşadığımız sorunlar oldukça azaldı. Her gün daha fazla gelişen seyahat uygulamaları sayesinde hiç bilmediğimiz bir yere gitmek evin altındaki markete gitmek kadar kolay hale geldi. Peki ama seyahat rehberi kıvamındaki bu uygulamaların neler olduğunu hiç merak ettiniz mi! İşte, gezginlerin kullanması gereken seyahat uygulamalarından bazıları.

Gezginlerin Kullanması Gereken 6 Seyahat Uygulaması

1. Couchsurfing

Gezginlerin en yüksek harcama kalemlerinden biri konaklama. Eğer siz de ücretsiz bir şekilde konaklamak ve gittiğiniz yerlerde yeni insanlarla tanışmak isterseniz, dünyanın en popüler konaklama uygulamalarından olan Couchsurfing‘i indirip, misafirperver bir yabancının evinde konaklayabilirsiniz.

2. AirBnB

Bir yabancının yanında rahat edemem diyorsanız ve mali açıdan kaygılanmanız gereken bir durum da yoksa AirBnB seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Bu uygulama sayesinde gideceğiniz konuma yakın bir evin tamamını ya da bir odasını kiralayarak ev konforunda konaklama yapabilirsiniz.

3. Google Maps

Mobil Uygulama

Kaybolma korkusu yaşayanlardan olmak istemiyorsanız, Google Maps sizin için hayat kurtaran bir uygulama olabilir. Gideceğiniz konumu Google Maps arama çubuğuna yazıp, bulunduğunuz yerin gideceğiniz konuma olan ortalama uzaklığını, ulaşım seçeneklerini, kullanabileceğiniz farklı güzergahları ve ortalama varış süresini görebilirsiniz.

4. CityMaps2Go

Seyahatiniz sırasında internet konusunda sorun yaşama ihtimaliniz olan bir yere gidiyorsanız, CityMaps2Go uygulamasını kullanarak gitmek istediğiniz yerin ortalama konumu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Güncelleme eksiklikleri nedeniyle konum sorunu yaşamamak için uygulamanın yeni güncellemelerini kontrol etmeyi ihmal etmeyin.

5. XE Currency

Matematikle arası iyi olmayanlar ve hesap yaparken arada kalmaktan hoşlanmayanlar için oldukça cazip bir uygulama olan XE Currency, yurtdışı seyahatlerinizde  kur oranlarını güncel olarak takip etmenize ve o ülkenin para birimini öğrenmenize yardımcı oluyor. Böylece ‘acaba para bozdururken dolandırıldım mı’ diye düşünmekten de kurtulabilirsiniz.

6. Google Translate

Google Translate, İngilizce ile arası iyi olmayanların yanı sıra diğer dünya dillerini konuşamayanlar için de çok faydalı. Gramer konusunda muhteşem bir çeviri sunmasa da hayatta kalmanıza yetecek kadar iletişim kurmanızı sağlayan bu uygulamayı daha verimli kullanmak için kısa ve net cümleler tanımlamaya özen göstermelisiniz. Ayrıca uygulama sayesinde yazdığınız cümle ya da kelimenin telaffuzunu dinleyebilirsiniz.

Yolculuk planlarınızı kolaylaştıran bu uygulamalara göz attıysanız, uçak bileti kampanyalarını değerlendirip keyifli bir seyahate çıkmaya ne dersiniz!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here