Uçak Bileti

Gürcistan’ın özerk cumhuriyetlerinden Acara Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Batum’da bulunan, Batum Botanik Bahçesi, şehrin en güzel yerlerinden. Batum gezilecek yerler denildiğinde ilk akla gelen noktalardan biri olan bahçe birbirinden güzel bitki ve ağaçlarla insanı rahatlatıyor.

Batum Şehir merkezine 9 kilometre mesafedeki Batum Botanik Parkı (Batumi Botanical Garden), Karadeniz kıyısında, Mtsvane Kontskhi Bölgesi’nde konumlanıyor. Dünyanın enGördüklerini, hissettiklerini, deneyimlediklerini yazmaktan keyif alıyor. Anlık Birikimlerini Topluyor, paylaşıyor. botanik parklarından biri olan bahçe 108,7 hektarlık bir alanda kurulu.

Batum-Botanik-BahcesiBahçenin kurulmasında büyük emeği bulunan Rus Botanikçi Andrey Nikolayevich Krasnov, uluslararası camiadan bilim insanları ile görüşmeler yaparak tohum ve bilgi alışverişinde bulunmuş. 3 Kasım 1912’de resmen açılan botanik parkın düzenlenmesinde Krasnov’a Fransız D’Alphonse ve Gürcü Iason Gordeziani yardım etmiş.

Batum Botanik Parkı’nın içerisinde 5,000’i aşkın bitki türü bulunuyor. Kafkasya’ya özgü yarı tropik bitkilerden Yeni Zelanda, Güney Amerika, Kuzey Amerika, Anadolu, Uzak Asya, Meksika, Avustralya, Himalayalar ve Akdeniz bitkileri de parkta görülebiliyor. 2,000’in üzerinde ağaç ve odunsu bitki ile 1,200 civarında gül türü parkı rengarenk bir görsel şölene dönüştürüyor.

2006 yılından bu yana bağımsız bir enstitü tarafından yönetilen botanik bahçesinde bilimsel araştırmalar da gerçekleştiriliyor.

Mobil Uygulama

Batum Botanik Parkı’na Nasıl Gidilir

Batumi-Botanical-ParkŞehir merkezinden 15 dakika gibi kısa bir sürede ulaşılabilen botanik parka taksi (15 TL) ile ya da 1 numaralı minibüsle (0,80 TL) gelmek mümkün. Parka giriş ücreti 6 Gürcü Larisi. Tam tur bir botanik park gezisi için en az 2 saat ayırmak gerekiyor. Parkını hakkını vermek isteyenlerin 4-6 saat arasında bir zamana ihtiyacı var.

Gürcistan ile karşılıklı olarak kaldırılan vizeler ve kimlik kartı ile giriş uygulamasının başlaması her iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine neden oldu. İstanbul’dan haftanın 7 günü gerçekleştirilen uçak seferleri ile Batum’a kolaylıkla ulaşılabiliyor. Bir uçak bileti mesafesindeki şehir, Türk turistlerin en çok ziyaret ettiği destinasyonlardan. Bunun için Batum uçak bileti fırsatlarına bakmayı unutmayın.

Özel araç, minibüs ya da otobüs seferleri ile Artvin’in Hopa ilçesindeki Sarp Sınır Kapısı’ndan kara yolu geçişi de yapılıyor. Yurt dışı çıkış harcı bedeli olan 15 TL’nin ödenmesi gerektiğini hatırlatmakta yarar var.

Türkiye’ye en yakın konumdaki tatil destinasyonlarından olan Batum, bir uçak bileti mesafesinde. Farklı seçeneklerin bulunduğu şehirde, botanik parkı da en iyi duraklardan biri.

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here