Uçak Bileti

Antalya çevresindeki doğal, kültürel ve tarihi güzelliklerle Türkiye’nin en çok ziyaretçi ağırlayan yerleri arasında. Yılın her dönemi milyonlarca yerli ve yabancı turist Antalya ve çevresindeki çekim merkezlerini ziyaret edip, keşfe çıkıyor.

Özellikle üniversite öğrencileri ve sırt çantalı gezginlerin zaman geçirdiği Olympos’u keşfetmek için bir seçenek daha var. Olympos Teleferik, dağ ile denizi bir arada sunan keyifli bir rota.

Olympos Teleferik

Olympos-Teleferik-Antalya

Turkuaz renginde, ışıldayan Akdeniz’e, Beydağları Milli Parkı’nın içerisinde yer alan Olympos Teleferik’e çıkarak gökyüzünden bakmak mümkün. Deniz, güneş, kar ve ormanın bir arada olduğu bölge, ‘sea to sky’ (denizden gökyüzüne) sloganıyla tanıtılıyor.

Doğanın sessizliği, yemyeşil ve el değmemiş ağaçların arasından denizi izlemek, heybetli dağlara selam vermenin keyfine doyum olmuyor.

Mobil Uygulama

Olympos-Beydağları Milli Parkı’nın bağlantı yolunu kullanarak ulaşılan teleferiğin alt istasyonu macera dolu bir aktivitenin ilk adımı. 80 kişilik panoramik kabinlerle gerçekleştirilen yolculukta koruma altında olan doğa ve Akdeniz ayakların altında, adrenalinle birlikte duruyor. Dağ ve denizi buluşturan, yemyeşil çam ormanlarının enfes atmosferini sunan teleferik deneyimi Olympos’un keyfini çıkarmak için bire bir.

Teleferikle dağ istasyonuna çıktıktan sonra 360 derecelik bir panorama sunan ortamda orman, deniz ve tepelere göz atmak mümkün. Side’den başlayan Finike’ye kadar uzanan manzarayı izlemek, yürüyüş ve soluklanmak için ideal bir nokta olan teleferik yerli ve yabancıların da gözdesi. Terasında restoran da bulunan teleferikte grup aktiviteleri, yemek organizasyonları ve toplantılar da gerçekleştiriliyor.

Günlük rutinin dışına çıkmak ve biraz heyecan yaşamak için 4,350 metre hat uzunluğu ile dünyanın en uzun teleferikleri arasında gösterilen Olympos Teleferik’e çıkmak gerekiyor.

Olympos Teleferik’e Nasıl Gidilir

Olympos-Teleferik-Nasil-Gidilir

Antalya Kumluca Karayolu üzerinde bulunan Olympos Teleferik’e, Türkiye’nin dört bir yanı ve dünyanın belli başlı şehirlerinden ulaşmak için en iyi seçenek Antalya uçak bileti almak. Antalya Havalimanı’ndan özel araçla ya da Antalya şehir merkezinden kalkan Kumluca otobüslerini kullanarak yol üzerinde, Olympos Teleferik Kavşağı’nda inerek tesise gelinebiliyor.

Tesise her gün Beldibi, Göynük, Kemer, Kiriş, Çamyuva ve Tekirova’dan, yalnızca çarşamba ve cumartesi günleri de Kundu ve Antalya’dan itibaren transfer servisi bulunuyor. Toplu ulaşım araçları ile gelen yolcular için saatte bir, saat 10.00 ile 17.00 arasında anayoldan alt istasyona kadar bir taşıma servisi sunuluyor.

Türkiye’nin turizm cenneti Antalya, sunduğu alternatif rotalarla seyahat severler için adeta bir hazine. Olympos Teleferik, Antalya çevresinde görülecek en güzel yerler arasında. Seyahat planı yapmaya uçak bileti araştırarak başlamak mümkün!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here