Uçak Bileti

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Salzburg kenti, Avusturya’nın en büyük dördüncü şehri. Alp Dağları’nın eteklerinde kurulu olan şehir, Almanya sınırında bulunuyor.

Başkent Viyana’nın 270 km batısındaki Salzburg, 150 bini aşan nüfusu ile bölgenin en hareketli yerleşim yerlerinden biri. İsmini kıyısında kurulu olduğu Salzach Nehri’nden alan şehir, geçmişte zengin tuz çökeltilerinden önemli bir gelir sağlıyormuş.

Avusturya’nın sanayisi güçlü yerleşim yerlerinden biri olan Salzburg’da basım yayın teknolojileri, bira üretimi, dokuma sanayi ve elektrikli makine üretimi yapan çok sayıda fabrika bulunuyor.

Barok mimari özellikleri ile tarihi bir yolculuk hissi yaşatan kent, Mozart’ın dünyaya geldiği yer olarak da biliniyor. Salzburg gezilecek yerler arasında, St. Peter Kilisesi, Avrupa’nın en büyük ortaçağ kalelerinden biri olan Hohensalzburg, barok katedrali Salzburger Dom ve 17. yüzyıldan günümüze ulaşan Hellbrunn Sarayı sayılabilir.

Dünyaca ünlü Hallstatt, bölgenin başlıca turizm merkezlerinden biri. Göl kıyısındaki bu şirin kasaba, kültür, kış ve doğa turizmi için ilk akla gelen yerlerden. Korunan doğası, göl manzarası ve muhteşem havasıyla Hallstatt, insanı kendine hayran bırakıyor.

Mobil Uygulama

Salzburg’a gelenlerin ünlü Avusturya şinitzeli yemeden dönmemeleri gerekiyor. Ayrıca, lahana salatası, bira ve sığır etinden hazırlanan et yemeği Schweinsbraten, üzüm ve erikle pişirilen imparator omleti, haşlanmış et yemeği tafelspitz, soğan ve havuç gibi malzemelerle hazırlanan börek çeşidi olan strudel, Osmanlı’dan Avusturya’ya taşınan kahve çeşitleri, un kurabiyesi vanillekipferllahana Salzburg’da tadına bakılması gereken lezzetlerden.

Salzburg-Nasil-Gidilir

Avusturya’ya Nasıl Gidilir

Avusturya Schengen bölgesinin üyelerinden birisi olduğundan ülkeyi ziyaret etmeniz için Schengen vizesi almanız gerekiyor. Salzburg, Türkiye’nin birçok ilinden doğrudan uçuş bulunan kentlerden. İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen, Adana, Dalaman, Antalya, Samsun, Trabzon, Kayseri ve Gaziantep’ten şehre direkt uçuş bulunuyor olması büyük avantaj. Bunun için Salzburg uçak bileti almak gerekiyor.

Muhteşem doğası, tarihi sokakları, zengin tarihi geçmişi, kültür ve sanat yaşamı, müzeleri ve enfes lezzetleri ile Salzburg, Avrupa’da görülmesi gereken en güzel kentlerden biri. Bu güzel seyahati gerçekleştirmek için hemen şimdi uygun fiyatlı uçak biletlerine göz atın!

NOT: Avusturya vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here