Uçak Bileti

Ülkemizin tatil başkenti olan Antalya, yılın her dönemi yüzünü esirgemeyen pırıl pırıl güneşiyle ziyaretçilerinin içini ısıtıyor. Türkiye’nin Akdeniz kıyıları boyunca uzanan tatil şehri, farklı beklentilere uygun etkinlikleriyle herkesin gönlüne göre bir tatil yapabildiği destinasyon.

Antalya uçak bileti alarak kolaylıkla Türkiye’nin farklı şehirlerinden bağlantı kurulabilen Antalya’ya uçakla geldikten sonra çevrede gezecek, görecek çok sayıda doğal güzellik bulunuyor.

Antalya Çevresinde Gezilecek Görülecek Yerler

Tarihi geçmişi binlerce yıl geriye uzanan Antalya’da çok sayıda antik kent ve arkeolojik kazı alanı mevcut. Bunlardan mutlaka ziyaret edilmesi gerekenler arasında; Sillyon Antik Kenti, Side Apollon Tapınağı, Side Antik Tiyatrosu, Side Antik Kenti, Seleukeia Antik Kenti, Xanthos Antik Kenti, Apollonia Antik Kenti, Olimpos Antik Kenti, Arykanda Antik Kenti, Aspendos Tiyatrosu, Perge Antik Kent, Myra Antik Kenti, Simena Antik Kenti ve Soura Antik Kenti’ni saymak mümkün.

Dünyaca ünlü kumsalların sıralandığı Antalya’da Konyaaltı Plajı, Kaputaş Plajı, Lara Plajı, Ulaş Plajı, Phaselis Plajı ve Damlataş Plajı deniz, kum, güneş sevenler için ideal. Zengin tarihi geçmişinin izlerini en iyi müzelerde görebileceğiniz şehirde Antalya Arkeoloji Müzesi ve Alanya Arkeoloji Müzesi zengin koleksiyonu ile ilgi çekici. Ayrıca şehir merkezinde bulunan Antalya Oyuncak Müzesi, Suna İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi, Antalya Atatürk Evi Müzesi de listenizde yer almalı.

Mobil Uygulama

Kanyon, mağara ve şelaleleriyle doğa sporlarıyla ilgilenen kişiler için de cazibe merkezine dönüşen Antalya ve çevresi adrenalin yükselten sporların merkezi konumunda. edilenler Köprülü Kanyon, Sapadere Kanyonu, Gökbük Kanyonu, Kıbrıs Kanyonu, Güver Uçurumu ve Göynük Kanyonu tırmanma, doğa yürüyüşü ve çevre gezileri için en güzel duraklardan.

Antalya-Konyaalti-Sahili

Jeolojik yapısı nedeniyle mağara oluşumlarının rastlandığı coğrafyada ülkemizin en çok tanınan mağaralarından bazılarını ziyaret etme şansına erişebilirsiniz. Kocain Mağarası, Suluin Mağarası, Dim Mağarası, Karain Mağarası, Beldibi Mağarası ve Sırtlanini Mağarası Antalya’nın ilk akla gelen mağaralarından.

Antalya’ya Nasıl Gidilir

Antalya Havalimanı, Türkiye’nin belli başlı merkezleri ve dünyanın farklı kentlerinden uçuş bağlantısına sahip. Direkt uçuşların uygun fiyata bulanabiliyor olması bu güzel şehri ziyaret edenlerin sayısını artırıyor.

Her mevsim farklı bir özelliğini hissettiren Antalya, Türkiye’nin en güzel tatil merkezlerinden biri.

Antalya otobüs bileti seçeneklerine de göz atabilir, Antalya’ya otobüsle ulaşım sağlayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here