Uçak Bileti

Yunan Adaları arasında Türk azınlığın Rodos ile birlikte en yoğun nüfusa sahip olduğu iki adadan biri olan İstanköy (Kos Adası), Bodrum Yarımadası’nın karşısında, Anadolu Yarımadası’nın 8 deniz mili uzağında yer alıyor.

Yunanca ismiyle Kos, Türkçe adıyla İstanköy Adası, Yunanistan‘ın 12 Adalar İdari Bölgesi sınırlarında bulunuyor. Yunan Adaları Kapı Vizesi uygulamasına dahil olan adayı her yıl binlerce Türk seyahat sever ziyaret ediyor.

Kos uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Kos Adası’na Nasıl Gidilir?

Toplamda 112 km uzunluğundaki sahil şeridiyle Ege Denizi üzerinde bulunan Yunan Adaları arasında en çok ziyaretçi ağırlayan turizm destinasyonlarından biri olan Kos’un tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra doğal güzellikleri de keşfedilmeye değer.

Hipokrat’ın doğum yeri olan ada, tarihte de sağlık ve tedavi yöntemleriyle tıp bilimine hizmet eden bir yer özelliğine sahipti. Asklepion olarak bilinen Kos’un antik şehrinde antik dönemdeki tıbbi uygulamalara ve tedavi merkezlerine tanık olmak mümkün.

Kos’a feribotla ulaşım

Bodrum’dan Kos’a ulaşım: Bodrum Limanı’ndan yılın her dönemi düzenli seferleri olan feribotlarla Kos Adası’na ulaşım sağlanıyor. 45 dakika gibi kısa bir sürede ulaşılabilen adaya vardığınızda Avrupa sınırlarına ulaşmış oluyorsunuz.

Turgutreis’ten Kos’a ulaşım: Bodrum sınırlarında bulunan Turgutreis Mahallesi’nden de Kos’a feribotla ulaşım mümkün. Türkiye’nin Kos Adası’na en yakın noktası olan Turgutreis’ten Kos’a feribotla yolculuk 20 dakika sürüyor.

Türkiye’den Kos’a 4 farklı gemi firmasının seferleri var. Bir Yunan firması da Kos-Bodrum arasında sefer düzenliyor. Bodrum-Kos arasında seferleri bulunan firmalar şunlar: Maria Star, Bodrum Express Lines ve Bodrum Feribot İşletmeciliği, urkish Sealines ile Yeşil Marmaris.

Kos’a uçakla ulaşım

Kos’a Türkiye’den direkt uçak seferleri yapılmıyor. Kos’a uçakla ulaşım için öncelikle Yunanistan’ın başkenti Atina’ya gitmek gerekiyor.

Yunanistan’ın başkenti Atina’ya İstanbul Havalimanı’ndan Türk Hava Yolları ve Aegean Airlines’ın, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Pegasus Hava Yolları’nın, İzmir AdnanMenderes Havalimanı’ndan ise Aegean Airlines’ın direkt uçak seferleri bulunuyor.

Atina Venizelos Havalimanı’ndan ise her gün Kos Adası’na düzenli uçak seferleri var. Atina-Kos uçakla ulaşım süresi 55 dakika.

Osmanlı izlerini deneyimleyebileceğiniz Kos, İtalyan, Yunan ve Osmanlı atmosferi ile yoğrulmuş bir destinasyon. Antik çağdan günümüze çok sayıda tarihi eser ve antik kente sahip olan adanın eşsiz plajları, bakir koyları, renkli şirin köy ve kasabaları ile leziz yemekler sunan restoran ve kafeleri deneyimleye değer.

Türkiye’den 30 dakika gibi bir sürede feribotla ulaşılan ada Bodrum ve Turgutreis bölgesinde tatil yapanlar için bir günlük alternatif bir rota olarak öne çıkıyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here