Uçak Bileti

Kendine özgü Katalan kültürü ve tutkulu flamenkosuyla İspanya’nın genelinden farklı bir karaktere sahip olan Barselona, Modernista akımının en güzel örneklerini kaldırımlarından tarihi yapılarına dek hissettiren egzotik bir atmosfere sahip.

Akdeniz ikliminin ve Barselonalıların sıcaklığı, masmavi denizinin verdiği ferahlığı, sürprizlerle dolu günlük yaşamı ve sokak lambalarından banklarına dek her köşesinde kendine özgü bir estetiğe sahip olan Barselona, İspanya’nın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri.

Barselona ne yenir

Kentin en önemli simgesi olan Sagrada Familia Bazilikası, Antoni Gaudi’nin en önemli eserleri arasında bulunuyor. Yapımına 1882’de başlanan bu muhteşem yapı günümüzde dahi tamamlanamasa da turistlerin en çok ziyaret ettikleri yerlerden biri. Gaudi’nin heykelleri ve çalışmalarının sergilendiği müze haricinde buranın zemin katında kendisinin mezarı da bulunuyor. Ayırca Gaudi’nin iç ve dış cephesini tasarladığı Casa Batllo, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor.

Kentte ziyaret edilecek diğer yerler arasında La Libera’daki Picasso Müzesi bulunuyor. Kentin en fazla ziyaret edilen müzesi olan yerde, Picasso’nun hayatı ve tecrübelerinin sonucu olan eserleri sergileniyor.

Montjuic’de bulunan ve fıskiye olarak bilinen La Font Magica Barselona’nın önemli yapılarından biri. Fıskiyelerin set halinde sıralandığı Montjuic, yaz gecelerinde ateşi andıran görüntüsüyle sihirli bir abide olarak şehre ayrı bir renk katıyor.

Mobil Uygulama

Barcelona’nın kuş bakışı görülebilen muhteşem manzarasıyla Park Guell, şehrin diğer bir simgesi. Ayrıca ünlü İspanyol ressam Joan Miro’nun eserlerinden oluşan Modern Sanatlar Müzesi ve Olimpiyat Stadı da en çok ziyaret edilen yerler arasında bulunuyor.

Gece hayatıyla da öne çıkan Barselona, iki kilometre uzunluğunda beş caddenin birbirine bağlanmasıyla oluşmuş bir yaya bulvarı olan Las Ramblas olarak da bilinen La Rambla, şehrin en ünlü, en eğlenceli, en coşkulu ve aynı zamanda en gürültülü yeri.

Şehir yaşamı deyince, farklı ve özel bir alışveriş deneyimi için El Born Market’i gezebilir, yazın Barselona’da bulunuyorsanız, Barceloneta Plajında diğer insanlara katılıp denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Barselona Yeme ve İçme

Barselona-Yeme-Icme

Bir Akdeniz kenti olan Barselona’da, Katalan mutfağı büyük ölçüde zeytinyağı, deniz ürünleri, sebze, meyve ve kırmızı et Katalan sofralarının vazgeçilmezleri arasında. Katalanlar yemek kültürü oldukça lezzetli olduğu kadar öğün sıklığı da fazla. Rahat insanlar olan Katalanlar, güne geç başlayıp üç öğünü atlamıyorlar.

Kahvaltının en temel yiyeceği olan ‘pa’am tomaquet’, kızarmış ekmek üzerine taze domates ve zeytinyağı sürülmesiyle hazırlanan bir aperatif. ‘Tortilla a la espanola’ ise ince dilimlenen patates, soğan ve yumurtanın çırpılmasıyla yapılan İspanyol omleti.

Öğle yemeğinin genellikle 14.00’ten önce yenmediği Barselona’da kentin tarihi yiyecek pazarı olan La Boqueria’daki tezgâhlarda birbirinden çeşitli ve enfes atıştırmalıklar bulabilir, taze sandviç, zeytinli ekmekler, zeytinyağları, şarküteri ürünleri ve mezelerin ağırlıklı olduğu yiyeceklerin tadına bakabilirsiniz.

Barselona’da ne yenir

Akşam yemeklerinin en erken saat 20.00 sularında başladığı kentte, yemeklere eşlik eden sohbetlerle gece yarısını buluyor. Elbette Barselona ve akşam yemeği dendiğinde aynı cümle içinde ‘tapas‘ mutlaka geçer. Tüm dünyanın tanıdığı tapas barları, Barselona’nın en çok sevilen yemek mekânları.

Küçük porsiyon meze anlamına gelen tapas, daha çok karides, kalamar, ıstakoz gibi deniz ürünleri ile hazırlansa da aslında pek çok çeşidi var. Özellikle patatas bravas ile ve bir çeşit sarmısaklı, zeytinyağlı mayonezle servis edilen tapası, kentte Tapas 24, Cal Pep, Maitea ve Quimet’te yiyebilirsiniz. Alışılmışın dışında bir tapas bar olan ve online rezervasyon yaptırmanızı şart koşan Tickets da farklı bir atmosfer arayanlar için oldukça hoş bir mekan.

Cuines de Santa Catarina ve Agua hem öğle hem de akşam yemeği için ailecek gidilebilecek güzel restoranlar var. Akşam yemeğine kadar 1850’lerden beri faaliyet gösteren Escriba’da mutlaka kahve ve tatlı molası verebilirsiniz. Mauri Cafe’nin tatlıları ile Pasteleria Escriba’nın birbirinden lezzetli çikolatalarını denemeden dönmeyin!

Katalan mutfağında tadabileceğiniz diğer lezzetler ise, meşhur Katalan güveci olan ‘escudella’, deniz mahsulleri çorbası ‘suquet de peix’, ‘espinacs a la catalana’, ‘fuet ve botifara’, soğuk domates çorbası ‘gazpacho’, İspanyol jambonu ‘Jamon’, manchego peyniri, salçalı et yemekleri ve yahni yemeği “rabo de toro” sayılabilir. Ancak elbette bu kadarla bitmiyor.

Deniz mahsulleri deyince menünün başını çeken fener balığı, dil balığı gibi balık türlerinin, güveçte veya sarımsaklı soslarla buharda pişirilerek veya ızgarada karışık halde sipariş verebiliyorsunuz. “Paella” da yine çok tüketildiği kadar yine çeşitli deniz ürünleri, balık veya tavukla hazırlanan, safranlı bir pilav.

Tapas
Tapas

Yemeklerinin yanında ise elbette en çok yöresel veya el yapımı İspanyol şarapları, İspanyol şampanyası ‘cava’ ve meyve ve konyağın karıştırılmasıyla hazırlanan ve ulusal bir içki olan ‘sangria‘ tüketiliyor.

Deniz mahsulleri için sahil şeridine, yöresel lezzetler için Barre Gotic’te yer alan 4 Gats, dünya mutfakları için ise Gracia bölgesinde yer alan restoranları ve Cerveceria Catalana’yı tercih edebilirsiniz.

Et yemeği için Rambla de Catalunya’daki Ciudad Condal’a uğrayabilir, Cachitos’ta tapas ve sangria’nın tadına bakabilir, Paseo de Gracia ve Rambla de Catalunya arasında yer alan Petit Comité’de yine leziz Katalan yemeklerine doyabilir, şık bir akşam yemeği için Boca Grande’i tercih edebilirsiniz.

En ucuz Barselona uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Barselona’da Yapılacak Şeyler

1. Gaudi’nin muhteşem ve halen bitirilememiş olan Sagrada Familia’sını ziyaret edin.
2. Passeig De Gracia’nın sürreal mimarisini görün.
3. Parc Güell’in fantezi dünyasını yaşayın.
4. Palau Nacional’daki olağanüstü ortaçağ sanat galerisini gezin.
5. Barcelona Katedrali’nin görkemli gotik yapısını keşfedin.
6. Las Ramblas caddesinde yürüyüş yapın.
7. Picasso Müzesi’nde bulunan Picasso’nun ilk zamanlarına ait çalışmaları fotoğraflayın.
8. Miro Vakfı’ndaki Miro’nun sanat eserlerine hayran kalın.
9. Modern Sanat Müzesinde sergilenen İspanyol modern sanat çalışmalarını tanıyın.
10. Kent simgelerinden biri olan Torre Agbar’ı keşfedin.

Kentte her damağa uygun lezzetler bulunabiliyor. Kahvaltılarda daha çok börek, pasta ve kahvenin tüketildiği yerde, yemeklerde her türlü alternatifi denemek mümkün. Birbirinden farklı çok sayıda restoranda deniz ürünleri, sebzeler ve et yemekleri ve alkollü alkolsüz özel kokteyller, şaraplar, bira, ünlü İspanyol ve dünya markalarının içecekleri her zaman bulunabiliyor.

İspanya‘nın egzotik esintiler taşıyan kenti Barselona, sıcak ve samimi insanları, zengin kültür ve sanat yaşamı, gezilecek ve görülecek yerleriyle keyifli bir seyahat rotası.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here