Uçak Bileti

Büyüdüğümüz yerler, memleket, en beğendiğimiz ada, yüzdüğümüz en güzel plaj, gördüğümüz kendimize göre en güzel manzara… Belki huzur bulduğunuz bir ada, belki gözlerden uzak kendinizi mutlu hissettiğiniz bir kasaba…

Kişiden kişiye dünyanın en güzel yerleri listesi değişebilir, ancak dünyada öyle öyle yerler var ki görenlerin nefesini kesecek güzellikler sergiliyor.

Dünyanın En Güzel Yerleri

1. Plitvice Lakes National Park, Hırvatistan

dunyanin-en-guzel-yerleri

Plitvice Lakes Ulusal Parkı, Hırvatistan’da, Güney Doğu Avrupa‘nın en eski ulusal parkı unvanına sahip. Dünyanın en güzel yerlerinden biri olan Park, Zagreb ve Zadar şehirleri arasında yer alıyor.

Birbirine şelalelerle bağlı, turkuaz ve yeşil renkli 16 gölden oluşuyor. 1949’da milli park kapsamına alınan park, 1979’da ise UNESCO Dünya Mirası Listesine girdi. Yemyeşil manzaraları, nefes kesen lagünleri ve şelaleleri ile inanılmaz bir yer.

Mobil Uygulama

Gitmek için en güzel zaman parkın renklere büründüğü sonbahar ayları. Plitvice Lakes Ulusal Parkı dünyanın en güzel yerleri arasına girmeyi hak eden bir nokta.

2. Blue Lagoon Hot Springs, İzlanda

Blue Lagoon Hot Springs

The Blue Lagoon Hot Springs, İzlanda’da. Volkanik aktiviteye bağlı olarak doğal olarak sıcak olan, silika ve sülfür içeren bu jeotermal kaplıcanın suyunun sıcaklığı 40 derece. Karlı günlerde bile bu sıcacık sularda sağlık kürleri alan çok sayıda turist bu kaplıcayı ziyaret ediyor.

3. The Great Barrier Reef, Avustralya

The Great Barrier Reef

The Great Barrier Reef, dünyanın en büyük mercan resifi sistemi. Resif sistemi, Avustralya‘nın Queensland eyaletinin doğusunu çevreleyen Mercan Denizi’nde bulunuyor ve o kadar büyük ki uzaydan bile görülebiliyor. Tam bir doğa harikası. Dünyadaki en iyi on dalış rotasından biri olarak dalış meraklılarının ilgi odağı.

Büyük balıkların yanında, mercan denizindeki Ribbon resiflerinde çok çeşitli deniz tavşanları, manta ray, dev Avustralya kalamarları, yeşil kaplumbağalar, mürenler görmek mümkün. The Great Barrier Reef dünyanın en iyi dalış yerleri arasında.

4. Ice Canyon, Grönland

Ice Canyon

Ice Canyon, Grönland‘da 150 metre kadar derinliğe sahip. Dünyada görülmeye değer yerler arasında yer alan kanyonda buz mavisinin en güzel renklerine şahit olmak mümkün.

Grönland, Atlas Okyanusu’nun kuzeyinde, 2 milyon 166 bin 86 km² ile kuzey kutbundaki en büyük buz örtüsüyle kaplı, Danimarka’ya bağlı özerk bölge.

5. Tunnel Of Love, Ukrayna

Tunnel Of Love

Aşk Tüneli Klevan, Ukrayna‘da bulunuyor. Dev gibi ağaçların sarmaladığı, ağaç ve sarmaşıktan oluşan bu tren yolu, çiftler tarafından sıklıkla ziyaret edildiğinden Aşk Tüneli olarak adlandırılıyor.

Ukrayna’nın Klevan şehrinde bulunan bu tren yolu eskiden bir sunta fabrikasına gitmek için kullanılıyormuş fakat şimdilerde genç aşıkların yalnızca huzur bulmak ve romantik zamanlar geçirmek için tercih ettiği bir yere dönüştü.

6. Cinque Terre, İtalya

Cinque Terre

The Cinque Terre, İtalya’nın kuzeyinde, Cenova’nın doğusunda yer alıyor. 1997 yılından beri UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi’nde yer alan Cinque Terre, Beş Köy anlamına geliyor.

Denize doğru dik şekilde uzanan teraslı tepelerin eteğinde kurulmuş beş küçük köyden oluşan bu yer, turistlerin ilgi odağı. Vernazza kasabası ise en çok beğenilen yer.

Bu köyler, üzerinde üzüm bağları ve zeytin bahçeleri, şahane manzaraların eşlik ettiği yürüyüş yolları ile görmeye değer güzellikler sunuyor. Uzun yürüyüşler sonrası Cinque Terre şarabıyla mola vermek iyi fikir. Fotoğrafçıların da gözde mekanları arasında yer alan Cinque Terre’ye ulaşımanın en kolay yolu tren.

7. Wisteria Tunnel, Japonya

Wisteria Tunnel

Wisteria Tunnel, Japonya‘nın Kitakyushu şehrinde. Kawachi Fuji Gardens‘de bulunan bu olağanüstü bahçe, görenleri büyülüyor. Başınızın üstünde farklı renklerde çiçeklerin süslediği yaya yollarında, rengarenk bir atmosferde kokularla yürümeyi hayal edin.

Bahçe içinde, adı ‘Wisteria Tunnel’ olarak bilinen çiçek tünelleri bulunuyor. Dünyanın en güzel tüneli olarak geçen bu yerde, nisan ayının ortalarında çiçekler açmaya başlıyor.

Japonya uçak bileti kampanyalarını turna.com uçak bileti sayfasından takip edebilirsiniz. En uygun Japonya uçak bileti fiyatlarını yakalamak için en az 39 gün öncesinden uçak biletinizi satın almalı ya da rezervasyon yapmalısınız.

Mor, kırmızı, sarı, pembe renkleri birbirine karışıyor. Tokyo’dan 4 saat uzakta bulunan Kitakyushu’ya otobüs ile gitmek mümkün.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here