Uçak Bileti

Zengin kültürel yapısı ve tarihin izlerini taşıyan görkemli mimarisiyle ünlü bir Avrupa şehri olan Verona, İtalya gezilerinin sevilen duraklarından. Etkileyici ve köklü tarihi dokusuyla UNESCO Dünya Mirası Listesinde de yer alan Verona, Shakespeare’in ölümsüz eseri Romeo ve Juliet’te anlatılan romantik hikâyenin yaşandığı yer olarak da biliniyor.

Milano ve Venedik’in tam ortasında konumlanan Verona, Etrüskler tarafından kurulmuş. Şehir bir zamanlar Roma İmparatorluğunun en önemli politika ve ticaret merkezlerinden biriydi. İtalya’nın en büyük ikinci nehri olan Adige Nehrinin ikiye ayırdığı şehrin sokakları ziyaretçilerini zamanda yolculuğa davet ediyor.

Verona’da Görebileceğiniz 7 Yer

1. Erbe Meydanı

verona gezilecek yerler

Verona’nın en kalabalık ve popüler meydanlarından biri olan Erbe Meydanı (Piazza delle Erbe), İtalyan mimarisinin en güzel örneklerinden olan binalarla çevrili. Çevresinde restoranları, kafeleri, hediyelik eşya dükkanlarını ve mağazaları bulabileceğiniz bu meydanda, sokak sanatçılarının renkli gösterilerini izlemeyi de ihmal etmeyin.

2. Duomo di Verona

Duomo di Verona

Romaneks mimari tarzında inşa edilen Duomo di Verona (Verona Katedrali), depremlerden dolayı zarar gördüğü için pek çok kez restore edildi. Eğer siz de dini yapılara ve farklı inanç kültürlerine ilgi duyuyorsanız, bir Roma Katolik katedrali olan Verona Katedralini ziyaret edebilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Castelvecchio

Castelvecchio

Orta Çağ döneminden kalma tarihi bir kale olan Castelvecchio, günümüzde müze olarak hizmet veriyor. Kale, Adige Nehri’nin iki kıyısını birbirine bağlayan tarihi bir köprüye de ev sahipliği yapıyor. Bu şirin şehre gelmişken hem kalenin içinde yer alan Castelvecchio Müzesi’ni gezebilir hem de ünlü köprüde şehrin fotoğraflarını çekebilirsiniz.

4. Juliet’in Evi

Juliet’in Evi

Şehrin sembollerinden biri olan Juliet’in Evi (Casa di Giulietta), her yıl milyonlarca gezgin tarafından ziyaret ediliyor. İngiliz edebiyatçısı Shakespeare‘in romantik eserinde yer alan Juliet’in Romeo‘yu beklediği bu küçük balkonda fotoğraf çekilmek için de biraz sıra beklemeniz gerekebilir.

5. Piazza dei Signori

Piazza dei Signori

Birbirinden güzel İtalyan mimarisine sahip anıtsal yapılar ile çevrili bir meydan olan Piazza dei Signori, Verona tarihi merkezinde yer alıyor. Meydanın ortasında Dante Alighier‘in bir heykelini görebilirsiniz. Gitar dinletilerini ve flamenko gösterilerini izleyebileceğiniz meydanda, eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.

6. Torre dei Lamberti

Torre dei Lamberti

Torre dei Lamberti (Lamberti Tower), 84 metre yüksekliğe ve iki farklı çan sesine sahip bir kule. 1172 yılında inşa edilmeye başlanan Torre dei Lamberti’nin çanlarından biri; çalışma sürelerini, yangınları, saati haber vermek için büyük olanı ise şehir konseyini toplamak amacı ile kullanılıyordu.

7. Giardino Giusti

İtalyan bahçelerinin en güzel örneklerinden olan Giardino Giusti (Palazzo Giusti), büyüleyici bir atmosfere sahip. 16. yüzyılda neoklasik mimariye sahip bir saray ile birlikte inşa edilen ve Avrupa’daki en iyi Rönesans bahçelerinden biri olarak görülen bahçe, bitkilerden oluşan çit labirentleri ve manzarayı seyredebileceğiniz terasları ile ünlü.

İtalya’nın Orta Çağ esintisi taşıyan kenti Verona‘ya Türkiye’den direkt uçuş bulunmuyor. Coğrafi konumu ile İtalya’nın kuzeydoğusunda birçok önemli şehrin tam ortasında yer alan Verona’ya Bolonya, Venedik ya da Milano üzerinden ulaşılabiliyor.

En ucuz İtalya uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Lufthansa’nın İstanbul Havalimanından Frankfurt aktarmalı Verona uçuşu aktarmalı uçuş için en kısa ve en ekonomik seçenek. İstanbul-Verona aktarmalı uçuş süresi 5 saat 45 dakika sürüyor. Köklü tarihi geçmişi ile Avrupa’nın kaderini değiştiren olaylara sahne olan Verona, tam anlamıyla bir açık hava müzesi görünümünde. Keşfetmeye ve en az 1 gün ayırmaya değer.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here