Uçak Bileti

Zengin kültürü ve köklü tarihiyle büyüleyici bir şehir olan Hatay, bol acı, et ve baharatla süslenen yemekleri kadar leziz tatlılarıyla da adından söz ettiriyor. Her biri birbirinden güzel olan bu yemekler, baş döndürücü etkisi ile damaklarda unutulmaz tatlar bırakıyor. Siz de Hatay mutfağı denildiğinde kafanızda şekillenen onlarca yemek arasından seçim yapmakta zorlanıyorsanız, hazırladığımız listeden fikir alabilirsiniz.

Hatay Mutfağı Denildiğinde Akla Gelen 5 Lezzet

1. Künefe

Hatay-Mutfagi-Kunefe

Hatay mutfağının olmazsa olmaz lezzetlerinden biri olan künefe, özel peyniri, tel kadayıfı ve bol şerbetiyle sıcak olarak tüketilmesi tavsiye edilen muhteşem bir tatlı. Hataylılar künefenin özellikle Antakya civarındaki tatlıcılarda yenilmesi gerektiğini söylüyor.

2. İçli Köfte

Hatay-Icli-Kofte

Mobil Uygulama

Yumuşacık eti ve çevreye mis gibi bir koku yayan baharatları ile Hatay denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri olan içli köfte, kızartılarak ya da haşlama olarak yenilebiliyor. Sıcak olarak servis edilen içli köfte, ana yemekten ziyade daha çok atıştırmalık olarak tüketiliyor.

3. Analı Kızlı Çorbası

Hatay-Ucak-Bileti

Analı Kızlı, içerisinde içli köfteye benzeyen irili ufaklı köfteler bulunan bir çorba çeşidi. Bulgur, kıyma, baharat gibi malzemeler kullanılarak tüketilen Analı Kızlı Çorbası, doyurucu ve lezzetli bir Hatay yemeği.

4. Patlıcan Dolması

Hatayin-Yemekleri

Daha çok Hatay’daki pazarlarda bulunan küçük ve dolmalık patlıcanlarla yapılan patlıcan dolması, içerisindeki sarımsak ve nar ekşisi nedeniyle alışık olmayanlar için farklı bir tat olsa da mutlaka denenmesi gereken bir yemek.

5. Sürk

Surk-cokelek

Hatay’daki sabah kahvaltılarının ve meze sofralarının vazgeçilmezi olan sürk, aslında çok da yabancı olunan bir lezzet değil. Çökelek, pul biber, kekik gibi malzemelerin karıştırılıp kurutulması ile yapılan bu atıştırmalık, Hatay’da sık sık karşınıza çıkabilir.

Gurme turizminin gözbebeği olan Hatay’ın birbirinden lezzetli yemekleri ve tatlılarını denemek için Hatay uçak bileti kampanyalarına göz atmayı ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here