Uçak Bileti

Deniz sezonu yavaş yavaş açılırken, Türkiye‘nin birbirinden güzel plajları da tatilcilerin dikkatini çekmeye başladı. Ege’den Akdeniz’e uzanan sahil şeridi boyunca sıralanan bu plajlar, berrak suları ve tertemiz kumsallarıyla yaz aylarını keyif dolu anlara dönüştürüyor. İşte Türkiye’de yazın tadını çıkarabileceğiniz o en güzel plajlardan bazıları.

Türkiye’de Yazın Tadını Çıkarabileceğiniz En Güzel Plajlar

1. Kaputaş Plajı

Kaş-Kalkan arasında yer alan ve turkuaz renkli sularıyla göz alan Kaputaş Plajı, yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın da en güzel plajlarından biri olarak biliniyor. Kaputaş Plajı çakıl taşlarıyla kaplı, su ise çoğunlukla dalgalı oluyor. Plajda yiyecek içecek satan bir işletme, duş ve tuvalet gibi imkanlar da bulunuyor.

2. Patara Plajı

Antalya’da Patara Antik Kenti’nin yanında yer alan Patara Plajı, yaklaşık 12 kilometre uzunluğa sahip. Bu plaja girmek için antik kentin içinden geçmeniz gerektiği için kapıda 10-15 lira civarında bir ücret ödemeniz isteniyor. Yılın hemen hemen her dönemi rüzgarlı olan bu plaj, rüzgar sörfü meraklıları için de oldukça cazip.

Mobil Uygulama

3. Ovabükü

Çocuklu aileler için de oldukça uygun olan Ovabükü, Datça’nın Mesudiye köyü yakınlarında yer alıyor. Taşlık plajı ve sığ sularıyla bilinen Ovabükü’nün çevresinde çok sayıda pansiyon ve butik otel de hizmet veriyor. Bölgedeki en güzel plajlar arasında anılan Ovabükü, sakin atmosferiyle de öne çıkıyor.

4. Çıralı Plajı

Baharın gelmesiyle birlikte özellikle genç tatilcilerin akınına uğrayan Çıralı Plajı, Antalya’nın en ünlü plajlarından biri. Çam ormanlarıyla çevrili Olimpos’un yakınlarında bulunan bu etkileyici plajda caretta carettaların yumurtalarını bıraktığı özel alanlar da yer alıyor.

5. Altınkum Plajı

Çeşme’nin en büyüleyici plajları arasında gösterilen Altınkum Plajı, ismini de altın rengi kumlarından alıyor. Çeşme’nin Çiftlikköy mahallesi sınırlarında kalan bu plajın suyu biraz serin olmasına rağmen güzelliği ve temizliğiyle tatilcilerin ilgisini çekmeyi başarıyor.

6. Ilıca Plajı

Ilık suları ve ipek gibi kumlarıyla ünlenen Ilıca Plajı, Çeşme’nin en popüler plajlarından biri. Çeşme’nın Ilıca mahallesi sınırlarında kalan bu plaj, yaz aylarında hem yerel halkın hem de yabancı turistlerin akınına uğruyor. Burada şezlong kiralayabilir ya da havlunuzla kumlara uzanabilirsiniz.

7. Kabak Koyu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde konumlanan Kabak Koyu, huzuru ve doğayı arayanların gözdesi. Kamp alanları, harika plajı ve eşsiz manzaralarıyla göz alan bu koya inmek için arazi araçları ya da traktörleri kullanmak gerekiyor. Herhangi bir sağlık sorunu olmayanlar yaklaşık 20-30 dakika yürüyerek de buraya ulaşabilir.

8. Ölüdeniz

2006 yılında dünyanın en iyi plajı seçilen Ölüdeniz Plajı, yeşilin her tonunu görebileceğiniz doğası ile kendine hayran bırakıyor. Muhteşem atmosferiyle huzuru bulmak isteyenler için kaçırılmayacak bir adres olan bu plaj, Ölüdeniz Tabiat Parkı içerisinde bulunuyor.

Siz de uçak bileti kampanyalarını takip ederek, Türkiye’nin birbirinden etkileyici plajlarını ziyaret edebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here