Uçak Bileti

Hazar Denizi’nin batı kıyısında yer alan ve Azerbaycan Cumhuriyeti’nin başkenti olan Bakü, aynı zamanda Kafkaslar’ın en büyük şehri olmasıyla da tanınıyor. 2006 yılında hayata geçirilen Bakü Tiflis Ceyhan Petrol Boru Hattı’nın doğduğu önemli bir liman şehri olan Bakü, Azerbaycan’ın kültür ve ticaret merkezi olarak da dikkat çekiyor. 2015 yılında ise Avrupa Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği şehir, iki milyonu aşan nüfusu ile kalabalık ama huzurlu bir yerleşim yeri. Dünyanın önemli markalarının buluştuğu bir alışveriş bölgesi olan Nizami Caddesi, birbirinden değerli eserlerin sergilendiği Ulusal Güzel Sanatlar Müzesi gibi göz alıcı turistik noktaları da barındıran şehir, Asya‘nın en popüler turizm destinasyonlarından biri.

Bakü Sokaklarında Gezilmesi Gereken 5 Yer

1. İçeri Şehir

Tunç çağından bu yana yaşamın devam ettiği bir yerleşim yeri olan İçeri Şehir,ülkenin en önemli turistik yerlerinden. 2000 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne de giren şehirde; Şirvanşahlar Sarayı, Kız Kalesi ve Minyatür Kitap Müzesi’nin yanı sıra tarihi cami ve hamamlar da görülmeye değer noktaları oluşturuyor.

2. Alev Kuleleri

Hem Bakü’nün hem de Azerbaycan’ın sembolü haline gelen Alev Kuleleri, ihtişamlı görünümü ve modern mimarisi ile dikkat çekiyor. Gündüz ayrı geceleri ise yapılan ışıklandırmanın etkisi ile apayrı bir güzelliğe sahip olan kuleler, şehri aydınlatarak oldukça etkileyici bir manzara oluşturuyor.

Mobil Uygulama

3. Ateşgah

Bakü’ye yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Surahanı kasabasının güneydoğusunda bulunan ve kelime anlamı ateş mabedi olan Ateşgah‘ın geçmişi 16. yüzyıla kadar uzanıyor. Dünya üzerindeki üç Mecusi tapınağından biri olarak bilinen Ateşgah, şehre gelen turistlerin en çok ilgi gösterdiği yerlerin başında geliyor.

4. Şirvanşahlar Sarayı

15. yüzyılda Şirvanşahlar hanedanının şahı olan İbrahim Halilullah döneminde inşa ettirilen Şirvanşahlar Sarayı, İçeri Şehir bölgesinde görülmesi gereken en güzel yerler arasında. Görkemli mimarisi ile kendine hayran bırakan bu saray, Asya’nın en önemli tarihi yapılarından biri olarak nitelendiriliyor.

5. Bayrak Meydanı

162 metre uzunluğundaki bayrak direği ile dünyanın en yüksek bayrak direğine ev sahipliği yapan Bayrak Meydanı, şehrin en popüler ziyaret noktaları arasında bulunuyor. Bu yükseklik unvanı sayesinde 2010 yılında Guinness rekorlar kitabına da giren bu direkte; uzunluğu 70, eni ise 35 metre olan bir bayrak dalgalanıyor.

Kültür, sanat, turizm derken pek çok alanda öne çıkan bu eşsiz yerleşim yeri, tarihi dokusuyla da hayranlık uyandırıyor. Siz de, Bakü uçak bileti kampanyalarını takip ederek, bu etkileyici şehirde keyif dolu bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz. Yeni yerler keşfetmek için yola çıkma zamanı.

NOT: Azerbaycan vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here