Uçak Bileti

Türkiye’nin en etkileyici yerlerinden biri olan Ayvalık, her mevsim bambaşka duygular yaşatıyor ziyaretçilerine. Kuzey Ege’nin tatil merkezi olan ilçenin çevresinde gezilecek görülecek çok sayıda yer var.

Balıkesir, Çanakkale ve İzmir üçgeninde yer alan; İstanbul, Bursa ve Ankara gibi şehirlerden de kısa sürede ulaşılabilen Ayvalık; farklı aktivitelerle herkese hitap edecek çeşitliliğe sahip. Bu güzel ilçeyi ziyaret edenlerin mutlaka yapması gereken 5 şeyi bir araya getirdik.

Ayvalık’ta Yapılması Gereken 5 Şey

1. Eski Ayvalık sokaklarında dolaşın

İlçe, Türkiye genelinde en çok tescilli yapıyı bulunduran yer özelliğini taşıyor. Son yıllarda bilinçli bir kesimin öncülüğünü yaptığı restorasyon hamleleriyle ilçe merkezinde ciddi bir hareketlilik yaşanıyor. Hala mahalle yaşamının görüldüğü sokaklarda eski yapılara baka baka gezin.

Mobil Uygulama

2. Şeytan Sofrası’nda gün batımı

Bölge coğrafyasının en iyi gözlemlendiği yerlerden biri Şeytan Sofrası. Bir kayanın üzerinde görülen ayak izinin şeytana ait olduğu söylencesinden ismini alan bu yer, özellikle gün batımında muhteşem manzarayı görmek isteyenlerin ilgi gösterdiği bir konumda. Gün batımını izlemek ve manzaranın tadını çıkarmak için siz de gelin.

3. Cunda’da meze 

Sayısı 150’yi aşan mezesiyle ilçe EGe lezzetlerinin başkenti sayılıyor. Muhteşem kalitedeki leziz zeytinyağı ile yoğun emek verilerek hazırlanan mezeler insanın aklını başından alıyor. Bu meze çeşitliliğinde kaybolmak için Cunda adasını ziyaret edin. Cunda’ya ilçe merkezinden dolmuş ya da deniz motoru ile ulaşılabiliyor.

4. Esnaf lokantasında yemek

İlçe, ülkemizde esnaf lokantası geleneğinin sürdürüldüğü az sayıdaki yerden biri. Birbirinden leziz yemek ve çorba çeşitlerinin sunulduğu esnaf lokantalarında öğle saatlerinde yemek bulmak pek mümkün olmuyor. Yerel mutfak ve zeytinyağlıları ile ün yapan Paşa Çorba bu mekanlardan yalnızca biri.

5. Tabiat parkına uğrayın

Deniz, dalış ve doğayla bütünleşme arayanlar için Ayvalık Adaları Tabiat Parkı doğru adres. Tam 22 adadan meydana gelen bir bölgeyi içerisinde barındıran bu tatil merkezinde tabiat parkı, doğanın korunduğu ve farklı aktivitelerle insanın huzuru deneyimlediği bir yer.

İlçeye ulaşmak için Edremit uçak bileti seçeneklerine göz gezdirin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here