Uçak Bileti

Ayvalık’a nasıl gidilir, bu güzel sahil kasabasına tatil planlayan birçok gezginin merak ettiği bir soru. Türkiye’nin batı sahilinde yer alan Ayvalık, tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü bir destinasyon. Bu yazıda, Ayvalık’a nasıl gidilir sorusuna yanıt bulacak ve bu muhteşem kasabaya yolculuğunuzu planlamanıza yardımcı olacak ipuçları sunacağım. Şimdi, Ayvalık maceranızı başlatmak için gereken adımlara birlikte göz atalım.

Ayvalık Nerede?

Ayvalık Nerede

Ayvalık, Türkiye’nin batısında, Balıkesir iline bağlı olan Ege Bölgesi’nde bulunan bir sahil kasabası. Ege Denizi kıyısında yer alan bu güzel kasaba, yakınlarındaki Cunda Adası ile birlikte, Ayvalık Körfezi’nin eşsiz manzarasına ev sahipliği yapıyor.

Ayvalık’ın haritadaki konumu burada.

Ayvalık’a Nasıl Gidilir?

Ayvalıka Nasıl Gidilir

Ayvalık’a ulaşmak için farklı ulaşım seçenekleri mevcut. Havayolu ve otobüs ile ulaşım yollarını aşağıda detaylıca anlatacağım. Şimdi Ayvalık ile bazı illerin arasındaki mesafeye bakalım.

Mobil Uygulama

Ayvalık – Balıkesir arası 126 km

Ayvalık – İzmir arası 157 km

Ayvalık – İstanbul arası 475 km

Ayvalık’a Hava Yolu ile Ulaşım

Ayvalık’a hava yoluyla gitmek isteyenler için birden fazla alternatif bulunuyor. En yakın havalimanları Balıkesir Koca Seyit Havalimanı ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı.

Balıkesir Koca Seyit Havalimanı, Ayvalık’a 41 km mesafede. Buradan Ayvalık’a ulaşmak oldukça kolay! Havalimanı çıkışında Ayvalık’a doğru hareket eden otobüslere binebilirsiniz.

Alternatif olarak, havalimanında araç kiralama seçeneğini de değerlendirebilirsiniz. Havalimanında bulunan araç kiralama ofislerine başvurarak, size uygun bir araç kiralayabilirsiniz. Araç kiralama seçeneği, Assos ve çevresini keşfetmek için de ideal bir seçenek.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı ise Ayvalık’a 183 km uzaklıkta. Bu da bir başka alternatif. Her 2 seçenek için de sırasıyla uçak bileti fırsatlarına göz atmadan plan yapmayın.

Balıkesir Uçak Bileti

İzmir Uçak Bileti

Ayvalık’a Otobüsle Ulaşım

Rahat koltuklarda yolculuk ederken, Ege’nin büyüleyici manzaralarını seyretmek gerçekten unutulmaz. İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerden düzenlenen otobüs seferleri, Ayvalık’a keyifli bir yolculukla ulaşmanızı sağlıyor.

Ayvalık otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Ayvalık’a Deniz Yolu İle Ulaşım

Ayvalık'a Deniz Yolu İle Ulaşım

İstanbul Yenikapı ve Kadıköy Terminal’den Bandırma terminale deniz otobüsü ile ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Deniz otobüsü ile İDO İstanbul Yenikapı Terminali’nden Bandırma yaklaşık 2 Saat 30 Dakika, İDO İstanbul Kadıköy Terminali’nden Bandırma yaklaşık 3 Saat sürüyor. Sonrasında BTT ile Ayvalık’a karayoluyla direkt ulaşabilirsiniz. Sefer saatleri, bilet fiyatları gibi detayları İDO’nun sitesinden inceleyebilirsiniz.

Ayvalık seyahat planlarınız arasındaysa diğer içeriklerime göz atmadan yola çıkmayın.

Ayvalık Gezi Rehberi

Ayvalık’ta Ne Yenir?

Ayvalık’ta Ne Yapılır?

Ayvalık’ta tren var mı?

Ayvalık’ta demir yolu yok. En yakın seçenek Balıkesir. TCDD İzmir Mavi Treni ile Balıkesir’e oradan da Ayvalık’a ulaşım sağlayabilirsiniz.

İstanbul Ayvalık feribot nereden kalkıyor?

Ayvalık’a direkt giden bir feribot bulunmuyor. Bandırma’ya gidebileceğiniz feribotlar ise Yenikapı ve Kadıköy terminallerinden kalkıyor.

Ayvalığa gitmek için hangi havaalanı?

En uygun havalimanı yakınlık bakımından Balıkesir Edremit Havalimanı. Buradan Ayvalık’a yarım saatlik bir yolculuk ile ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here