Uçak Bileti

Denizin serin sularına dalış yapmanın ve altın kumların üzerinde güneşin tadını çıkartmanın tam zamanı. Eğer Ege’nin benzersiz güzelliklerini keşfetmek istiyorsanız, Ayvalık plajları sizin için bir rüya gibi bekliyor. Bir bakışta sizi büyüleyen bu plajlar, tatil anılarınıza renk katacak ve sizi günlük yaşamın karmaşasından uzaklaştıracak. Şimdi, Ayvalık’ın bu deniz cennetlerine birlikte bir yolculuk yapalım ve sıradışı güzelliklerini keşfedelim.

Ayvalık Plajları

Ayvalık Plajları

Ayvalık, Türkiye’nin Ege sahilinde yer alan eşsiz bir tatil beldesi ve plaj cenneti. Bu şirin sahil kasabası, tertemiz denizi ve benzersiz doğal güzellikleriyle her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti cezbediyor. Ayvalık’ın plajları, altın kumları, berrak denizi ve sıcak güneşiyle tatilciler için harika seçenekler. Hadi gelin Ayvalık tatilinizde nerelerde denize girebilirsiniz, bu koylar ve plajlardaki olanaklar nelermiş birlikte göz atalım.

Ayvalık’ta Nerede Denize Girilir?

  • Sarımsaklı Plajı
  • Badavut Plajı
  • Patriça Koyu
  • Altınkum Plajı
  • Ortunç Koyu
  • Duba Plajı

Sarımsaklı Plajı

Sarımsaklı Plajı

Ayvalık plajları arasında parlayan bir mücevher olarak bilinen Sarımsaklı Plajı, ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunuyor. Bu göz alıcı plaj, altın rengi kumu, kristal berraklığındaki Ege Denizi ve huzurlu atmosferi ile adeta bir rüya gibi. Oldukça uzun bir sahil şeridi olan plajda şezlong-şemsiye kiralama, yeme-içme olanakları mevcut. Dilerseniz ücretsiz şekilde kendi imkanlarınızla takılabilir dilerseniz tesis imkanlarından faydalanabilirsiniz.

Mobil Uygulama

Konum burada.

Badavut Plajı

Badavut Plajı

Badavut Plajı, doğal güzellikleri ve huzurlu atmosferi ile sakinlik sevenlerin tercih edeceği bir plaj. Ayvalık merkezine yaklaşık 20 dakika uzaklıkta yer alan bu gizli cennet, sahip olduğu sakinlik ve temizlik ile sizi anında etkisi altına alacak. Badavut Plajı’nın en çarpıcı özelliği, beyaz kumları ve masmavi sularıdır. Buraya geldiğinizde adeta bir kartpostalın içinde olduğunuzu düşüneceksiniz. Burada hem halka açık plaj kısmı hem de işletmeler mevcut.

Konum burada.

Patriça Koyu

Patriça Koyu

Ayvalık Cunda Adası’nda bulunan Patriça Koyu, doğanın huzurunu ve sahilin güzelliğini arayanlar için mükemmel bir kaçış noktası. Bu sakin koy, masmavi denizi ve sakin atmosferi ile ziyaretçilerini büyülüyor. Patriça Koyu’nun kendine has özelliklerinden biri, çevresindeki yüksek kayalıkların koruduğu doğal bir liman sunması. Bu nedenle deniz suları burada sakin ve dalgasız. Bu da burayı yüzmek ve şnorkel için mükemmel bir yer yapıyor.

Konum burada.

Altınkum Plajı

Ayvalık tabiat parkı içinde yer alan Altınkum Plajı oldukça doğal haliyle korunmuş. Denize girilen yerlerde yer yer yosunlar olabiliyor. Rüzgarlı olmayan günlerde deniz oldukça güzel, cam gibi tertemiz. Burada orman ve deniz iç içe. Piknik yapıp, ağaçların gölgesinde vakit geçirebileceğiniz bu plajı da listenize dahil edebilirsiniz.

Konum burada.

Ortunç Koyu

Ortunç Koyu, huzur arayanların ve doğanın tadını çıkarmak isteyenlerin kaçış noktası. Bu küçük koy, turkuaz renkteki denizi, sakin atmosferi ve muhteşem manzaraları ile göz alıcı. Ortunç Koyu, sıkışık plajlardan uzakta, doğanın kollarında saklı bir cennet gibi. Plajın etrafını çevreleyen yeşillikler, doğa yürüyüşleri veya piknikler için ideal bir alan sunuyor. Koyun temiz suyu ise yüzme ve şnorkelle dalış yapmayı sevenler için mükemmel.

Konum burada.

Duba Plajı

Cunda Adası’na giderken Duba Plajı’na uğramayı ihmal etmeyin. Denizin sığ ve çocuklar için uygun olduğunu söyleyebilirim. Denizi gayet temiz. Burada belediyeye ait tesis bulunuyor. Uygun fiyata şezlong-şemsiye kiralayabilir, yeme-içme olanaklarından faydalanabilirsiniz. Ayrıca duş tuvalet imkanı da var. Ücretsiz otopark olanağı olduğunu da belirteyim. Ayvalık Duba Plajı ücretli mi diye sorarsanız da herhangi bir giriş ücreti yok.

Konum burada.

Bu derin mavi denizler yaz hayallerinizi süslüyorsa tek yapmanız gereken Balıkesir uçak bileti almak. Ayvalık ile ilgili diğer içeriklerimi de mutlaka okuyun.

Ayvalık’a Nasıl Gidilir?

Ayvalık Gezi Rehberi

Ayvalık’ta Ne Yenir? 

Ayvalık’ta Ne Yapılır?

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here