Uçak Bileti

Yüzyıllardan bu yana değişmeyen mimarisiyle ziyaretçilerini zamanda yolculuğa çıkaran Çekya‘nın başkenti Prag, bu büyülü atmosferi ile Avrupa’nın Zaman Makinesi olarak anılıyor.

Unutulmaz güzellikteki Prag, benzerleri olan Avusturya-Alman şehirlerinin hiçbirinde örnekleri görülmeyecek kadar Gotik ve Geç Rönesans dönemine ait tarihi yapılara sahip.

Ünlü Tarihçi İlber Ortaylı’nın Avrupa’yı görmek ve Avrupa kültürünün temellerini anlayabilmek için Avrupa’da mutlaka görülmesi gereken üç şehir arasında saydığı Prag, Floransa ve Roma ile birlikte bu listenin zirvesinde yer alıyor.

Prag uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Avrupa’nın Zaman Makinesi Prag

Gorik mimari yapıların ağırlıklı olduğu kent görünümüyle daha çok gri ve siyah renklerin hakim olduğu Prag, bu renk tonlarıyla bir hayli kasvetli bulunuyor.

Mobil Uygulama

9. yüzyılda inşa edilen ve Prag’ın kalbi olarak kabul edilen Prag Kalesi, şehre gelenlerin ilk ziyaret ettiği yerlerden. Oldukça geniş bir arazide konumlanan kalede yapımı 600 yıldan fazla süren Aziz Vitus Katedrali, Eski Kraliyet Sarayı, Altın Yol, Beyaz Kule ve kraliyet bahçeleri de yer alıyor.

Prag Old Town

Prag Old Town’da bulunan Eski Belediye Sarayı ve Astronomik Saray, şehrin sembol yapılarından. Eski Belediye Sarayı 1338’de inşa edilmiş. 1410 yılında ise bu binaya bir saat kulesi ve astronomik saat eklenmiş. 1905-1910 döneminde yapılan eklemelerle son halini alan yapı Prag’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yapılar arasında bulunuyor.

Her saat başı ölümü temsil eden iskelet figürü küçük bir çanı çalmaya başlıyor, ardından renkli bir horoz figürünün altındaki iki pencere açılıyor ve 12 havariyi temsil eden bir grup heykelcik 45 saniye süren bir geçit töreni yapıyor. Saat kulesinin etrafındaki heykelcikler ise kibir, ölüm, hayat ve şehvet gibi anlamları taşıyor.

Vltava Nehri’nin ortadan ikiye ayırdığı Prag’da Karl Köprüsü şehrin en önemli geçiş noktası. Karl Köprüsü üzerinden Prag’a bakanalar büyüleyici bir peri masalında bulurlar kendilerini. Bu yüzdendir ki her yüzlerce çift evlilik törenlerini bu köprü üzerinde gerçekleştiriyor.

Nehrin üzerinde 17 köprü daha bulunuyor. Karl Köprüsü, şehrin ana merkezine, kalbine gittiği için büyük önem taşıyor. Şehrin eski meydanı Prag’ı ziyaret edenlerin buluşma noktası.

Eski Şehir, Stare Mesto ismiyle anılıyor. Yeni şehir ise eski şehre göre daha yeniymiş gibi görünse de aslında 650 yıllık bir tarihi geçmişi bulunuyor.

Orta çağ boyunca pazar yeri olarak kullanılan eski şehirde görülmesi gereken çok sayıda tarihi yapı var. Astronomik Saat Kulesi, Eski Belediye Binası, Tyn Kilisesi, Aziz Niklaus Kilisesi, Jan Hus Anıtı mutlaka görülmesi gereken yapılar arasında.

NOT: Çekya vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here