Uçak Bileti

Hollanda‘nın başkenti Amsterdam, Avrupa’nın en çok ziyaretçi ağırlayan kentlerinden. Kanallarla çevrili UNESCO Kültürel Dünya Mirası Listesi’ndeki şehir merkezinde yapılacak onlarca farklı aktivite var.

24 saat hareketli kent sokaklarında binlerce turist şehrin tarihi ve kültürel dokusunu deneyimliyor. Renkli gece hayatı, butik müzeleri, yerel kafe ve restoranları ve yemyeşil şehir dokusuyla Amsterdam muhteşem bir atmosfere sahip.

Amsterdam’ı ziyaret eden birçok kişi şehrin sembol noktalarını ziyaret edip, mutlaka görülmesi gereken yerlere uğrayıp şehirden ayrılıyor. Amsterdam’ı ziyaret eden birçok kişinin atladığı ya da farkına varmadığı noktalar alternatif mekan arayanlar için yepyeni deneyim fırsatı sunuyor.

Amsterdam uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Amsterdam’da Görülmesi Gereken Ezber Dışı Yerler

1. Eski Kilise- De Oude Kerk

Amsterdam’ın merkezindeki en eski bina olan Oude Kerk, tarihle iç içe bir deneyim için en doğru adres. Kilise aslen Amsterdam’ın Katolik otoritelerine aitti, ancak Reform sırasında Calvinistler tarafından el konuldu ve Protestan katedraline dönüştürüldü. Bugün çok sayıda kültürel aktiviteye ve dini törenlere ev sahipliği yapıyor.

2. Hortus Botanicus park

De Hortus Botanicus, dünyanın en eski botanik bahçelerinden birisi ve 6 binden fazla tropik bitki içermekte. 17. yüzyıl boyunca, bahçe Amsterdam’daki ana şifalı bitki kaynağıydı ve kentin doktorları ve kimyagerleri tarafından kullanılıyordu. Bugün, her yıl binlerce ziyaretçiyi çeken sayısız seraları ve kış bahçeleri ile halka açık.

3. Pathé Tuschinski

Görkemli tasarımı nedeniyle, Pathé Tusckinski dünyanın en güzel sineması olarak gösteriliyor. Tüm tiyatro, Art Deco ve Art Nouveau görsel motifleriyle dolu ve bu iki hareketin temel sanatsal hareketlerini rakipsiz bir mimari ile birleştiriyor.

4. A’DAM Kulesi

Amsterdam’ın kuzey kıyısındaki bu devasa kule, Shelter adlı bir yeraltı gece kulübü, döner bir restoran ve Avrupa’daki en uzun asma salıncak dâhil olmak üzere çeşitli kültürel girişimler içeriyor. A’DAM Toren sadece 2016’dan beri açık olsa da, Amsterdam’ın kültürel manzarasının ikonik bir parçası.

5. Natura Artis Magistra

Yaygın olarak Artis Hayvanat Bahçesi olarak bilinen Natura Artis Magistra, yaklaşık 200 yıldır geniş bir hayvan yelpazesi barındırıyor. Tüylü ve pullu sakinlerinin yanı sıra, Artis, milyonlarca mikropla da ilgileniyor ve dünyada Micropia adlı mikrobiyolojik hayata adanmış ilk hayvanat bahçesini barındırıyor.

6. EYE Film Müzesi

Belirli bir mesafeden EYE Film Müzesi’nin eğimi, çok yönlü formu hareket yanılsaması yaratır ve binanın karmaşık mimarisi post-modern yapısal tasarımın yüksekliğini temsil eder. Bu etkileyici bina, film yapımıyla ilgili çeşitli kültürel projelere ev sahipliği yapıyor ve aynı zamanda çeşitli modern sinemalara da sahip.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here