Uçak Bileti

Fransa, dünyaca ünlü mutfak kültürü, leziz şarapları ve bunları romantik bir ortama dönüştürebileceğiniz eşsiz manzaralarıyla büyüleyici bir Avrupa ülkesi. Köklü tarihi ve kültürel değerleri sayesinde UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne de çok sayıda değer kazandırmış olan bu cezbedici ülke, Akdeniz ve Atlas Okyanusu’na açılan kıyılarında şahane plajlara ve doğal güzelliklere de ev sahipliği yapıyor. Her yıl milyonlarca turist çeken bu ülkeye gitmeden önce Schengen vizenizi almayı unutmayın.

Fransa Sokaklarında Keşfedilecek 5 Harika Şehir

1. Paris

Balayı denildiğinde akla gelen ilk yurtdışı destinasyonlardan biri olan Paris, etkileyici bir atmosfere sahip. Dünyaca ünlü Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi ve Notre Dame Katedrali gibi sayısız turistik noktası bulunan bu şehirde, cadde üzerinde sıralanan birbirinden şirin kafe ve restoranlarda oturup, hayatın akışını seyredin.

2. Nice

Mobil Uygulama

Çeşit çeşit dondurmaları ve leziz yemekleriyle gastronomi dünyası için cennetten bir köşe oluşturan Nice, hem göz hem de mideye hitap etmeyi başarıyor. Nice denildiğinde akla gelen bir diğer güzel şey ise Fransız Rivierası. Ülkenin Akdeniz kıyılarını kapsayan bu bölge, muhteşem doğası ve masmavi koylarıyla yaz turizmi için oldukça cazip.

3. Bordeaux

Dünya şarap endüstrisinin başkenti olarak kabul edilen Bordeaux şehrinde, 8. yüzyıldan bu yana şarap üretimi devam ediyor. 2007 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne dahil edilen şehir, zengin mutfak kültürüyle gurme turizminin de önemli duraklarından biri. Tarihi yapıları ve zengin kültürel dokusuyla hayranlık uyandıran Bordeaux, ülkenin en popüler turizm destinasyonları arasında.

4. Marsilya

Ülkenin üçüncü büyük şehri olan Marsilya, Akdeniz’in en büyük limanına ev sahipliği yapıyor. Bu durum şehrin mutfak kültürüne de yansımış. Marsilya, deniz ürünleri tatmak için gidilecek en doğru adreslerden biri. Yolu Marsilya’ya düşenler, Vieux Port (Eski Liman), Avrupa ve Akdeniz Medeniyetleri Müzesi, Notre Dame de la Garde Bazilikası gibi yerlere de uğramalı.

5. Strasbourg

Fransa, İsviçre ve Almanya sınırında yer alan Strasbourg, Ren Nehri kollarından oluşan kanalların bulunduğu Petite France Bölgesi ve Gotik mimarinin en güzel örneklerinden biri olan Notre Dame Katedrali’ni ziyaret etmeyi unutmayın. Strasbourg’ta, rengarenk Alsace evlerinin etkileyici görünümü ise fotoğraf meraklıları için hoş bir kare oluşturuyor.

Siz de, Fransa uçak bileti kampanyalarını takip ederek, bu şahane şehirleri ve eşsiz güzellikteki turistik noktaları keşfetme şansı bulabilirsiniz. Fransa, İngilizce konuşma açısından biraz kapalı bir ülke olduğu için yola çıkmadan önce birkaç kelime Fransızca öğrenmek oldukça işinize yarayabilir.

Turna.com üzerinden Fransa vizesi hakkında detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here