Uçak Bileti

Yeni yıl hazırlıkları Avrupa’nın birçok şehrinde görsel şölene dönüşüyor. Kasım ayının sonundan itibaren kurulmaya başlanan Noel pazarları, rengarenk ışıklarla süslenen alışveriş caddeleri ve mağazalar yeni yıl ritmine sokuyor herkesi.

Yeni yılın renkli atmosferini hissetmek için nereye gitmeliyim diye düşünüyorsanız Avrupa’da yeni yılın keyfini çıkarabileceğiniz en güzel şehirler bu listede.

Avrupa’da Yeni Yılda Gidilecek 4 Şehir

1. Londra, İngiltere

İngiltere’nin başkenti Londra, birçok kişi için puslu ve gri bir atmosfere sahipmiş gibi görünse de aslında Avrupa’nın en dinamik şehirlerinden biri. Her yıl 20 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlayan şehrin ruhu ve kalbinde eğlence yatıyor.

Mobil Uygulama

Avrupa sanatının en önemli merkezlerinden Ulusal Sanat Galerisi, Big Ben, London Eye, Tower Bridge, Buckingham Sarayı da dahil olmak üzere şehrin sembolü haline gelen birçok yapı yeni yılın ruhuna uygun biçimde ışıklandırılıyor. Kasımın son döneminden itibaren ışıklandırılan Londra sokaklarında her meydan sizi büyük bir çam ağacı ile karşılaştırabiliyor.

2. Berlin, Almanya

İkinci Dünya Savaşı’ndan büyük bir yıkımla çıkan Almanya’nın başkenti Berlin, Soğuk Savaş Dönemi’nde iki kutuplu dünyanın sembolüydü. Fransa’nın eski kültür bakanlarından Jack Lang’in ‘Paris her zaman Paris’tir. Ancak Berlin hiçbir zaman Berlin olmadı’ sözü Berlin’in tarihi misyonunu özetler nitelikte.

Berlin Aralık ayında Yeni Yıl coşkusunu sonuna kadar hissedebileceğiniz bir şehir. Şehri keşfetmek için en iyi başlangıç noktası Postdamer Platz. Doğu ve Batı Berlin’in buluşma noktası olan meydanda Berlin Duvarı’nın kalıntıları bulunuyor.

Berlin uçak bileti seçeneklerine göz atın.

3. Moskova, Rusya

Rusya Federasyonu’nun başkenti Moskova, karlar ve ışıklar içerisinde karşılıyor aralık ayını. Zengin tarihi mirasını sembolize eden yapıları, geniş meydanları, ferah caddeleri ve hareketli sokaklarıyla Moskova muhteşem bir atmosfere sahip.

Çarlık Dönemi’nden bu yana önemini koruyan Kızıl Meydan, adını Rusçada güzel anlamına gelen kızıldan alıyor. Kremlin Sarayı, Aziz Vasil Katedrali, GUM Alışveriş Merkezi Moskova’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında.

4. Amsterdam, Hollanda

Kenti sarıp sarmalayan kanallarıyla tam bir kanallar şehri olan Amsterdam, Hollanda’nın başkenti. Hollanda’nın altın çağı olarak kabul edilen 17. yüzyıldan itibaren günümüzdeki halini almaya başlayan Amsterdam’da kanalların çevresindeki dik çatılı evler şehrin sembolü.

Van Gogh Müzesi başta olmak üzere şehirde keşfedilmeyi bekleyen onlarca butik müze var. Dam Meydanı ise şehrin buluşma noktası. Aralık ayında dev bir noel ağacının yükseldiği meydanda bu ay boyunca farklı konserler, eğlenceler ve canlı performanslar yapılıyor. Müzeler Bölgesi’nde açılan buz pisti ise soğuk havada eğlenmek isteyenleri ağırlıyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here