Uçak Bileti

Avrupa dünyanın en önemli turizm merkezlerinden. Her yıl milyonlarca kişi Avrupa şehirlerini ziyaret edip kültürel ve doğal güzelliklerin tadını çıkarıyor.

Orta Çağ esintili Avrupa şehirleri, zengin koleksiyona sahip müzeleri, özgün mimari yapıları, birbirinden şık restoran ve kafeleri, nefes kesen doğal güzellikleri ile ziyaretçilerine muhteşem bir atmosfer sunuyor.

Avrupa’da Görülmesi Gereken 10 Şehir

1. Londra

Londra’nın insanı kendine çeken çok özel bir atmosferi var. Görecek yerler, gidilecek restoranlar ve etkinlikler sanki hiç bitmiyor. Şehrin her yerinden kültür fışkırıyor ve bu sadece şehir merkezinde değil, dışına çıkıldığında da değişmiyor.

Mobil Uygulama

2. Roma

Eşinizle birlikte gidilebilecek en mükemmel destinasyon. Roma’nın romantik olmadığını söylemek komik olur. Kolezyum, Pantheon, İspanyol Merdivenleri ve Trevi çeşmesi gibi noktalar mutlaka kaçırılmaması gereken yerler. Tavsiyemiz ise Roma’ya gitmeden önce tüm turların rezervasyonlarının yapılması aksi halde çok sıra bekleyebilirsiniz. Taş örme sokaklarda elinizde gelato ile gezip şehrin tadını çıkarın. Gerçek İtalyan yemeklerini tatmak için ise şehrin arka sokaklarını ziyaret edin.

3. Berlin

Roma ile tam tezat oluşturan Berlin’in rengârenk grafitiler ile süslenmiş duvarları. Çok enerjik ve güzel bir hafta sonu geçirilebilecek yegane şehir. Her yerde restoranlar, barlar, butikler ve çok zengin bir tarih var. Berlin mutlaka görülmesi gereken bir destinasyon. Özellikle Brandenburg kapısı, Reichstag ve Berlin duvarı tarihi açıdan çok önemli yerler olduğundan dolayı görülmeye değer. Şehrin ana turistik yerlerini gördükten sonra barların, şehir sanatının ve mimarinin tadını çıkartabilirsiniz. Berlin ayrıca çok sayıda park ve bahçelere de ev sahipliği yapıyor. Özellikle yazın giderseniz mutlaka bir piknik de yapın.

4. Dublin

Bir bardak Guinness birasını elinize alıp şehri tepeden gören Temple Bar’a gitmeden dönmek olmaz. Çoğunlukla gençlerin tercih ettiği bu barda çok farklı yiyecekler, küçük dükkânlar ve birçok ilginç eşyalar bulmak mümkün. Kalmak için ise eğer lüks arıyorsanız The Westbury, daha düşük bütçeli bir yer arıyorsanız da The Temple Inn’de kalmanız gerek.

5. Stockholm

Tarz ve şıklığı yansıtan Stockholm İskandinav tasarımı ve minimalist yaklaşımın en kusursuz örneği. İlham veren sokaklar, tam bir görsellik harikası taş patikalar ve sayısız kafeleriyle şehrin her köşesinden keyif alabileceğiniz bir destinasyon. Şehrin muhteşem mimarisini izlemek için en güzel yerlerden biri de adalara yapılacak bir tekne turu olduğunu da unutmayın.

6. Paris

Aşk şehri Paris! Paris kesinlikle hayatınızın bir döneminde de olsa ziyaret etmeniz gereken bir şehir. Şehir gerçekten muhteşem ve tabii ki Eiffel Kulesi de mutlaka görülmesi gereken bir yer. Muhteşem sokaklarında dolaşmak, gözünüze kestirdiğiniz bir kafede oturup makaron yiyip latte içmek… O kadar zarif bir şehir ki her yerinden şıklık ve klas fışkırıyor. Parisli gibi alışveriş yapmayı da öğrenmeniz gerek. Her şey Chanel ve diğer bilindik markalardan ibaret değil, birçok eski tarz butikler ve gizli saklı kalmış inanılmaz güzel yerler de var.

7. Cambridge

Tarihi Cambridge Üniversitesi’nde görülecek çok şey var. Üniversitenin devasa kampüsünde bir tura çıkın ve mutlaka nehir kenarına inin. Görülebilecek birçok butikler, kafeler ve restoranlar var. Özellikle Botanic Gardens Üniversitesine ve Fitzwilliam Müzesi’ne gitmeyi sakın unutmayın, çok eğlenceli yerler. Şehir tiyatrolarında da her zaman görülebilecek güzel bir oyun sergileniyor.

8. Barselona

Barselona’ya ucuz uçuşlar kolaylıkla bulunabiliyor ve şehrin de tatil için en popüler yerlerden biri olmasına da şaşmamak gerek çünkü hem şehir hem de kumsal hayatını iç içe yaşayabileceğiniz en güzel yerlerden biri. Hazır gitmişken Gaudi’nin en muhteşem eserlerinden biri olan Casa Batllo’yu mutlaka görmenizi öneririz. Şehri olabildiğince görmeye çalışmanız gerekiyor ve o yüzden size önerimiz mutlaka bir şehir turu satın almanız. Hem tarihi öğrenmek hem de tüm şehri görmek için daha iyi bir yol yok.

9. Prag

Olağanüstü bir orta çağ kenti ile gotik mimarinin muhteşem birleşimi! Noel zamanı özellikle çok güzel olan şehir tüm yıl boyunca da ziyaret edilebilir. Şehirde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında Prag Kalesi, Charles Köprüsü ve meşhur John Lennon duvarı yer alıyor. Prag’dan Viyana’ya tur satın alırsanız da yine çok güzel bir tercih yapmış olursunuz. Bira müzesi turistlerin en çok sevdiği etkinliklerden biri ve harika bir ortamda birçok birayı test etmenize de olanak sağlıyor.

10. Budapeşte

Çoğunlukla masalsı şehir olarak da bilinen Budapeşte’yi görünce neden böyle denildiğini çok iyi anlayacaksınız. Şehrin kaleleri adeta bir Disney filminden çıkmış gibi. Şehir kendi başına bile nefes kesici, büyüleyici ve nereye dönerseniz dönün muhteşem bir mimariye sahip. Budapeşte Parlamento binasını mutlaka görün, inanılmaz! Şehrin en güzel görüntüsünü Balıkçı Tabyasından (Fisherman’s Bastion) görebilirsiniz ancak çok erken gitmenizi öneririz aksi halde aşırı kalabalık içinde kaybolabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here