Uçak Bileti

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en etkileyici şehirlerinden Şanlıurfa’da bulunan Balıklıgöl, kentin en önemli turistik çekim merkezlerinden biri. Aynzeliha ve Halil-ür Rahman göllerine verilen Balıklıgöl isminin tarihi geçmişte farklı hikaye ve efsanelere konu olduğu biliniyor.

Şanlıurfa şehir merkezinde yer alan Balıklıgöl, her yıl yerli ve yabancı yüzbinlerce insanın ziyaret ettiği, dini ve mistik atmosferiyle insanı etkileyen bir merkez.

Balikligol-Nasil-Gidilir

Şanlıurfa gezilecek yerler denildiğinde ilk akla gelen yerlerden biri olan Balıklıgöl, Şanlıurfa şehir merkezinin güneybatısında bulunuyor. Peygamberler Şehri olarak da anılan Urfa’da, İbrahim Peygamber’in ateşe atıldığında düştüğü yer olarak kabul edilen iki göl, kutsal balıkları, tarihi ve kültürel eserleri ile bölgenin en popüler noktalarından.

Hikayeye göre devrin zalim hükümdarı Nemrut ve onun halkının taptığı putlarla mücadele etmeye niyetlenen İbrahim Peygamber, tek tanrı fikrini savunmaya başlayınca bir anda hedefe dönüşür. Günümüzde Urfa Kalesi’nin de yer aldığı tepeden Nemrut tarafından ateşe atılan İbrahim Peygamber, mucizevi bir şekilde hayatta kalır.

Mobil Uygulama

İbrahim Peygamber’in tepeden atılması sırasında Allah tarafından ateşe verilen ‘Ey ateş, İbrahim’e karşı serin ve selamet ol’ emri üzerine ateş suya, odunlar ise balığa dönüşür. Çevrede oluşan gül bahçesinin içerisinde düşen İbrahim Peygamber hayatta kalır. Yine hikayeye göre bu gül bahçesi günümüzde Halil-ür Rahman Gölü olarak kabul ediliyor.

Nemrut’un güzeller güzeli kızı Zeliha da İbrahim’in savunduğu tek tanrı inancını benimsediğinden o da kurban seçilir. İbrahim Peygamber’in ardından ateşe atılan Zeliha’nın düştüğü yerde Aynzeliha Gölü oluşur.

Balikligol-Ucak-Bileti

Şanlıurfa’nın yılın her dönemi ziyaretçi akınına uğrayan bu iki gölü, farklı kaynaklarda farklı anlatımlara konu oluyor. Anlatımlarda ateş, su, odun ve balıklar hemen hemen benzer tasvir ediliyor.

Balıklıgöl’e Nasıl Gidilir

Balıklıgöl’e en kolay gitmenin yolu hava yolu yolculuğunu tercih etmek. Bunun için Şanlıurfa uçak bileti almak gerekiyor. Şanlıurfa’ya İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri ve Lefkoşa’dan direkt uçak seferleri gerçekleştiriliyor. Şanlıurfa GAP Havalimanı, şehir merkezine 37 km mesafede. Türkiye’nin birçok yerinden bir uçak bileti ile ulaşılabilen, tarihi zengin şehre, birçok şehir ve ilçeden otobüs bağlantısı da bulunuyor.

Balıklıgöl, yalnızca Şanlıurfa’nın değil ülkemizin de en güzel turistik görülmesi gereken yerlerinden. Bu güzel yeri görmek için uçak bileti seçeneklerine göz atmak ve harekete geçmek gerekiyor.

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here